Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

Taškařice zvaná sestavování vlády pokračuje ostošest. Nejsou jako politici, makají. Radí se jeden s druhým bez třetího a pak zase naopak. Občas někdo informuje lázeňského šviháka a ten z toho musí mít očiska vyvalený  jak hajzlbába na tisícovku.


 A mezitím jeho kámoši vládnou co se do nás vejde. Naposledy na nás vybalili zásadní vládní projekt odborníků. Kalhotky s bobrem. Hlavní válka se vede nikoliv o  ministerstvo financí, vnitra, obrany, průmyslu, dopravy. Melta se vede o ministerstvo zemědělství. Proč? Zasvěcení říkají, že jde mimo jiné o to, zda Andrej Babiš ovládne zcela, stoprocentně dřevozpracující průmysl v zemi. Dnes odhadem ovládá 60 až 65 procent zpracování dřeva, 35 až 40 procent tvoří stále ještě malé a středně velké firmy. Další podivností je, že MZe místo Sobotky vyjednává Babiš s Velebou. A ejhle. Prý to byla Agrární komora, která v roce 2010 pomáhala Babišovi "přesvědčit" poslance, aby v den voleb přehlasovali prezidentovo veto podpory biopaliv. Hodně se v tom angažoval jistý Toman, t.č. ministr zemědělství. Andrej Babiš o lidovcích a zemědělství řekl: „Ono to vypadá, že jsou tím posedlí. Bohužel máme pocit, že jde spíš o to, že mají zájem o ten resort z politických důvodů než nějakých pragmatických." Správně pane Babiš. Lidovci mají zájmy politické, nikoliv obchodní. Jak známo, dlouhodobě usilují o změnu tohoto vykrádaného státního podniku. A kromě Lesů mají zájem i o Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který rozděluje dotace do zemědělství. Jen tak na okraj. V roce 2014 končí dotace EU pro ty sračky, které se přidávají do paliva (v jednotkách miliard korun ročně). A o to Andreji Babišovi jde, aby stát dál dotoval řepku či podobné komodity. Už víte, proč byl s pomocí socanů hladce zvolen Jaroslav Faltýnek, předsedy poslanců ANO ze společnosti Agrofert, do čela zemědělského výboru Sněmovny? A že čistě náhodou taky pan Faltýnek figuruje v představenstvu Agrární komory ČR? Lidovci zjevně vadí. A proto může MZe klidně vládnout i sociální demokrat. Protože Bohouš je bez Babiše Nula. A proto titulky zahájíme na MZe.

  • Spor o resort zemědělství štěpí koaliční jednání, lidovci zváží odchod, hlásá titulek Ministerstvo zemědělství nedostanete, slyšeli zástupci KDU-ČSL na koaličním jednání. Resort však pro ně je prioritní. Předseda Pavel Bělobrádek proto svolal  celostátní výbor a strana zváží, zda v koaličních jednáních setrvat. Lidovcům vadí, že mají ustupovat jen oni. Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka je spor tak vážný, že lidovci zváží, zda vůbec má smysl v jednáních pokračovat. Oznámil to na samostatné tiskové konferenci po jednání se zástupci ČSSD a ANO. Mezitím si Bohouš odskočil na hrad za Miuošem. No myslím, že ten z toho musí mít takovou radost, že ho ani ministr zdravotnictví od oslavy neodradí. obr
  • A nakoukněme do našívaší. Dvořák nařídil šetřit ve zpravodajství i na lidech. Snížil výplaty také moderátorům. Česká televize příští rok očekává nižší výnosy, šéf ČT Dvořák se proto snaží získat peníze, kde se dá. Ruší pořady a o několik procent snížil výplaty externím redaktorům i moderátorům. Někteří už kvůli úsporám dali výpověď. Ruší se pět pořadů ČT24. Podle informací serveru Mediář.cz končí Retro, Tep ČT24, Tísňová linka, Turbulence i pořad Před půlnocí, jehož moderátorka Šárka Bednářová odchází pro nadbytečnost. Obávám se, že to bude jeden její kamarád, vysoký politik ČSSD asi vyvádět. Příští rok plánuje televize hospodařit s částkou 7,05 miliardy korun. Nejvíce peněz, téměř 90 procent, získá z koncesionářských poplatků. Někteří radní už proto hovoří o možném zvýšení poplatku ze 135 na 155 korun měsíčně.
    Milá televize, milí radní. Já vám ten pokus o další šátrání v kapsách koncesionářů odpustím, až zrušíte ty sračky co se na nás sypou z pořadů pana Moravce, paní Drtinové a paní Jílkové. A pokud na mne neustále přestanou vyjukávat ty Dvořákový, Marvanový, Šiklový (i když ta dlouho nebyla)či Halíci a vůbec všichni ti neustálí bojovníci co jediní vědí co je tak nějak správné a tak to do nás hustí. No, čím dál víc mi to připomíná situaci na obrázku.
  • Divadelníci zavzpomínají na Havla. Vyšlou mu srdce do nebe. Psal brnensky.denik.cz. „Pomocí laserových ukazovátek vyšleme panu Václavu Havlovi srdce do nebe. Vítáni jsou všichni, kdo se chtějí připojit," uvedla mluvčí Divadla Husa na Provázku Alžběta Nagyová. No a nakonec z laserové show nebylo nic. Prý měli slabý lasery. No já myslím, že si na ně spíš posvítila letecká inspekce. Tak aspoň rozsvítili svíčičky. A když už jsme u těch havlovských orgií, tak se taky do "vysmívačů pravdy a lásky" pustil Ivan Havel. Tak jak je to s tou pravdou a láskou? Z původně přijatelného sloganu se stal líbivý slogan, který si skupina elitářů přivlastnila a teď s ním mlátí po hlavách všechny, kdo nepatří do této skupiny a nebo si nedej bůh navíc troufne VH kritizovat. Zdá se, že někteří elitáři si tento pojem privatizovali. Ostatní jsou lháři a lžinenávistníci. Kdyby se Václav mohl vrátit, myslím, že by je nakopal do zadele. Jak pravil jeden FB diskutér:  Ano, problém pravdy a lásky spočívá zejména v tom, že se jimi nejvíc ohánějí pokrytečtí lháři plní nenávisti. A ve víru dnešního havlovského dne mi chybí už jenom zpráva, že se památce Václava Havla přišli poklonit i Semelová s Grospičem.
  • A něco z eurokadlubu. Rodič I, rodič II. Litevští školáci mají náhradu za otce a matku. Školáci v Litvě si patrně brzy začnou zvykat na to, že rodiči už nemusí být pouze otec a matka. Rozruch vzbudilo, když se v nových elektronických žákovských knížkách objevily názvy rodič I a rodič II. Evropská unie takový krok vítá, zatímco veřejnosti se to příliš nelíbí. Evropská komise, staré dělení na otce a matku považuje za sexistické.
    A diví se někdo? Evropský soud rozhodl: Státy unie musí podporovat homosexualizmus! Je to jejich povinnost. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že lidé ve stejnopohlavních svazcích v zásadě vstupují do obdobných vztahů jako lidé v manželstvích, kdy žijí ve společné domácnosti a poskytují si vzájemnou podporu, a neměli by být tedy kráceni ani o jakoukoli podporu státu, jaká se dostává (heterosexuálním) manželstvím. To jsem teda zmaten. Vůbec nevím, jestli jsem rodič I nebo rodič II. A smekám před Putinem, který ve svém výročním projevu k Federálnímu shromáždění prohlásil, že Rusko bude hájit a chovat úctu ke konzervativním morálním hodnotám, na kterých vyrostla rozvinutá civilizace, a to i tváří v tvář „jiným zemím, které se vrací k prvobytně pospolné společnosti“.
  • A jeden šílenej. Penzion, kde odmítli prezidenta Zemana, řeší policie. Spolumajitelka penzionu Modřín ve Velké Úpě v Krkonoších Agnieszka Pallová byla v úterý dopoledne vyslechnuta na služebně trutnovské policie kvůli tomu, jak se v srpnu postavila k nabídce ve svém podniku obsloužit prezidenta republiky. A ještě k tomu vyhlásila, že všichni příznivci pravice dostanou v podniku slevu dvacet procent. A právě kvůli tomu nyní paní Pallová čelí trestnímu oznámení a je vyšetřována kvůli paragrafu 356 trestního zákona o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.
    Nějak mi hlava nebere, že když Semelová na tribuně hřímá o revoluci, když zakázané rué spolky mávají praporama s vercajkem, policie se jen spokojeně usmívá a neřeší. A sotva si někdo dovolí dát najevo, že je mu pravice bližší než levice, má na krku trestní oznámení pro podněcování nenávisti.Mimochodem, v Kauflandu vyhlásili slevu. Nemělo by se to hlásit?
  • A trocha bulváru: Dnes koukneme do parlamentu.  Po vzoru pana prezidenta jsem daroval panu Kalouskovi svůj portrét pravil pan Komárek. Ten přijal dar s povděkem a vystavil ho hned vedle portrétu pana prezidenta. Při té příležitosti konstatoval, že od jiných známých dostal mnoho sad šipek, takže bude mít o zábavu postaráno. A něco z vlády. MŽP nakoupí kalhotky s bobrem a trenýrky s kormoránem. Tak kalhotky s bobrem? Že by se vracel bobr do módy? Já myslel, že je éra vyholování. A co se ptáka týče, kormorán je velký pták, ale doporučoval bych sérii podle velikosti, která by mohla začínat kolibříkem.

A zprávy o počasí: Izobary, to jsou ty čáry co se nikdy neprotnou se musely tutově zasukovat. Prý bude mrznoucí mrholení a ledovka. A do toho můj pavouk někde okem zahlédl lyžovačku a chce si vyjet na hory. Asi se zbláznil. Musel jsem mu ukázat, jak takový výlet může být nebezpečný. Uklidnil se a zalezl pod kořenáč, kde má 29 stupňů.

A z mého života: Místo klidu vleže co vyžaduje moje bolavá noha, jsem byl vyhnán na nákupy. V našem Romlandu jsem ukořistil vozík a ještě před nákupem jsem vyhledal onu místnůstku. Po vykonání potřeby, jsem před hajzlíkem marně hledal svůj vozík. Chtěl bych vidět toho zmrda co mi ho šlohl až na něho na konci místo desetikačky vypadla umělohmotná známka. Poté jsem byl vytažen do Makra, kde prý mají lepší věci. A taky jo. Takový třešně za 639,-, no nekupte to. Teda fronta u nich nebyla.

A na Fejsbůku napsali:

  • Kolega podložil křivý vánoční stromeček koránem. Shodli sme se, že jde o vrchol blasfemie. Jenže: Rouhal se islámu nebo křestanství?
  • 112.000.000.000,- Kč To je nul, co? To si s velkou slávou dnes schválil Parlament jako další nárůst státního dluhu, aneb deficit rozpočtu, pro příští rok. Bohuslav Sobotka se přitom nestydí vystoupit do médií s vyjádřením, že tento rozpočet nepřipraví občany ani o korunu a tváří se přitom velmi spokojeně.
  • Nechtěl bych být členem prověrkové komise, pokud se před ní, jak sám říká, Mynář svlékal do naha... To opravdu nemohl být pěkný pohled...
  • Tak podle Klička znamená půjčka Ruska Ukrajině ztrátu státní suverenity. Ale půjčky z EU, které prosazuje on, asi ztrátou státní suverenity nebudou. Ty europeisti si fakt neviděj do huby.
  • @schwarzenbergk Včera jsem ještě na katastru přepisoval nějaké hrady, zámky a polnosti. V řadě za mnou jsem  přišel tak o 300 nepříčetných voličů.
  • Ještě chvili a stánkaři začnou prodávat plyšového Havla. Akorát je třeba mít na paměti, že to havlobraní není z jeho hlavy. Ale je absurdni.
  • MF Dnes se pod Slonkovou začala konečně věnovat investigativní žurnalistice. Dle reklamy v telce např. vypátrali TV program na celé svátky.
  • Kouzelné je, že někteří verbální bojovníci proti Rusku a Putinovi jsou schopni mluvit o diskriminaci u majitele penzionu, kterého zcela zjevně šikanují metodami obvyklými v zemi kde zítra znamená včera...
  • Aby to snad nezapadlo nebo aby se nezapomnělo, tak v souvislosti s jeho dnešním komentářem o Livii Klausové pro po řádek konstatuji, že redaktor Babišovy Mladé fronty Dnes Luboš Palata je vskutku mimořádné hovado přímo evropskounijních rozměrů. A že ta Evropa fakt není malá.
  • Politici uplácejí voliče z peněz druhých lidí: OK. Diskotéka pouští holky zdarma: OK. Hospodský dá slevu pravičákům: stíhat, zavřít!
  • Všichni vzpomínají Václava Havla. Proč ne. Stal se symbolem. Jenom nevím, jestli si to myslí i v Bělehradě.
  • Ať lidovci zvažují. Kdybych dostala mandát na 4 roky, rozpočet který mele z posledního, chaos ve všech resortech, koaliční partnery s naprosto odlišnými názory a jako bonus Kalouska se škodolibým výrazem v opozici, který čeká na každé klopýtnutí, asi bych taky hledala záminku, jak voličům korektně vysvětlit, proč NEMŮŽU do vlády.
  • Sypání ptáčkům není levná věc, ale zase ušetříte za krmivo pro kočky.

A nakonec něco veselého :
 

A fór na konec: U zpovědi se chlap zpovídá ze svých hříchů:
"Víte, otče, ta moje tchýně, to je ale ženská. Chvílema uvažuju, že by stála za hřích!"
"Pamatuj synu, nesesmilníš!"
"Kdepak velebnosti, NEZABIJEŠ!"

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2854x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 33
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist