Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

 Tak nám taťkovi bývalému nejvyššímu v Americe dali nějakou medaili. Nejde teď o to daj-li medaili či nedaj-li medaili. Jde o to, jaké reakce se daly očekávat v tuzemském klimatu 


 rozděleném na ty, co ho mají rádi a na ty co ho rádi nemají. A na reakce mediální. No co se diskusních fór a fejsbůku týče, tam se to teda mimořádně vyvedlo. Aby pravda a láska zvítězila, neštítí se zhusta její nositelé i lži a nenávisti. Člověk kouká kde a mezi kým to žije, jaký ksindl vylévá svou nevzdělanost v komentářích. Po jednom pojmenujeme i veřejné záchodky, přestože právě on tu nechal komanče dodnes, druhého poblijeme i kdyby se na hlavu stavěl. Jó, kdyby tak onu Truman - Reaganovu medaili získal bývalý prezident Havel, to by bylo holadryjo. Naševaše by jásala od rána do noci, titulní stránky všech novin s palcovými titulky o serverech nemluvě. Hotové orgie. O Klausově medaili Lidovky informovaly na poslední stránce v rubrice Střípky. A ti co něco napsali, psali hovadiny. tak nějak si popletli boj proti komunistickým idejím a postojům s bojem proti KSČ (KSČM). Úplně zapomněli, že to byl Václav Klaus kdo u nás prosadil přechod od komunismu k tržnímu hospodářství, místo nekonečných debat o "hledání třetí cesty". Což je z hlediska boje proti komunismu určitě důležitější než podpis nějaké Charty. A co se Grebeníčka na Hradě týče což byl častý argument, tak asi takhle. Klaus nikdy nepřijal Grebeníčka na Hradě. Grebeníček byl pozván do Lán spolu se všemi předsedy parlamentních stran. A byl pozván až potom, co byli poslanci KSČM zvoleni hlasy komunistů a sociálních demokratů poprvé od Listopadu do vysokých ústavních funkcí místopředsedy Poslanecké sněmovny a předsedů výborů sněmovny. A ještě přidám hlas mého přítele politického komentátora Tomáše Haase. Nevím, proč je nutno ventilovat nenávist žalováním a pomluvami, když je někdo z nás ve světě oceněn. Já to beru jako ocenění náš všech. Byl jsem na Torontské univerzitě přítomen udělování čestných doktorátů jak prezidentu Havlovi, tak Václavu Klausovi. Z obojího jsem měl radost a na oba jsem se cítil hrdý. Nechápu lidi, kterým může vadit to, že Václav Klaus byl oceněn americkou nadací obětí komunismu. A ještě méně rozumím těm, kdo píší americké nadaci ubrečené protesty a denunciace. Říkají jim, že se kdosi v České republice pohoršuje nad tím, že si dovolují sami určit, koho chtějí ocenit a nezavolají k tomu účelu české kádrováky. Říkají jim, že o tom, kdo se zasloužil o porážku zločinného systému nemohou rozhodovat, že na to nejsou dost kvalifikovaní a že má kdosi rozhodovat za ně, asi tak, jako komunisté po válce rozhodovali o tom, kdo byl odbojářem a kdo ne. A naznačují, že komunismus u nás ještě poražen nebyl, že jeho metody udavačských dopisů a kádrových posudků stále, byť v jiné formě, stále přežívají. Pochybuji, že tím zvýší naši prestiž. A pojďme na titulky.

  • Klaus jako Horáková. Dostal metál za boj proti komunismu. Napsaly jedovatě Lidovky.cz. Klaus převzal ve Washingtonu Trumanovu-Reaganovu medaili svobody, kterou každý rok uděluje nezisková organizace Victims of Communism Memorial Foundation. Medaili v minulosti získal například i bývalý polský prezident Lech Walesa, bývalý papež Jan Pavel II. či Milada Horáková. Organizace ocenění udílí osobnostem, které prokázaly celoživotní oddanost svobodě a demokracii a byli vždy odpůrci komunismu a jiných forem tyranie. Václav Klaus během svého projevu při přebírání ceny poděkoval za připomínání obětí komunismu. "Komunismus nesmí být zapomenut. Tragédie, které jsou s ním spojené, nesmějí být marginalizovány, nesmějí být politicky korektně dezinterpretovány, ne-li dokonce omlouvány, nesmějí být považovány za neopakovatelný výstřelek, ke kterému došlo více méně náhodou," uvedl Klaus. Bývalý český prezident ve své řeči zdůraznil, že se nyní "musíme utkávat s komunismem v jeho nových převlecích, v nových šatech, které jsou občas tak elegantní a barevné, že zakrývají jejich skutečný obsah". Následně mezi těmito novými formami vyjmenoval agresivní human-rightismus, který se podle něj přeměnil v mocný nástroj potlačování tradičných občanských práv, transnacionální progresivismus, jenž propaguje globální vládnutí, morální relativismus a moderní environmentalismus a jeho extrémní verze, kterou je doktrína globálního oteplování.Jiný přítel napsal: "Mne fascinuje, jak se všichni opupínkovávají, že Václav Klaus dostal antikomunistickou cenu v USA a všichni s vyrašenými pupínky jsou zcela klidní, že u nás doma bolšáni obsadili většinu ústavních institucí včetně úřadu, který zkoumá, kde udělali soudruzi (nejen z NDR) chybu. Bolšání v TV, bolšáni a StBáci se chystají do vlády, kupují si noviny a časopisy (TV až po volbách), ale většina opupínkovaných řeší Václava Klause."
    A jako ukázku inteligence našich novinářů co si troufají kopnout do Klause uvádím ukázku  z článku nějakého "JŠ" na iDNES.cz. Já bych ho vyrazil na hodinu.
  • A když už jsme měli Klause, nezapomeneme ani na Havla. I ten měl titulek: Havlovo jméno zní z akademického titulu, získají ho i cizinci. Jméno bývalého českého prezidenta Václava Havla je prý tak slavné, že se stalo součástí vysokoškolského titulu, který získají studenti dvouletého mezinárodního programu ze Sorbonny či Oxfordu. Po exprezidentovi ho pojmenovala Univerzita Karlova. Magisterskou specializaci "Václav Havel EUROPAEUM MA Programme" pokřtila Univerzita Karlova před pár dny. Magisterská specializace je určená pro žáky Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Program se zaměřuje na evropskou politiku, soudobé dějiny, sociálně právní a geografická studia a evropské mezinárodní vztahy. Jeho součástí budou třeba i dva jarní týdny na Oxfordu.
  • Nu, co dodat. Když se podíváme na ty studijní obory, tak to teda vážně asi to hospodářství slupne jako malinu a HDP poskočí jak Váňův Tiumen. Ptala se kamarádka, že by ji docela zajímalo, co přesně se v rámci tohoto oboru bude studovat? Tož možná takhle: základ bude tvořit euronauka, šmrncnutá samostatnou tibetonaukou, následovanou globálně oteplovací naukou. Nakonec bude vše zahaleno do pláštíku nepolitické politologie. A tohle by mohli být vyučující.
  • A koukněme za hranice. Muslimské bratrstvo bylo v Egyptě rozpuštěno.  Egyptská nábožensko-politická organizace Muslimské bratrstvo oznámila, že byla úřady rozpuštěna, ovšem nevyjádřili se, zda ukončí činnost. Vedení Muslimského bratrstva je vězněno pro podezření ze způsobení smrti. Egyptská vláda zmrazila zakázané organizaci bankovní konta. Dále vláda zabavila veškeré finanční prostředky této islamistické organizace. Muslimské bratrstvo již nepatří k neziskovým organizacím a nemůže pokračovat ve své činnosti. Navíc tato činnost jim byla i zakázána. Připomeňme, že tato teroristická organizace byla při převratu v Egyptě podporována USA. Nyní se stav v této africké zemi normalizuje.
    Zajímavé na tom je, že americká administrativa zmrazila finanční a vojenskou pomoc, zatímco ji naopak poskytovala těm, co zavlékají další zemi do islamistického marasmu. Nezbláznil se v té Americe někdo?
  • A ještě jedna z muslimské demokracie. Gay detektory budou bránit vstupu gayů do států perského zálivu. Cizinci vstupující do zemí Rady spolupráce arabských zemí Perského zálivu (Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudská Arabie, Spojené arabské emiráty) jsou již dnes podrobováni rutinním zdravotním prohlídkám. V jejich rámci budou brzy podrobováni testu, který má zjistit, zda cestující je gay, lesby, bisexuálové, nebo transsexuálové. Tito lidé nebudou vpouštěni do země. Yousouf Mindkar, ředitel veřejného zdravotnictví na Kuwatském ministerstvu zdravotnictví oznámil, že je vyvíjen test, který bude schopen rozpoznat sexuální preference odlišné od většinového standardu. Dnes je homosexualita trestná v 78 zemích světa a v pěti zemích je za "nestandardní" sexuální aktivitu stanoven trest smrtí (Iran, Saudi Arabia, Sudan, Yemen and Mauritania.). 
    Doufám, že se všichni gayaktivisté včetně jistého Putny ozvou stejně razantně, jako v případě Ruska. Nebo ne? Kde sakra všichni jsou ti zastánci práv homosexuálů? Proč jindy proteplá Strana zelených nepíše protestní nótu saúdskému velvyslanci? Kde jsou ti, co si honili své ego holými prdelkami gay pride? Já vám to povím jsou zalezlí a s ocasem mezi nohama hrají mrtvé brouky. Protože jsou zmateni, jak letuška co jí vrazili do ruky lístek na vlak. Mají hájit práva teplých, nebo nedej bůh kritizovat jejich kamarády s ručníkem na hlavě?
  • A vraťme se domů. Tohle je titulek. Ušmudlaný deal: Koupí stát bývalé sídlo Economie za 300 milionů? Vláda se chystá pořídit pro Úřad práce budovu od firmy s akciemi na majitele. Narychlo, bez otevřeného tendru a za cenu, jež budí rozpaky, píše ČESKÁ POZICE. Jde o  bývalé sídlo vydavatelství Economia, jež patří miliardáři Zdeňku Bakalovi. Pokud by kabinet transakci schválil, mohli majitelé nemovitosti slavit. Podařilo by se jim totiž bez otevřeného tendru udat státu budovu, o níž se kupci zrovna neperou, a inkasovat skoro 300 milionů korun.
    Hoši, hoši, odborníci vládní. Vy nevíte, že existují dva znalecké posudky stanovující cenu obvyklou zmíněného objektu. První z konce února letošního roku hovoří o 255 milionech korun, druhý ze začátku září vyčíslil cenu obvyklou na více než 301,6 milionu korun? Proč se necelé tři týdny před volbami spěchá s uzavřením ušmudlaného dealu? A navíc: Vlastníkem nemovitosti je společnost Alkatria, která vznikla na konci roku 2011. Firma má akcie na majitele. Začátkem září 2013 byl do obchodního rejstříku vložen dokument, z nějž vyplývá, že 20procentním majitelem cenných papírů je společnost s anonymními akciemi Lagheta, zbývajících 80 procent patří kyperské firmě Stelleri Holding Limited. Pokud Úřad práce ČR bývalou budovu Economie získá, komu konkrétně peníze z obchodu poplynou? Tak jen do toho. Pan Ištvan určitě číhá.
  • Za Kalouska na ministerstvu fungovala protekce i šikana, tvrdí Fischer. V době, kdy byl ministrem financí Miroslav Kalousek, v resortu kvetla šikana, kterou nikdo neřešil. Určití zaměstnanci naopak jezdili na měsíční služební cesty, které se však nikdy neuskutečnily. To jsou závěry interní prověrky na ministerstvu financí v čele s Janem Fischerem, který Kalouska ostře kritizuje. Fischer dále uvedl, že dosud neviděl resort, který by byl tak netransparentní jako právě ministerstvo financí za Kalouska. Podle Šrámka prověrka ukázala systémové chyby v řízení ministerstva i osobní pochybení vedoucích úředníků, zejména personálního útvaru. Fischer proto zvažuje personální obměny. A co na to Kalousek? "Jan Fischer se definitivně zesměšnil. Doufám, že to v historii dehonestačních pokusů bude pouze jeden jediný případ, kdy člen vlády obviní svého předchůdce, že nekontroloval pracovní docházku," reagoval na Fischerova obvinění Kalousek. "Já sám jsem docházku nikdy nekontroloval, to není náplní práce ministra. Naopak jsem velmi náročně kontroloval pracovní výsledky. Odmítám, že bych kohokoli šikanoval. Toto prohlášení zcela koresponduje s předvolebním časem a morálním profilem pana Fischera," řekl iDNES.cz Kalousek.
  • A přidáme rubriku předvolební hlody: Dobrý den, ale nezlobte se na mne. Budete opět zvyšovat daňovou zátěž, tak jak udělal v rozporu se sliby pan Kalousek a pořádat hon na živnostníky, tak jak předvedl pan Drábek? Protože to opravdu není ani konservativní ani pravicové. Jak vám mám opět věřit, když jste minule nějak pozapomněli na své proklamace? Já si podporu podnikání tedy prakticky představuji úplně jinak. Nejsem si vůbec jist, jestli si mám opět sednout na rozpálená kamna a volit TOPku. obr.6
  • Kandidát ANO v předčasných volbách Jiří Zlatuška pak pokračuje tím, že pro něj jsou vazby kmotrů mnohem nebezpečnější než jasná politická snaha Andreje Babiše. „To, že má pan Babiš rozumnou ekonomickou sílu, jenom umožňuje, že politické hnutí může mít úspěch tváří v tvář masáži, kterou by jinak udělaly ty zavedené strany. Když pendluji mezi Brnem a Prahou, tak počet billboardů ODS, pokud jsem si všiml, je zhruba tak desetinásobný, než má ANO. A v tomhle kontextu mi připadají ta slova velice úsměvná,“ podotýká Jiří Zlatuška, jenž byl v roce 2002 zvolen jako nezávislý do Senátu za stranu LiRA.
    Tak opravdomluvnosti pana Zlatušky víme své. Kdo neví, může si počíst ZDE.
  • A trocha bulváru: Nemůžeme vynechat zda Kate Zemanová byla na pornovečůrku či nebyla-li tam. Pornoherec z akce, kde měla být Zemanová prý promluvil. Stále více se zdá reálnější, že pornovideo, na němž je prezidentova dcerka Kateřina Zemanová (19), není podvrh. Rozvášněná tanečnice s tváří první slečny je povědomá i pornoherci Janu Veličkovi (28), který na akci loni v září účinkoval. Milý bulváre, běž s takovým titulkem do hajzlu. Was ist das "je povědomá" Tak buď to je ona nebo to není ona. Ostatně i kdyby to ona byla. Všichni jsme byli mladí, hormony si poroučet nedají. A kdo nikdy nebyl na akci, kde se hrála flaška ať hodí kamenem. A stejně si budu myslet, že je to lhář.

A zprávy o počasí: Pohledem z okna jsem zjistil že je listopad. V podkrovní trucovně se mi potácí jakási podzimně zblblá masařka. Sklípkan ji hladově pozoruje. Zkusil jsem na ni Biolit. Lítá dál, zato jsem upadl už 2x já. Taky prý má o víkendu sněžit. Pavouk se zajímá o koupi papučí přaskáčů. Musím se začít zajímat o zimní gumy. Na auto samozřejmě. A zakoupit sůl. V zimě nebude, protože bude v polských salámech. Zlatý Kostelecký párky. V těch jsou jen smrkový piliny a remitenda Mladé fronty. 
                                                                                                                                                                                                              
A z mého života: Milá EU zase něco vymyslela s cigaretama. Nějak mi to uniklo. Jsem sice nekuřák, ale je důležité vědět, co všecko se nebude smět kouřit? Abych si i jako nekuřák ještě užil. Samozřejmě nemám na mysli navoněný cigára! Říkají, že  ženy mohou kouřit vše. Nejen tabákový výrobky! Dále prý bude následovat zákaz hry na hoňku a následně bude zřízena funkce eurokomisaře pro pásy cudnosti. Až se podruhý narodím, chci být euroúředníkem a vymýšlet pro lidi dobro.

A na Fejsbůku napsali:

  • @Simindr  Miliardář (StB/KSČ), nespravedlivě obviněná úřednice, průměrný divadelník, kariérní diplomat (KSČ), průměrný novinář (KSČ). Vážně ANO?
  • MM: Česká republika je na tom, pokud se týká vzdělání, v mezinárodním srovnání dobře. Tak říká čerstvá zpráva. Jak si však potom vysvětlit stávající volební preference?
  • Stačí se jen podívat na předvolební plakáty SPOZ. Zastavili jsme Kalouska. Jen tohle je jedna obrovská lež. Jak ho mohli zastavit, když ještě nebyli parlamentní stranou? Nebo to svědčí o tom, že opravdu existuje propojení Hrad-Istvan. Jiná verze není možná.
  • Badatelé sdružení v Centru pro vědu a výzkum slezli do kanálů, odebrali exkrementy a pár hoven a zjistili, fajnšmekři jedni, že v Praze je jedničkou kokain, v Plzni že vede heroin a v Brně extáze a když pominu to, že tyto výsledky považuju za irelevantní, jelikož se jim to v laboratoři pomíchalo
  • Moje máma si přála, abych šel mávat Hitlerovi, když přijel do Prahy. Protože to bylo pro mé dobro a máma chtěla mít klid, podepsal jsem spolupráci a udal pár odbojářů. Ale to bylo jiné Gestapo, to hodné. A navíc, koho by to zajímalo, tolik let od Protektorátu...
  • Onehdy jsme s jedním kamarádem láteřili nad stavem absurdit na prostoru starého kontinentu. Jednou z echt výživných byla ta jak se budují u některých silnic speciální koridory pro obojživelníky (žáby a ostatní). Ty se skládají z jakéhosi kbelíku, do nějž žaby padají a potom drenážní roury, jejímž prostřednictvím žáby komunikaci překonávají. Paradoxně z tohoto řešení nemají největší radost ekologové, ale čápi, kteří se nemusí unavovat lovením potravy
  • Výběr daně z příjmu z přiznání ( OSVČ): 2009: (již rok fungují paušály) 5,6 mld. Kč. Rok 2010 ( již druhý rok fungují paušály): 8 mld. Kč. Rok 2011: začíná hon pana Kalouska na údajně devastující účinky paušálů: 2,9 mld. Kč. Rok 2012: 3,3 mld Kč. Za 9 měsíců roku 2012 bylo vybráno 600 mil Kč, za 9 měsíců roku letošního necelých 100 mil. Kč... Neviděl jste někdo živého OSVČ?

A na konec něco veselého

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2738x, známka: 2.8
Kategorie:
online: 53
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist