Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Sláva. Milovnící pravdy a lásky se konečně dočkali. Po zatraceně dlouhé pauze se podařilo konečně po Václavu Havlovi opět cosi pojmenovat. Co na tom, že jde o uličku na mapě Brna málem k nenalezení. Ulička vedoucí málem odnikud nikam.


 Ulička kterou dost často používají nočním Brnem domů táhnoucí opilci k úlevnému konání. A toho humbuku kolem. Nebýt toho, že v Africe pohřbívali jakousi kontroverzní osobnost, jistě by z toho mainstream udělal událost dne. Takhle se chudák Václav málem svatý musel o virtuální prostor rozdělit s jistým Mandibou. A považte, této světodějné události pojmenování uličky věnovala naševaše prostor, jakoby šlo o přistání Marťanů. Jak už jsme si zvykli, komentář byl však tendenčně manipulativní. Sice na rozdíl od jiných webových deníků zmínili i kontrapetici, ale s komentářem, že petice o názvu uličky jiném, než VH, je nevěrohodná a s rozpačitým výsledkem. (Petice žádala pojmenovat uličku po brněnském bohémovi Frantovi Kocourkovi.) Zcela vynechali fakt, že v původním internetovém hlasování návrh neprošel, tak se zpochybnilo a vymyslela se anketa do urny. A v ní hurrrááá plných 176 účastníků ze 300 celkových se vyslovilo pro našeho pana exprezidenta. Již jsem to jednou psal, ale je třeba to zopakovat. To, že paralelně probíhala petice za pojmenování této uličky po Frantovi Kocourkovi, který s Provázkem a Brnem měl rozhodně víc společnýho než guru pravdy a lásky a která skončila s  2196 hlasy pro Frantu, jaksi ve veřejnoprávní televizi nezaznělo. Zato dostalo hlas prohavlovské běsnění. Tak by mne zajímalo, jak by asi plachý Václav Havel na tyto nedůstojné taškařice reagoval. A my můžeme na titulky.

  • Brno schválilo Uličku Václava Havla, dva roky po prezidentově smrti. Brněnští zastupitelé schválili pojmenování dosud bezejmenné ulice u Divadla Husa na provázku názvem Ulička Václava Havla. Většina hlasujících byla pro, komunisté se zdrželi. V uličce Václava Havla nežijí žádní lidé, a nikdo si tak nemusí kvůli pojmenování měnit doklady.
    Jak napsal jeden vážený brněnský občan shodou okolností také umělec: možná by panu prezidentovi Václavu Havlovi (byl to milý chlapík) mohli postavit sochu na Letné, nebo jezdeckou sochu na Malostranském náměstí, případně přejmenovat Náměstí Svobody na náměstí Václava Havla, ale uličku za Divadlem na provázku nechte Františkovi, opravdu byl nekorunovaným králem štatlu a neznám člověka, který by ho neměl rád. V případě pana prezidenta Václava Havla si tím v Brně nejsem tak jist. Jinak kdo nevěří, zde je adresa:
     http://www.petice24.com/signatures/chcete_v_brn_uliku_franty_kocourka/start/2050  
  • Tak ještě jsme se ani nedozvěděli, koho je těch 150 mega a ty kila zlata a už tu máme další, prý miliardový průšvih. Do ČEZu vletěla protikorupční policie a šetří prý nějaký solární machinace. Nikdo nic neví ale jde o solár, potvrdila Bradáčová policejní zásah v ČEZ. Ten mluví o 'návštěvě'. Podle Lidovky.cz útvar pro odhalování organizovaného zločinu zasahuje v sídle státního energetického gigantu ČEZ. Policisté zabavují materiály týkající se solárních elektráren. Podle informací firmy policie prošetřuje podezření z trestné činnosti, kterou mohl být ČEZ poškozen. A podle E15 se ozývají jména Janoušek, Ritrtig, Topolánek, Paroubek, Dalík.
    Tak jestli je pravda, že jde o mnohamiliardový nákup elektráren od vlastnicky neprůhledné fy AmunRe, může být ještě veselo. Jeden z renomovaných mediálních mágů vtipně zapostoval na Twitteru: Asi nějaký manko.  No já bych na manko nehádal. To spíš nějaký solárka přebývají.  Nebo přišel Šlachtovi účet za elektriku, jak poznamenal další diskutér. Prostě Češi jsou smějící se bestie, jak říkal jeden co mu pak hodili do auta bombu. A jestli kluci Šlachta s Ištvanem tentokrát něco odhalí, tak sežeru vlastní klobouk.
  • No když už jsme u těch názorů veřejnosti, sledujete jistě tanečky kolem tvorby koalice. Jak dají dohromady ty protichůdný názory jsem teda zvědavej. Jedni chtějí zrušit poplatky ve zdravotnictví a nahradit výpadek zvýšením daní. Jiní o zvyšování daní nechtějí ani slyšet. Je to jak když se baví němej s hluchým. Bývalý mluvčí ministra zdravotnictví (a ten tomu asi rozumí) poznamenává: Chystá se mejdan. Bude dosti nákladný, ale zdroje prý už zase jsou. Babiš koupí nějakou tiskárnu, namnoží peníze a Sobotka je utratí. Konkrétně ve zdravotnictví:
    - zruší poplatky za recept a u doktora - bude chybět několik miliard a kompenzovat není z čeho
    - omezí poplatek v nemocnici na 30 dní - administrativa bude nákladnější než efekt
    - třetí sazba DPH: na léky - více sazeb, větší brjagl, horší výběr, efekt nepocítí pacient, nižší dépéháčko si rozdělí obchodníci...
    - nová vyhláška a predikce příjmů do zdravotnictví na příští rok - nereálné předpoklady, velké očí v řádu miliard.
    Suma sumárum: Zdravotnictví se ocitne do 1-2 let ve finanční krizi. Koalice za pomoci soudruhů bude chtít dodržet sliby a tak bude platit všem drobnosti a nepotřebné blbosti, obchodníci ve zdravotnictví budou v zásadě spokojeni a skutečně vážně nemocní budou čekat v pořadnících anebo umřou, aniž by věděli, že nemuseli.
    A my zas budeme k doktorovi chodit s obálkou, dodávám já. A ti šikovnější si i postel spraví.
  • Stropnický se ohradil proti srovnání s Peake. Nejsem nýmand, vzkázal Zemanovi. Poslanec Martin Stropnický, který by mohl za hnutí ANO v sestavované vládě zaujmout některý z ministerských postů, se ohradil proti slovům prezidenta Miloše Zemana v nedělních Hovorech z Lán na Radiožurnálu. Zeman zpochybnil jeho způsobilost vést ministerstvo obrany a prohlásil, že nedopustí, aby tomuto resortu šéfovala „druhá Karolína Peake”. „Ministr obrany nemusí být nejlepší tankista v zemi, ani ten, kdo nejlépe střílí na terč. V civilizovaných zemích tento resort vede civilní osoba. Nepovažuji se za absolutního laika a nýmanda v oboru,“ řekl Právu Stropnický.
    Jak to komentoval aTEO: Zeman prý se bude vyměšovat, protože nechce ve vládě další Peake. To nasrštvalo agroodborníka na válečné operace Stropnického... 
  • Pecina našlápl k odvolání Červíčka, hlásá titulek. Ministr vnitra v demisi Martin Pecina rozjel proces, na jehož konci by mělo být odvolání dosavadního policejního prezidenta Martina Červíčka. V pondělí totiž oficiálně zahájil řízení ve věcech služebního poměru o zákonnosti jeho jmenování.
    Teda bez ohledu na obsah, mne fascinuje ten titulek. Blahopřeji editorovi. Já tuhle venčil psa a potmě jsem v trávníku taky našlápl. Nebylo to ale k odvolání. No a když slyšíte v radiu, že se Pecina chce zbavit červíčka, taky si představíte psa u veterináře.
  • A trocha bulváru: Tak dneska prďák. Macura co se normálně pere s Rychtářem chtěl dát po čuni Krausovi. Prý Kraus je  podvodník, protože ho vlákal do pořadu s tím, že může mluvit o domácím násilí.  Místo toho ho zajímaly Macurovy techtle mechtle s Ivetou. Kdesi ho potkal, ale Kraus mu prý utekl. „Srab jeden!“ komentoval jeho úprk Macura. „Uviděl, kdo jsem a rychle přidával do kroku a se srabským úsměvem mizel kdesi v dáli“ popsal incident navztekaný Macura. „Bojí se!“ Teda nevím jak vám, ale mě by se taková počuni Krausovi líbila. I když podle aTea vypadá Kraus spíš jako tvrďák Harrison Ford.

 

 A zprávy o počasí:
Zataženo až oblačno, na horách místy, jinde ojediněle polojasno. Ojediněle mrholení. Místy mlhy, zejména v Čechách. Ojediněle náledí. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno. Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, místy až nepříznivé. Tak z takové předpovědi si můžete vybrat co chcete. Pavouk se ptal, jakže to teda vlastně bude. Když jsem mu řekl, že jsem z toho taky blbej, pravil, že z toho vomdlí. A taky to udělal. Počkám až se probere a pak zkusíme najít předpověď na inteligentnějším serveru než jsou Eurozprávy. 
                                                                                                                               
A z mého života: Doma se mne žena zeptala: mám ti objednat dia cukroví? Co já vím, odpověděl jsem. Asi ne. No já jsem si to myslela, ona na to. Šmarjá, tak proč se mne ptáš, já na to. No kdybys náhodou chtěl, tak bych vypadala jako dobrák. Já ji naopak zklamal zprávou, že bude nový zákon proti "šmejdům": Když budete chtít důchodcům nabídnout kastrol, nesmíte je vzít na výlet. Prý se na ten výlet strašně těšila. Taky mne napadlo, že když je FB tak citlivej na odhalený bradavky, že za ně na týden blokuje, jestli by se tam dala uveřejnit tahle fotka.

A na Fejsbůku napsali:

  • Tvorba daňovych zákonů je jen rej náhod a přibližných čísel, chaos protikladných nápadů různých jedinců, kteří vytvářeji - aby se zalibili lidu - zmatek, v němž se ani graduované prase nevyzná.
  • Jan Kasal zabodoval: "Sice jsem z bulváru zaznamenal, že kníže teď tvoři ideální duo s nějakou prostitutkou, ale nevěděl jsem, že jde o Kalouska"
  • Jen pro zajímavost. Lessy pracoval poslední rok v bezpečnostní agentuře, která dělala ochrannou službu Pecinovi.
  • Velvyslanecký post Livie Klausové je supernemorální supertrafika a Ištván se Šlachtou, stejně jako Lessy, Láska a další kikoti by měli vyhlásit nejvyšší stupeň pohotovosti a bdělosti. Jen snad, že nikdo ani nepíp, když se v Americe stala ministryní zahraničí Clitonová...
  • Zao rálek je zřejmě mentálně insuficientní....zněl post. Spoludiskutér dodal: pro socany: ... úplně blbej ...
  • Nechápu, proč nás veřejnoprávní media krmí už pár dnů od rána do večera informacemi o úmrtí a pohřbu Nelsona Mandely. Ale možná chtějí staromilcům připomenout časy Leonida Brežněva…
  • Reciprocita - kdo z "duhové" JAR přijel na panychidu za pana prezidenta Václava Havla?
  • Ministr Ahooj objednal studii o užitečnosti kanálu za 25 mio. Máme radu zdarma: Kanálama se dá například chodit.
  • Miroslav Kalousek: Agrofert je obrovské podnikatelské impérium s obrovskou dluhovou službou v řádu desítek miliard úvěrů u českých bank. Ministerstvo financí je po ČNB významným regulátorem finančních konglomerátů. Jak chcete odstranit podezření, že ministr financí je k té či oné bance vstřícnější, aby potom ona byla vstřícnější v úvěrových podmínkách k Agrofertu?
  • Strýc a mentor Kim Čong-una byl odalen jako škůdce a zatčen přímo ve sjezdovém paláci. Nejenže byl, jak se píše v oficiálním zdůvodnění, "ideologicky nemocný a extrémně líný", ale hlavně "snil jiné sny'. Něco takového musí ranit každého komunistu; věřím, že to soudruh Filip nezapomene korejským soudruhům vzkázat.
  • @SevcikPetr Když jsme u toho Mandely, vzpomene si taky někdo na pána jménem Frederik de Klerk?
  • Slova armádního generála Picka, že let na pohřeb Nelsona Mandely zaplatí bychomk měli brát vážně. Vždy jsme totiž takové akce platili my z daní…měli bychom ho donutit dodržet slovo.
  • Kdyby vedení volili dělníci ve firmách demokraticky, vyhrál by Franta ze skladu a celou firmu by během pěti dnů propařili v hospodě... ale vedení státu tak volíme.

A něco veselého:

A fór na konec: Dotaz na doktora Uzla: Můžete popsat sexuální polohu na Grebeníčka? Odpověď: Poloha je velmi jednoduchá. Vaše partnerka si pozve jiného muže a souloží s ním, zatímco Vy jim do toho bez přestání kecáte, jak byste to uměl líp.

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3141x, známka: 2.8
Kategorie:
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist