Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

 Jak tak pozoruji to multikulturní třeštění, kdy v Dánsku málem zavřou Mikuláše protože má černýho čerta a v Americe málem zavřou ředitele, co nechce černochovi dovolit dělat Santu, tak docházím k názoru, že na tu politickou korektnost zdechnem.


 To skončí tak, že v celé EU zakážou vánoční stromky. Pouze ti odvážnější si za zataženými žaluziemi a potmě šoupnou na lustr jednu větvičku. Protože, považte, takový stromeček je symbol křesťanských svátků a to by mohlo urazit ty kluky multikulturní přistěhovalecký co pak na ulici někomu upižlají hlavu. Taky prý takový stromek sežere se žárovičkama plno proudu. Jeden prý zkoušel prosadit žárovičky úsporné, ale ukázalo se, že než se nažhavily, bylo po svátcích. A taky se ukázalo, že takové osvětlení by stálo pětadvacet tisíc, což by moc lidí nekoupilo. Bruselská radnice dokonce loni nevztyčila tradiční vánoční strom. Prý to mohlo urazit početnou muslimskou menšinu. Militantní vůdce islámské menšiny v Belgii před časem prohlásil, že pro nevěřící Evropany nemají muslimové špetku pochopení a soucitu. A Belgičanům vzkázal, že jestli se jim muslimské zvyky a názory nelíbí, ať Belgii klidně opustí. To by mohlo působit jako lokální půtka pomateného náboženského fanatika. Ale krok bruselské radnice svědčí o něčem jiném. Problém je vážný. Co když teď praští do stolu křesťanská většina (a že by k tomu měla věru pádný důvod) a usoudí, že pro muslimské hosty návštěva jejich země skončila. Sbohem. Ti už se zjevně cítí v Belgii doma více než Belgičané, takže o nějakém odchodu nebudou chtít ani slyšet. Zato začnou hlasitě křičet cosi o diskriminaci, pošlapávání svatých práv jejich víry a možná sem tam položí nějakou tu bombu na podporu svých argumentů. A tak si braňme naše zvyky. Se stromečkem, Ježíškem a s vánočním cukrovím. A nyní na titulky. Ale dnes málo, neb je mi blbě. 
 
  • Rekonstrukce státu: V koaliční smlouvě chybí naše hlavní návrhy, může za to ČSSD. Sdružení Rekonstrukce státu není spokojené s koaliční smlouvou, kterou sepsaly ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Prý v ní chybějí klíčové body. Senátorka a vyjednavačka ČSSD Alena Gajdůšková ale namítá, že do smlouvy nebylo možné napsat všechny detaily. Podle ní chybějí detailní popisy i u jiných bodů. Je prý nereálné na 50 stranách, které koaliční smlouva má, popsat fungování celého státu.
    Členy platformy jsou mimo jiné Transparency International, Frank Bold, Oživení, Nadační fond proti korupci či Inventura demokracie.
    Rekonstrukce státu, Vraťte nám stát a kupa dalších spolků vzájemně propojených stále jedněmi a týmiž aktivistickými jmény. Ne že by tu bylo všechno v pořádku, to rozhodně ne. Ale tyhle aktivity hojně podporované mainstreamem vytvořily v této zemi klima jako z doby, kdy Boblig z Edelstadtu honil čarodějnice. A politici, ti noví, nezkažení, před volbami naskočili na tuto vlnu tsunami, dovezli se do cíle a nyní vážení aktivisté, zdá se, na vás zase hodili bobek. A nejvíc se směje jistý Bohouš. 
  • A další v posledních dnech rozpoutaná mediální aféra kolem elektronických zdravotnických knížek jen dokazuje tu zoufalou úroveň českých novinářů a mnohých politiků. A dokonce král všech televizních paňáců měl zase důvod strašit národ bublinou IZIP. Jediným problémem je, že nikdo nedonutil doktory k povinné účasti. A jejich nechuť je jasná. Bylo by jim vidět pod prsty. Já se do IZIPu přihlásil. Někteří doktoří mi tam píší, jiní ne. A výpis léků z lékárny vykazuje takové položky, které jsem v životě neviděl. Také jsem zjistil, že mi kdosi udělal nějaký úkon za desítky tisíc. Kdyby to totiž fungovalo povinně, sotva by si kdo vůči pojišťovně troufl vypisovat neprovedené výkony. Místo toho se problém politizuje, protože někde v systému figurují dva doktoři z ODS. A tak se ptám, proč se tomu tak úporně brání doktoři a jejich profesní organizace? Protože by došlo ke zprůhlednění fungování ordinací a ostatních lékařských zařízení, neboť při plném a povinném zavedení už by nešlo tak snadno švindlovat, jako doposud. A mediální hlupáci nejsou s to, odkrýt pravou podstatu problému a penízky ze zdravotnictví odtékají. Doufejme, že to nakonec nedopadne takhle. 
  • Zemanovi opravili za 1,9 milionu bazén po Husákovi. Zakázka má sice v dokumentech název Odstranění havárie bazénu, ale při pohledu na její rozpočet lze nabýt dojmu, že šlo spíše o kompletní rekonstrukci nežli o řešení akutního stavu. „Primární havárií bylo to, že protékal bazén a nefungovala vzduchotechnika," řekl Aktuálně.cz spoluvlastník a jednatel firmy Mercator, která v červenci zakázku od Správy Hradu získala formou poptávkového řízení. Zdaleka nejdražší položkou rozpočtu však bylo pořízení sprchového a masážního panelu za 84 tisíc korun, za dalších 9 tisíc pak byly nakoupeny sprchové dveře.
    Tak to vidíte. Pan prezident bude plavat. A někdo pořád píše, že jen paří a hulí. Akorát si myslím, že takový jeho kámoš Zdenda, je mnohem skromnější. Ten strávil léto v bazénku za pětikilo a ještě u toho pařil. Myslím, že Miuoš by si z něho měl vzít příklad. 
  • A trocha bulváru: Nemůžeš být Santa, jsi černoch, zklamal americký učitel studenta. Rodiče studenta požadují, aby učitel dostal vyhazov. Korunu tomu dala černošská spisovatelka Aisha Harrisová, která se na webu Slate.com pustila do analýzy Santovy identity. Harrisová se diví, proč je Santa líčen jako starý tlustý běloch a navrhuje, aby pro příště byl zobrazován jako tučňák. Černobílý pták by podle ní vyhovoval bělochům i černochům. Taky přátelé, až budete stavět sněhuláky, držte se preventivně návodu, jak vypadá politicky nekorektní sněhulák, ať nevletíte do průseru. 
 
A zprávy o počasí: Tak jsem si minule posteskl, že Zdenda o počasí mlčí a ejhle. Nahodil sluníčkový post: "Zase jednou sluníčkové pondělí. Trocha pošty a první péefky. Kafíčko bodne. Koalice a vláda schváleny o víkendu. Píáristé předsedy TOP09 zřejmě zase zapracovali. Tak prý Karel spí proto, že má náročnou milenku a sdělili národu, že si i vrzne. To jistě lidé ocení. A Bělobrádek nám asi přiveze poselství z USA. Nebo se tam byl prý byl léčit? Ještěže je máme advent a můžeme v klidu rozjímat. Hezký den". Pavouk se ptal, co je to, že si vrzne. Vysvětlil jsem mu, že od určitého věku si muž vrzne jenom když se nacpe luštěninama. Povídal, že Zdenda vypadá tak nafoukle, že musí být celej rozvrzanej. Ve skutečnosti bylo přes den hmlisto a v noci bude tak isto. A to i na pražském Hradě. I když zlé jazyky říkají, že to si Miuoš po ránu zapálil. obr6hrad
 
A z mého života: Tak jsem se dočetl, že v Lidovkách paní Dagmar Havlová při vzpomínce na úmrtí pana prezidenta  dostala titulku, kde se nezapomněla otřít o Václava Klause. No sláva. Konečně si zas někdo hérečky všiml. A v Brně už vyvěsili v uličce ceduli s názvem po velikánovi. Když tak člověk ví, jak takové věci dokáží úředníci pečlivě žvýkat, nemůže se zbavit dojmu, že to bylo celý dávno nachystaný. A jako spoluautor petice která požadovala nazvat tuto uličku po Frantovi Kocourkovi, přicházím jako s pokáním, abychom kvůli návalu chodců na kraji uličky udělali zebru a nazvali ji přechod Dagmar Havlové. 
Jo a taky mám problém. Vždy dávám do prádla ponožky v párech. Z pračky se mi vrací většinou solo. Mamuš tvrdí, že to má na svědomí nějaký lichožrout. Tak nevím, jestli nekecá.
 
A na Fejsbůku napsali:
 
  • Sobotka: Na rozdělení postů jsme se nedohodli, ale dohodli jsme se, že budeme jednat dál
  • ČR dá do fondu EU na pomoc rozvojovým zemím Afriky, Karibiku a Tichomoří 6,7 miliard. A KSČSSD nechce dát našimcírkvím 2 miliardy.
  • To je pořád Řezník sem, Řezník tam, ale když se zpívá nepokrytě rasistická "Já sním o Vánocích bílých", nevadí to nikomu!
  • Fascinuje mě, jak je Česká pošta každý prosinec v hajzlu z toho, že musí dělat to, k čemu byla založena.
  • Putin půjčí Ukrajině 15 mld $ a výrazně sníží cenu dodávaného plynu. A je vymalováno.
  • Tak aby bylo jasno s tou minimální daní, registračními pokladnami a dalšími nesmysly. Ztratil jsem další trh. Když jsem se po 4 měsících přišel zeptat, proč už najednou nikdo nic nepotřebuje, tak prý jim to dělá studentík bez papírů za polovic a protože je levnější, byť občas neví, dělá to on. Obrátí se na mne, až když bude jó opravdu průser, co studentík nepobere. Myslíte, že by to minimální daň a registrační pokladna vyřešila? Ne, jen zhoršila.
  • ČSSD na iDnesu: Církve nás mohou o správnosti restitucí přesvědčit. Argumentoval bych asi takhle: Je to naše.
  • Do redakční pošty přišel mail s nabídkou vánočních slev na mobily. Podepsána jakási Aneta Plochá. To by mě zajímalo, co si tak od Ježíška přeje ona...
  • Pan Bublan má svoji třídu rád. Brzy nebudou muset chudinky prodavačky pracovat vůbec...
  • Titulek na tiscali.zprávy.cz: „Odbory koaliční smlouvu pochválili: Je to nejlepší koaliční dohoda za posledních 23 let.“ Dodávám: Někde se stala hrubá chyba, soudruzi!
  • Souznění Karla Schwarzenberga s Bruselem je logické a historicky dané. Feudálové a komunisté měli vždy jednoho společného třídního nepřítele - buržoazii.
  • Ekonomická krize je horší než rozvod! Také přijdete o spoustu peněz, ale manželka vám zůstane.
  • Přistála mi na FB reklama: Kostýmek Santova pomocnice, sexy dárek pro oba.  Další pádný argument pro Ježíška.
  • ...Jak přemýšlím, jak přemýšlím nechápu jak může někdo podnikat a nemít zisk? Z čeho žije? ... Hmmm a já ať přemýšlím jak přemýšlím, tak nechápu, z čeho žije ten stát, který má neustále deficitní rozpočet. Takže u státu je to pochopitelné, ale u podnikatele to má "vygenerovat minimální daň"? Tyhle myšlenkové pochody mi prostě unikají.
  • @schwarzenbergk: Nová koaliční smlouva je podle odborů nejlepší koaliční dohoda od dob Varšavské smlouvy.Od demokracie k autokracii a oligarchii
  • @neviditelnypes "ČR dá do fondu EU na pomoc rozvojovým zemím Afriky, Karibiku a Tichomoří 6,7 miliard." A KSČSSD nechce dát NAŠIM církvím 2 miliardy.
  • V zájmu umožnění paritního zastoupení všech koaličních stran doporučuji zřídit ve vládě posty ministra pro toaletní papír a ministra - vrchního svačináře. Pak by konečně mohl být klid.
 
A jedna skvělá brněnská služba. Jako důchodce mne velmi zajímá.
 
A nakonec něco veselého : 
 
A fór na konec: Mladá pohledná matka kojí ve vlaku dítě, to však nechce pít. Matka ho nabádá: "Když nebudeš pít, nabídnu prs tady tomuhle pánovi!" Scéna se několikrát opakuje, až pán vypění: "Ať se ten mrňous konečně rozhodne, už jsem přejel pět stanic!"
 
A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3083x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist