Petr Paulczyňski: homepage

Hlody páteční aneb miluji naše média

 Situace při tvorbě vlády přímo volá po komentáři. Ovšem vyčkejme času jako husa posvícení. Možná nám páteční vystoupení pana prezidenta a poté Bohouškova návštěva u téhož dá více materiálu. Tak se koukneme na druhou stranu, do opozice. 

Moje rodná ODS po volebním výprasku, o který si ostatně sama řekla (odmyslíme-li si uměle vyvolanou mediální atmosféru honu na čarodějnici korupce a policejně-prokurátorský převrat) svým chováním, kdy opustila své principy a volební sliby, upadla do kataleptického spánku a zmizela ze světla ramp. Prý se věnovala přípravě volebního mimořádného kongresu. Přestala se vyjadřovat k dění na politické scéně, ačkoliv příležitostí ke kritice těch, co se derou k moci je více než dost. O to horší je, že na světlo boží vylézá namísto s kritikou poměrů s bojem jednoho proti druhému a druhého proti třetímu. Stačí sledovat FB, Twitter a v posledních dvou dnech se dokonce objevila opět v médiích. Bohužel, v souvislostech nadále nelichotivých. O lídrovství se přihlásil europoslanec Eduard Kožušník, nováček v modrém dresu Petr Fiala a dokonce živý inventář ODS Mirka Němcová. Nejsme pro voliče sexy, vedení musí pryč, říká kandidát na šéfa ODS Eda Kožušník  a vyhlašuje požadavek na radikální změnu celého vedení  ODS, což je dle něj jediná šance, že ODS zaujme voliče. "ODS není jednotná, důvěryhodná, srozumitelná a není pro voliče sexy," řekl Kožušník. "ODS potřebuje krizové řízení, má poslední šanci na reparát u voličů," prohlásil Kožušník. Občanské demokraty nyní podle něj čeká "osm hladových let", než bude mít znovu šanci podílet se na řízení státu. Kdo tvrdí opak, vědomě podle Kožušníka neříká pravdu. Akorát se měl vykašlat na to, aby se navezl do Kuby, protože tím vyvolal řetězovou reakci.  "Kdybych byl předsedou a prvním místopředsedou zvolili Martina Kubu, položil bych to," řekl dokonce novinářům. Jako svou přednost oproti Fialovi vidí to, že zná osobně řadu členů občanských demokratů. Fiala, který je považován za favorita volebního kongresu, jenž se uskuteční příští víkend v Olomouci, do ODS totiž vstoupil až loni v listopadu po předčasných volbách. Kuba zareagoval jako trucovitý fracek a hned to Edovi oplatil. K tomu se přidal adept na prvního místopředsedu Zahradil a Edu taky hned setřel. A na Twitteru se přidal Nečas, ovšem není známo, zda nejde o fake profil. Ať tak či onak, mediální výměna zdvořilostních urážek zasluhuje po právu potlamě všem. Trucovití synci tím pomáhají partaji do hrobu. Nevratně. Kdo tu potom bude hájit základní pravicové svobody jednotlivce, zabraňovat extrémnímu přerozdělování či brzdit byrokracii, nevím. Nikoho totiž široko daleko nevidím. A vrcholem je skandální rozhodnutí nepozvat bývalé předsedy. Od chyb minulosti se totiž nedistancujeme tím, že je nepozveme, ale tím, že nebudeme opakovat jejich chyby. Nu a pojďme na obligátních pár titulků.
 
  • Kuba vzdal kandidaturu, v ODS před kongresem létají jiskry. Pár dní před kongresem ODS, který se koná 18. a 19. ledna v Olomouci, propukl mezi jejími představiteli boj. Proti pověřenému předsedovi Martinu Kubovi se ostře vymezil kandidát na šéfa, europoslanec Edvard Kožušník. Kuba zareagoval podobně a na kongresu kandidovat nebude. „Rozhodl jsem se, že nebudu usilovat o žádnou pozici ve vedení,“ řekl Kuba Právu. A zaútočil: „V posledních týdnech se začínají hlásit o funkce kandidáti, o kterých x let nikdo pořádně neslyšel, vezli se na lodi ODS, hezky schovaní na teplých místech, ale pádlo do ruky nevzali. Takoví kandidáti mají pro budoucnost ODS nulový přínos.“
    Tak nevím. S Edou jsem strávil nejednu chvíli, vím co je za ním. Myslím, že kdybych se měl rozhodovat mezi ním a panem Kubou, že bych neměl co řešit. O Edovi se alespoň nešíří zvěsti, že je podporován kmotry. 
  • Zpravodajství ČT je vyvážené, zamítli radní stížnost redaktorů. Zpravodajství České televize jako celek je vyvážené a objektivní. Takové usnesení ve středu přijala Rada ČT. Vyjádřila se jím k podnětu 24 nespokojených zaměstnanců, podle kterých vedení zasahuje do obsahu zpráv. Zda došlo k zásahům do jednotlivostí, nelze podle rady posoudit. "Rada konstatuje, že nelze seznat, natož potvrdit, zda došlo k zásahům do obsahu vysílání ČT," stojí v jednomyslně přijatém usnesení. "Rada neshledala žádné porušení objektivity či vyváženosti zpravodajství jako celku," uvádí dále dokument.
    Čímž ovšem rozčílili starou dobrou partu, která si již od dob kdy si ustýlali ve spacáku na velíně myslí, že ta televize je jejich. Opravdu si tito nadrzlí hlasatelé jediných správných mouder, co nás místo zpravodajství krmí svými názory, občas proloženými starými normalisačními estrádami myslí, že toto by jim někdo v soukromé firmě trpěl? Odpovědně prohlašuji, že kdyby mi toto někdo prováděl v mé firmě, už bych z něho dávno učinil nezaměstaného. 
  • A jedna zpráva, o které jste se v našem zpravodajství nemohli dočíst. Palestínský vyjednávač je otcem bombové vražedkyně.  Ministerstvo zahraničí ČR přijalo Taisira Jaradata, náměstka palestinského ministra zahraničí, kvůli aféře na tzv. "palestínské ambasádě" v Praze. Co zřejmě netušilo je tato informace: 28letá dcera palestinského vyjednávače Hanadi Jaradat provedla v restauraci Maxim v Haifě sebevražedný atentát v roce 2003. Zemřelo tehdy 21 nevinných civilních obětí včetně 4 dětí a jednoročního batolete. Když ji představitelé palestinské samosprávy oslavovali coby hrdinku národa a svatou mučednici a chtěli kondolovat jejímu otci Taisiru Jaradatovi k úmrtí dcery, prohlásil, že je šťastný a raduje se, protože mu dcera nemohla dát hezčí dárek.
    Obávám se, že na našem ministerstvu zahraničí se rozmohl zvyk jejich minulého šéfa. Spí. Jinak by museli takovéhoto diplomata hnát sviňským krokem. Ostatně, co je to proboha za lidi, kteří buď rovnou ženou na smrt své děti, nebo to alespoň dodatečně schvalují? 
  • Politoložka: Ocitáme se na hranici ústavnosti, Zeman by neměl váhat. Podle politoložky Vladimíry Dvořákové neexistuje žádný důvod, proč by prezident Miloš Zeman neměl jmenovat Bohuslava Sobotku premiérem a následně i jím navržené ministry. Za vládu nenese odpovědnost prezident, proto by o jejím složení neměl rozhodovat, řekla Dvořáková v rozhovoru pro iDNES.cz. Je více než sedmdesát dnů po volbách a Česko nemá premiéra. Znamená to, že prezident jeho jmenování zbytečně zdržuje? Je to na hraně a jmenování premiéra tu už mělo být. Nevím o ničem, co by mu dále mohlo bránit. V momentě, kdy je podepsána koaliční smlouva, by premiér měl být jmenován, aby mohl velmi rychle dát návrh na ministry. Protože bychom se měli pohybovat v určitém řádu, což by naší zemi velmi prospělo.
    Já teda nevím, odkud tuhle babu vytáhli, protože ta se vyskytuje v ČT imrvére. Nikdy jsem ji neslyšel říct nic pozitivního. Řekl bych, že ta si s Drtinovou může podat ruku. Jak to ta specialistka na jihoamerické dělnické hnutí dělá, že je chytrá jak radio?  Soudě podle frekvence jejích komentářů na ČT je televizní profesorka zakleknuta v blocích vždy, když ČT zrovínka potřebuje ten jedině správný názor. Na cokoliv. A tak paní profesorka zhodnotí kdeco. Soudy, korupci, plzeňskou školu, odbory, reformy ba dokonce předpoví defenestraci či pouliční boje. Vzhledem k počtu politologů, sociologů a jiných -logů kterých chrlí naše školy obdivuji její schopnost se v takovéto konkurenci udržet na špici peletonu odborníků na cokoliv. A proto volám: Milá média! Strčte si profesorku Dvořákovou do.......vitriny a necpěte nám ji ráno, v poledne a večer. Abych se nebál otevřít konzervu jak v tom vousatém vtipu o Leninovi. 
  • Na ministerstvo spravedlnosti by mohla zamířit Marvanová. Budoucí ministryně spravedlnosti v nově vznikající vládě Helena Válková (ANO) by si ráda do úřadu přivedla bývalou političku a někdejší disidentku Hanu Marvanovou. Ta už podle Válkové nabídku předběžně přijala. Mohla by se stát náměstkyní. "Pochopitelně, má pro to veškeré předpoklady, jak říkám, nejenom ty profesionální, ale i morální," řekla Válková v České televizi na otázku, zda by Marvanová mohla být její náměstkyní. Marvanová by mohla na ministerstvo nastoupit jako specialistka na občanské právo.
    Tato zpráva vyvolala mezi mými přáteli nemalé pozdvižení. Ono stačí se seznámit s CV perspektivní náměstkyně ministra. Jeden z přátel okřikl jednoho z kritiků: Hele, hele, buď zticha, nebo si sebou vezme i Cibulku s jeho siderickým kyvadlem. (Pro neinformované, Petr Cibulka je jedním ze tří otců jednoho ze tří dětí budoucí paní náměstkyně.) Bože, Bože, zalkal jiný.  Myslel jsem že to co se tam chystá už nemůže být horší. Zmýlil jsem se. Marvanová, bože neřízená střela, aktivistka proti všemu . Sebestředná zachránkyně všehomíra. A to nemluvím o tom, že prý je také jednou z adeptek na ombudsmana, kde má protikandidátky ve sluníčkové kandidátce Táně Fischerové, či Aničce Šabatové, která proslula při získávání falešné identity pro Aničku z kuřimské kauzy společně s Jakubem Patočkou. No jestli jí to půjde tak jak obhajoba klientů H-systému, pak nás Bůh ochraňuj. P.S. Už schází jen Dr. Samková.
  • A trocha bulváru: Konečně. Po dlouhé době Ornella. A hned ukázala kozy. Psali v Blesku i s fotkou. Nevím, kozy vypadají jinak. Tohle byly mléčné vaky. Raději půjdeme na osvětu. Prý většina lidí dává přednost kávě před sexem! Co si lidé nejradši dopřávají po probuzení? Kávu, kávu a zase jenom kávu! Většina z nás ji dokonce upřednostňuje i před ranním sexem, varují vědci!  Víc než polovina lidí z nového říjnového průzkumu realizovaného Le Méridien Hotels and Resorts říká, že si ke snídani radši dopřejí kávu než sex! Vědci oslovili 7 455 lidí z šesti oblastí po celém světě, mezi které byly zařazeny Spojené státy, Dubaj, Čína, Francie, Německo a Indie. Na základě výpovědí oslovených respondentů zjistili, že 51 procent účastníků studie uvedlo, že by bez sexu klidně mohli žít, ovšem že stejný názor rozhodně nesdílí ve spojitosti s kávou. Říkal kamarád, že taky raději kávu, od té doby co mu doktor doporučil sexuální zdrženlivost. Prý se ráno sexuálně zdržel a pak přišel pozdě po práce. Za ideál lze považovat erotickou kávu. 
 
A zprávy o počasí: Co je to bílý za oknem, ptá se pavouk. Poté co se dozvěděl, že je to mlha, ptal se co to je mlha. Vysvětlil jsem mu, že to je stav, kdy i vrány chodí pěšky. Asi si zapálím doutník a fouknu mu tam dým, aby měl jasnou představu. Taky ho zajímalo, jak je to s tím mrazem v Americe. Vysvětlil jsem mu, že to je taková zima, že i Obama strká ruce do vlastních kapes. Prý je to pro Američany dobře, povídal. Je to takový rozumbrada. Taky chtěl vědět, jak vypadá bílý balet. Tak jsem mu ho ukázal. 
 
A z mého života: Prý po třech králích mám odstranit vánoční výzdobu. Nevím jak vy, ale já u toho vždy několik ozdob rozbiju, zatímco takový ty ozdoby co někde stojí tam zase zapomenu. Poté jsem poučen, že jsem individuum neschopné samostatného života. Naposledy mi upadl Ježíšek z jesliček a urazil si ruku. Vůl s oslíkem na to koukali jak blbí. Ještěže Panenka Maria už byla v krabici. Aby mne někdo pozval k odstranění vánoční výzdoby dle ilustračního fota jsem čekal marně. 
 
A na Fejsbůku napsali:
 
  • Pavel Hasenkopf:  Stále platí, že na jmenování premiérem není právní nárok, že teprve jmenovaného premiéra lze považovat za premiéra in spe (v naději), že pokud premiér in spe se nedostane až do fáze hlasování o důvěře, nepočítá se jeho vláda za "pokus" o sestavení vlády ve smyslu "tří pokusů", a že Zeman smí někoho členem vlády jmenovat jen na návrh premiéra, ale není k tomu povinen.  Tak se s tím smiřte.
  • Včera jsem si četl v poslední knize Václava Klause a než se mi za to začnete smát, dovolte mi parafrázovat zásadní myšlenku: Destrukce technického a učňovského školství způsobila takový nedostatek kvalitních řemeslníků, že zákazník je v poníženém postavení skoro jako za "melouchářského" socialismu. Učňů je o 2/3 méně než v roce 2002. Nicméně místo toho máme obrovský nárůst absolventů společenskovědních oborů, po kterých není poptávka
  • Evropská zahraniční služba, založená v roce 2010 a vedená baronkou Ashtonovou, zaměstnává nyní více než 3400 lidí ve 140 státech světa a utrácí ročně téměř 14 miliard korun. Půl tisíce úředníků této zcela zbytečné služby má vyšší plat než britský ministerský předseda, tedy pět milionů korun. Bez komentáře, neboť bez vulgárních slov se napsat nedá.
  • Potenciální premiér Sobotka vymyslel, že pokud by se objevily komplikace se jmenováním ministrů, klidně některé své kolegy na ministerských postech sám zastoupí. Mohla by tak nastat zajímavá situace, kdy premiér Sobotka vede zasedání vlády tvořené Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou, Sobotkou. A Sobotkou.
  • A je to tu. Ještě ani není ministr školství a už chce narvat povinně děcka do školek. Prostě socan.
  •  "Milan Chovanec, kandidát na ministra vnitra, vystudoval během devíti měsíců právnickou fakultu v Plzni."  Proč je kandidátem na ministerstvo vnitra? Neměl by s takovým CV raději být ministrem spravedlnosti a šéfem legislativní rady vlády?
  • Myslel jsem si kdysi, že pan Pospíšil by mohl si na křeslo předsedy pomýšlet, ale od té doby co se sám dobrovolně nechal pasovat na palácového psíka vychytralé stařeny Medy Mládkové se vyřídil. 
  • Co proboha nutí všchny ty celebrity, muzikanty, sportovce a vůbec všechny veřejně činné osoby křičet do světa intimní přiznání o své homosexuální orientaci? Koho to zajímá? Naposledy tak učinil bývalý německý reprezentant ve fotbale. "Světový" server idnes.cz musel ten objevný a oslavný článek v rámci své pokrokovosti převzít a tak se i my v ČR můžeme dozvědět, jaké uznání ten čutálista za svůj chrabrý kousek sklidil. Dokonce jej pochválila i samotná "pánvonalomená" Angela Merkelová! Nechtěl bych přehánět, ale ten hrdina by se zasloužil nějaký metál od EU...Jen mě mrzí, že tuzemští fotbaloví homosexuálové mlčí. Pojďte taky do toho. Kdo z vás je homosexuál? Nás to všechny tuze moc zajímááááá...
  • 75 dní od voleb bez premiéra. Dosavadní rekord Klause z roku 2006 dnes padl. Topol měl tehdy 100 hlasů, Sobotka má 111. Miloši gratulujeme!
 
Z uniklých odposlechů:
 
A nakonec něco veselého : 
 
A fór na konec: Ptá se nový nezkušený soudce svého staršího kolegy: "Pane kolego, mám tu problém s ilegálním paličem chlastu. Dopadli ho, jak načerno pálí slivovici, a já vůbec nevím, kolik se za to dává."
Starší soudce radí: "Nevím, jak ostatní soudci, ale já bych nedal víc jak stovku za litr..."
 
A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2910x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 59
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist