Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

"Je nutné ochraňovat naši mladou republiku zavedením a prováděním tvrdých potlačení, odstranit všechny viníky a podezřelé nebo ty, kteří by mohli být podezřelí, dát do koncentračních táborů, vytvořit rudý teror, potrestat smrtí všechny osoby pokládané za vinné a členy jejich rodin dát do koncentračních táborů k tomu účelu zřízených."

 


„Gilotina nám nestačí, gilotina lámala činný odpor, my musíme zlomit veškerý odpor..."
"Chceme-li zničit národ, musíme nejprve zničit jeho morálku a padne nám do klína jako zralé ovoce."
Že nevíte, čí jsou to myšlenky? No přece lstivého ploskolebého Asiata Vladimíra Uljanova s pseudonymem V.I.Lenin. Zakladatel učení, jehož vyznavačkou je i naše poslankyně a ke vší hrůze i učitelka Semelová. Po jejím televizním vystoupení se rozprodila čilá debata, zda na ni dát trestní oznámení či zda ho nedat, protože prý to není demokratické. Tak se napřed podívejme, co řekla:
O STB: "Spolupracovník STB pro mě není známka, že by to byl někdo neslušný."
O bezpečnostních složkách: "Každá země má bezpečnostní složky. Pokud byli lidé, kteří chránili ekonomiku této země, tak si myslím, že byli v plném právu."
O vnímání minulosti: "Každou událost je třeba vnímat tehdejším pohledem, tehdejší situací. Je třeba zohlednit historickou souvislost."
O počtu obětí režimu: "Když sleduju, kdo všechno byl údajně obětí režimu, tak to je pomalu víc lidí, než má tato země obyvatel. Ta čísla jsou značně nadsazená."
O politických vězních: "Za politického vězně se považují i lidé, kteří jimi nebyli. Měli za sebou jen obyčejnou kriminální činnost. Někdo mohl být vězněn z politických důvodů, ale není jich tolik, o kolika se mluví."
O Miladě Horákové: "Dost pochybuju o tom, že to byla vynucená přiznání. V každém případě je to smutná záležitost. Nemáme z ní nikdo radost."
O ruské invazi: "Já bych to v žádném případě nenazvala okupací. Nazvala bych to internacionální pomocí, která nám ovšem do budoucna udělala mnohé problémy."
O Vasilu Bilakovi: "Byl to významný politik Československa. Pro mě to byla pozitivní postava."
O kondolenci k úmrtí Kim Čong-ila: "Nevidím nic špatného na zaslání kondolence do KLDR. Je to akt slušnosti."
O rozdílu mezi KLDR a Jižní Koreou: "Já jsem tam nebyla a nemohu to posoudit. Myslím si ale, že v obou státech jsou problémy. Nakonec i v té jižní části jsou velké problémy, také kolem hladu."
Podávat trestní oznámení na soudružku Semelovou: ANO, nebo NE. Jak napsal můj přítel publicista a analytik Tomáš Haas.
 Já sám preferuji americký přístup ke svobodě slova a svobodě tisku. To znamená nestíhat žádný mluvený ani tištěný projev, s výjimkou extrémů jako je dětská pornografie, nebo prozrazení státního tajemství (ohrožení bezpečnosti státu).  Ale my u nás máme jiný přístup a některé projevy zákon postihuje.  Například propagování zločinných ideologií.  Levice ten zákon používá velmi často a velmi divně, každé pravicové hnutí je označeno za "krajně pravicové", "extrémní" a "neonacistické". Trestní oznámení padají a policie i Státní zastupitelství se jimi vážně zabývá.  Nevím, když zákon existuje a je uplatňován jednostranně, by se kromě levice, která jej využívá (a velmi často zneužívá) neměl nikdo jiný na zákon odvolat. Že ten zákon není uplatňován vyváženě? Pokusme se jeho uplatnění vyvážit. Že v tom zákoně jsou chyby?  Já nesouhlasím s mnoha zákony, ale znamená to, že se musím vzdát jejich uplatnění?  Nesouhlasím i s mnoha ustanoveními trestního zákona. Některé tresty se mi zdají příliš přísné a jiné nedostatečné. Postihuje některé skutky, o kterých si nemyslím, že by měly být považovány za trestné činy a naopak nepostihuje některé, které by podle mého názoru trestné být měly.  Což ale neznamená, že ten zákon nemusím respektovat a že se na něj nesmím odvolat, když jsem obětí trestného činu. Nevidím nic špatného v tom, aby na Martu Semelovou bylo podáno trestní oznámení.  Obětmi jejího trestného činu jsme všichni.  A pokud je jedinou možnou obranou zákon, je dobře jej využít i když k němu mám výhrady. Trestní oznámení na Martu Semelovou? ANO!
Protože ve 48 taky začínali s kecama o demokracii. A nemůžeme jim věřit aní ň.
Tak a pojďme na titulky.

  • Nemyslím si o tom vůbec nic, jsem demokrat, reaguje Filip na Semelovou. Předseda KSČM Vojtěch Filip jako demokrat nechce názory své stranické kolegyně Marty Semelové cenzurovat. Na její kontroverzní výroky v pořadu Hyde Park má ale jiný názor.
    "Nikomu jeho názory necenzuruji. Názor paní Semelové je její soukromý," dodává. Podle Filipa je důležité rozlišovat mezi stranickým názorem a názorem jednotlivce. "Pokud mám prezentovat stranický názor, tak ten názor musí být odhlasován v konkrétním stranickém orgánu," tvrdí Filip.
    Tak jistě. Oni jsou všichni demokrati. Ale převzetí moci těmi demokraty bych nechtěl dožít.
  • Ředitelé věznic se postavili za Dohnala. Několik desítek ředitelů věznic poslalo politikům otevřený dopis, v němž se zastávají generálního ředitele Vězeňské služby Petra Dohnala. Řízení o jeho odvolání zahájila ministryně spravedlnosti Helena Válková.
    Ředitelé několika desítek věznic tvrdí, že se jim nelíbí způsob, jakým má být Dohnal odvolán. „Vězeňská služba ČR za jeho působení dosáhla významných a nezpochybnitelných úspěchů především v oblasti humanizace, které vedly ke zvýšení prestiže této složky,” uvedli ředitelé v otevřeném dopise.
    Jak pravil aTeo ke své montáži.  Justiční kabaret. Bez bývalých komunistů se ve státní správě prostě už neobejdeme. A ti současní netrpělivě přešlapují za dveřmi.
  • Posudek dopravního podniku nahrává Rittigovi. Nelze podle něj dokázat, zda vznikla škoda. Pražský dopravní podnik si nechal zpracovat posudek týkající se kauzy předražených jízdenek. Podle znalců není možné určit, zda byl dopravní podnik okraden ani o kolik korun. Zakázku totiž prý nelze srovnat s jinou, protože žádná obdobná neexistuje. Informaci přinesly deníky Mladá fronta Dnes a Lidové noviny. Vyšetřovatelům to může ztížit dokazování u soudu.
    Tak jsem si vzpomněl na Rittigova slova poté co byl propuštěn: Zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Ne, že bych tomu pánovi nějak nadržoval. Ale tvrzení Nadačního fondu proti korupci, že konečným příjemcem těchto peněz byl NEJSPÍŠ Rittig moc důvěryhodně nezní. Ostatně, další tvrzení fondu, že zmonitorovali pohyb peněz až k Rittigovi je stejně nedůvěryhodné. Není toto náhodou práce OČTŘ a ne nějakého obskurního spolku? Nu uvidíme. Ale obávám se, že Rittig tahá za delší konec. A opět aTeo. Prý sumo férovka. Tajtrdlíci, zastupující stát, nebyli schopni sebrat Romanu Janouškovi ani řidičák. Copak asi vezmou Ivo Rittigovi? Zatím mu vzali akorát pas. Jen aby to zas nebylo pro stát drahé.
  • Zákaz kouření v restauracích? 'Rozhodne počet kuřáků ve sněmovně. Zákon o zákazu kouření v restauracích je připravený už téměř rok. Za tu dobu se vystřídali tři ministři zdravotnictví a i ten současný - Svatopluk Němeček (ČSSD) - tvrdí: Chci ho prosadit.
    No a je to tu znova. Sociální inženýři vstupují do soukromí a svobody jednotlivce. Dnes zakážou v hospodě kouřit, zítra pít pivo a pozítří z toho udělají agitační středisko. Nemluvě o tom, že vstupují do svobody podnikání v oblasti pohostinství. Celý je to nehorázná pitomost. Je to neuvěřitelně pokrytecké. Viděl jsem to v New Yorku. Půlka hospody stále přede dveřma hulila jak nezbedný kamna. Vidím to tak, že nebezpečnější než cigareta v hospodě je stát. Jeho nápady jsou většinou smrtící pro živnostníky, které jinak (akorát hubou) podporují. 
  • A trocha bulváru:  Dneska se vykašleme na serebrity, jak říká Pepa Fousek a podíváme se na jedno ministerstvo.Bobři na kalhotkách nebudou řeklo ministerstvo a  zrušilo tendr. Dámské spodní prádlo s bobrem a pánské s ptákem kormoránem ministerstvo životního prostředí nakonec vyrobit nedá. Nový ministr nařídil zrušit celý tendr, právě jeho součástí měly být i kontroverzní předměty. Tisíc kusů spodního prádla mělo přispět k propagaci kampaně Česká příroda. Potvrdil to vrchní ředitel sekce ministra životního prostředí Vladislav Smrž. Tak jistě. Kalhotky s bobrem v éře vyholování je nesmysl. Je vidět, že nový ministr je v obraze.

A zprávy o počasí: Během zítřejšího dne přejde přes naše území k východu zvlněná studená fronta, informuje chmi.cz. Jeden by čekal sníh, ale prý bude chcát. Úplně jsem nepochopil, proč jsem musel přezout na zimní gumy. Pavouk se ptá, jak vypadá zvlněná studená fronta. Pustil jsem mu tam studenej fén. Zalezl a upletl mi vzkaz. Asi přehlídka aplikované geometrie. 

A z mého života: Koukám na olympiádu. Už mne z toho bolí za krkem. Při té příležitosti jsem zjistil, že ČT2 se změnila na ČT curling. Sice je to nudný, ale když hrajou baby, dá se na to koukat. Taky jsem užasnul, co to dělají sáňkaři. Oblečou veselé duhové oblečky a válí se jeden po druhým. Asi nějakej coming out. To musejí dělat tomu Putinovi naschvál.

A na Fejsbůku napsali:

  • Babiš pokračuje v Poslanecké sněmovně v předvolební kampani. Řekněte mu někdo, že už je po volbách.
  • Mimochodem, nová ombudsmanka se vyjádřila, že by měla mít větší pravomoci. Bude mezi její pravomoce spadat i rozlišování pohlaví a věku?
  • Poslanci Úsvitu opustí sál. Mohli by nafurt.
  • Blamáž, blamáž, blamáž, znovu se to ukazuje. Státní zastupitelství ničí pověst justice. Ono tu totiž nejde o Rittiga, ale o to poškozovat potencionální politické soupeře. Když nedokázali usvědčit Janouška za průkazný silniční trestný čin, těžko dokáží usvědčit tohoto.
  • Komunistům prý chybí v programovém prohlášení vlády posílení kosmického výzkumu, kde jsme prý byli tahouny. Tak jo: Semelová na Mars!
  • Jak potomkovi vysvětlit že rekreologie je možná cool, akorát není k uživení (tedy bez eurodotací na lanová centra apod.)

A něco veselého nakonec:
O podpoře podnikání
 

A fór na konec: Taky se vám to občas stává? Nedávno mě kámoši vytáhli ven.. Manželku jsem ubezpečoval, že přijdu před půlnocí, ale hodiny ubíhaly,pivo chutnalo a teklo příliš hladce. Okolo půl třetí ráno, ožratý jako sviňa,  jsem se vydal domů.
Jen co jsem vstoupil do bytu, naše kukačky v hale ožily a třikrát zakukaly. Napadlo mě, že by se manželka mohla probudit, tak jsem duchapřítomně ještě 9x zakukal.
Byl jsem fakt hrdej na svou schopnost šikovně se vyhnout možným konfliktním situacím!
Ráno, když se mě pak manželka ptala,kdy jsem se vrátil večer domů, tak jsem jí s klidem řekl, že o půlnoci. Nevypadala, že by něco tušila! WOW! "Jsem z toho venku" zajásal jsem!!
Potom mi ale oznámila, že budeme muset koupit nové kukačkové hodiny. Když jsem se zeptal proč, odpověděla: Tak si představ,že v noci třikrát zakukaly,potom řekly do prdele, ještě čtyřikrát zakukaly, odkašlaly si, třikrát zakukaly, chvíli se chechtaly, potom ještě dvakrát kukly a nakonec si prdly...

A to je dneska všecko.
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3171x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist