Petr Paulczyňski: homepage

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak to si Křeček dovolil hodně. Vyslovil názor. A demokratka, bývalá disidentka ve funkci ombudsmáňa ho sprdla na tři doby aby držel zobák. Ponechme stranou, jestli měl recht nebo neměl. O to tu nejde.


Tady jde o to, že mu někdo zakazuje vyslovit vlastní názor ve věci, která se činnosti ombudsmana vůbec netýká. Zjevně paní ombudsmáňa nezapře své kořeny. Vyrůstala totiž v rodině komunisty, což v sobě zjevně nezapře. Její cenzorský naturel už jednou propukl, když se vyslovila pro cenzuru internetu. Pravila hlasem pevným: „Společnost je hodně frustrovaná a bohužel se vybíjí velmi nevhodným způsobem. Například nechápu, že neexistuje žádný dostatečně účinný mechanismus kontroly příspěvků k diskusím na internetu. Komentáře by měly být regulovány a ty nevhodné smazány.“ Možná je tato kauza jenom takový pšouk. Možná je to ale ukázka smýšlení, kdy by každému s jiným názorem nasadila náhubek. Ona sama z piedestalu své funkce rozhodne, kdo smí mít jaký názor a nejlépe když to bude názor její. Měla by si uvědomit, že jejím úkolem je dozor nad státnímy orgány, nikoliv nad myšlením lidí. Jinak máme v její osobě místo ombudsmana levicovou politickou aktivistku omezující lidská práva. Vypadá to, že paní Šabatová, která ani nerozezná věk a pohlaví dítěte, rozčílila i fejsbůkové fantoma , sluníčkového Zdendu Š., který napsal: Venku se na nás směje sluníčko. Za chvíli na setkání poslanců a senátorů za Jihomoravský kraj s hejtmanem Michalem Haškem do Brna. Zdá se, že nám začíná "úřadovat" paní ombudsmanka. Místo osobního napadání svého zástupce, který mimochodem je stejně jako ona zvolen Parlamentem a neprošel s odřenýma ušima o jeden hlas, by se měla začít věnovat rozsáhlé agendě, která na ni na úřadě čeká. Trochu se spletla. Její zástupce není její podřízený ale partner ve vedení úřadu. Tak paní ombudsmanko s chutí do řešení problémů občanů a zapomeňte na své ukřivděné ego. Odpoledne se uvidíme v Prostějově. Náměty na další setkání mi můžete posílat už teď. Hezký sluníčkový den.
Konstatuji, že poprvé se Zdendou souhlasím. A situaci jako vždy trefně ztvárnil aTeo ve své koláži Vyjednavač. Napsal:
Blábolivý socialista Stanislav Křeček by se mohl rozpomenout na oblíbený bonmot z éry rozvinutého socialismu, jehož závěr zní: No a když mluvíš, píšeš a podepisuješ se, tak se nediv... A standardně pár titulků.

  • Stanovisko MsV KSS Bratislava ku kriminalizácii s.Semelovej. Februárové plénum MsV KSS v Bratislave s rozhorčením odmieta pokus o kriminalizáciu a trestnoprávny postih komunistickej poslankyne Českého parlamentu súdružky Marty Semelovej za vyjadrenie svojho názoru v Českej televízii v relácii Hyde park vysielanej dňa 13. februára t. r. Súdružka Semelová nevyjadrila len svoj názor, vyjadrila názor väčšiny populácie Českej i Slovenskej republiky. Kapitalistický režim nie je schopný zabezpečiť dostatočnú zdravotnú starostlivosť, bezplatné školstvo, sociálne istoty a šťastný život v oboch bratských krajinách. Ľudia čoraz viac spoznávajú výhody socializmu, preto je snaha kriminalizovať všetko, čo i len trochu zaváňa minulým spoločenským zriadením.
    No dál to dávat nebudu, protože na poblití je už z toho úvodu. Jedno je z toho vidět, že hra na novou moderní levicovou stranu je podvod. Komanči se nic nového nenaučili a nic starého nezapomněli. Vystrkují hlavy a kdyby jen trochu mohli, zakroutí nám krkem, jak je učil jejich někdejší syfilitický vůdce Kléma. Omlouvám se dámám a krasoduchům, ale k tomu se nedá říct nic jiného, než aby už šli konečně do řiti.
  • Sobotka začal tvrdě okopávat koaličního partnera: ANO prý v Praze ovládají kmotři. Bohouš má za to, že nové pražské vedení hnutí ANO, které je ve vládě koaličním partnerem sociálních demokratů, začali ovládat bývalí zkompromitovaní členové ODS a TOP 09, kteří jsou napojeni na kmotry. Do čela ANO byla v hlavním městě zvolena místostarostka desáté městské části Radmila Kleslová, která byla donedávna členkou ČSSD. "Pokud vím, paní Kleslová s panem Babišem v minulosti dlouhodobě odborně spolupracovala, a tak není překvapení, že ji požádal o pomoc v situaci, kdy mu pražské ANO začali postupně ovládat zkompromitovaní bývalí členové ODS či TOP 09, spojení s nejrůznějšími kmotry a kmotříky z podnikatelského polosvěta," uvedl na adresu svého koaličního partnera Sobotka. Kleslová byla podle médií do listopadu 1989 příslušnicí komunistické rozvědky. Jako referentce zvláštní činné zálohy jí bylo uděleno krycí jméno Lia a měla mít za úkol nábor nových kádrů a jejich výchovu pro špionáž. Kleslová se ale hájí podobně jako šéf ANO Andrej Babiš tím, že byla v evidenci rozvědky vedena nevědomě.
    Bohoušovi zjevně narostla křídla. A Babiš už mu to vrátil. Podle Babiše do ANO nevstoupili žádní kmotři. „Ti skuteční kmotři, kteří finančně zatížili Prahu a byli jedna parta s Bémem, jsou teď za ČSSD náměstci na školství, jako pan Hulinský, nebo kandidují za sociální demokracii do europarlamentu jako pan Poche,“ uvedl Babiš. No prosím. Už se perou. Podle aTea vypadá řízení státu teď takhle.
  • Island – ďalšia facka pre EÚ. Najprv to bola americká top diplomatka Victoria Nuland, ktorá distingvovaným spôsobom zhodnotila postavenie Európskej únie vo svete („Fuck the EU“), potom sa Švajčiari vyjadrili v referende, že chcú obmedziť voľný pohyb osôb z Európskej únie. A v piatok odkázala islandská vláda súdruhom v Bruseli, že si môžu členstvo v Európskej únii strčiť za klobúk. Islandská vláda pochopila, že jediné, na čo je Európska únia dobrá, je voľný obchod a voľný pohyb osôb. A keďže sa Island nachádza v Európskom hospodárskom priestore a tiež v Schengenskom priestore, znamenalo by preň členstvo v Európskej únii najmä:
    platenie ročného príspevku do Európskej únie (Slovensko napr. platí jednu miliardu ročne)
    prijatie všetkých platných smerníc, aj tých, ktoré by islandskú ekonomiku preukázateľne poškodili
    prijatie eura, vstup do trvalého eurovalu (ESM) a prispievanie rôznym krajinám na ich verejný dlh
    vstup do bankovej únie a záchrana ziskov bankstrov, pravdepodobne aj ručenie za vklady v iných krajinách
    množstvo nezmyslených regulácií, zákazom cukru v džúsoch počnúc a množstvom vody vo wc nádržke končiac
    eurofondy, ktoré by do krajiny priniesli korupciu a nezmyselné projekty
    obmedzenie domáceho rybolovu
    povinnosť poskytnúť sociálne dávky aj občanom ostatných krajín Európskej únie
    Když se podíváte na tiskové zprávy na europa.eu, zjistí, že EU se vyjadřuje ke všemu. Od útoku na prezidentský palác v Mogadišu, až po zprávu hýbající světem, že lid v Gagauze (automní region v Moldavsku) není proti Evropě. Jenom 21.2 kdy Island zastavil přjímací rozhovory vydala EU 47 zpráv. Ale ani ťuk o Islandu. A naše média jakby smet. A to o něčem svědčí.
  • A jeden ze sportu. Hadamczik po neúspěchu v Soči u národního týmu končí. Národní tým nepovede už ani na MS v Bělorusku.  Hadamczik nechtěl podle svých slov nadále čelit útokům médií. Konec u reprezentace oznámil v rozhovoru pro Hitrádio Orion.
    "V takovém prostředí se mi nechce dál pracovat. Je to pro mě hrozně těžká situace. Uhrál jsem toho, myslím, dost, spousta trenérů by byla ráda, kdyby vůbec mohla tak vysoko stát. Mně se těžko odchází, protože národní tým jsem dělal vždycky s hrdostí," prohlásil Hadamczik, který měl smlouvu do domácího mistrovství světa v roce 2015. A dodal:  "Jestliže se stalo, co se stalo, a chtějí mi poroučet takoví nýmandové, kteří jen píšou do novin, nemají žádnou školu a začínají mi říkat, jaký mám a nemám systém, jestli jsem s někým mluvil a nemluvil, jestli měl brankář chytat nebo neměl, tak jsem si říkal, ať to dělá někdo jiný."
    Tak děkujeme, milý Lojzo. Vždyť o zvláštních poměrech u týmu si už cvrlikali vrabci na střeše. A že se najde někdo jiný nepochybuju. Teda nevím jak kdo, ale já bych oslovil Růžu.
  • A trocha bulváru:  Dnes trochu osvěty pro pány. Pravidelný sex je prý pro zdraví muže nezbytný. Podle vědců by se pánové měli věnovat bezpečným sexuálním praktikám velmi pravidelně. Pokud totiž svůj pohlavní orgán pravidelně a často nepoužívají, hrozí jim v pozdějším věku jeho zmenšení a především porucha erekce. Zároveň je pro ně sex nejlepší prevencí rakoviny, psychických poruch a posiluje imunitu. Penis u mužů slouží jako barometr zdraví, odkazuje na to, co se děje ve zbytku těla. Uvedl doktor Barry Buffman z Boston Medical Group.  Doporučuje proto soulož či masturbaci minimálně třikrát týdně. Říkal jsem to doma, ale moc jsem neuspěl. Tak jsem si udělal aspoň erotickou večeři.

 

A zprávy o počasí: Nejbližší dny prý budou jarní. Na zahradě leze cosi ze země. a ráno venku řvou ptáci. Bestie mi podělali podkrovní okno. Vypadá to, že nastal čas přezout gumy. Pavouk se ptal co je to guma. Trochu jsem ho zmátl.

 

 

A z mého života: Dospěl jsem k poznání, že moderní léky jsou hotový zázrak. Díky nim se žena s chřipkou může postarat o muže s rýmou. Tak jsem ji požádal o dobrý silný kuřecí vývar. Prý neví, kde sehnat kuře.

A na Fejsbůku napsali:

  • Zatímco odchod Martina Veselovského je pro Českou televizi opravdu citelnou ztrátou, neb je to v současnosti široko daleko suverénně nejlepší moderátor politických pořadů a diskusí, v případě Daniely Drtinové se nabízí jediný komentář: No, konečně! To to trvalo! Její domovnický styl opravdu hodně lidí fakt nebude postrádat. Zbývá otázka, kdy se také odporoučí kdysi nadějný, dnes už však pouze trapný a vyšumělý, sebestředný Václav Moravec? Také v jeho případě platí, že už předevčírem bylo pozdě.
  • Konec Martina Veselovského mne trochu mrzí. Konec Daniely Drtinové srdečně vítám. Václave, nechceš jít taky?
  • Ještě před několika týdny byl prezident Janukovyč pro Evropskou unii dostatečně demokratickým partnerem pro jednání o asociační dohodu s Unií. Po tom, co Ukrajina přerušila jednání je najednou zločincem a to po celou dobu jeho vlády, ne jen pro střelbu na náměstí Majdan. Jeho vláda byla vládou oligarchů, byla zkorumpovaná, byla loutkou Moskvy, porušovala lidská a občanská práva a byla zločinecká. Což pak to EU neviděla až do těch událostí na náměstí? Proč tolik stála o to, aby se Ukrajina v čele s Janukovyčovou vládou stala přidruženým státem Unie? Kdyby podepsal dohodu, byl by čistým a bezproblémovým politikem?
  • Je důsledkem unijního vymývání mozků, u nás za přispění pravdoláskařů, že řada lidí vyznává v souvislosti s děním na Ukrajině a realistickými komentáři k romuto tématu, které neskáčou na laciná sdělení zejména České televize, jednoduchou rovnici "být proti Bruselu znamená být s Moskvou". Je to právě naopak. Ti, co opravdu pamatují starou Moskvu, nechtějí právě z důvodu dobré paměti současný Brusel.
  • Na náměstí Maidan v Kyjevě promluvili velvyslanci USA, Francie, Španělska, Německa a Dánska, náměstkyně amerického ministra zahraničních věcí Victoria Nuland, američtí senátoři Chris Murphy a John McCain, ministr zahraničních věcí Německa Guido Westerwelle, ministr zahraničních věcí Holandska Frans Timmermans, vysoká představitelka EU pro zahraniční vztahy Catherine Ashtonová, bývalý prezident Gruzie Michail Saakashvili, polský europoslanec Jacek Protasiewicz, bývalý polský premiér Jaroslaw Kaczynski a český senátor Jaromír Štětina ......a obvinili Rusko ze zasahování do vnitřních záležitostí Ukrajiny.
  • Šabatová by chtěla zakotvit úřad ombudsmana v ústavě, bych to trochu ještě vylepšil o dodatek: "Šabatová napořád".
  • Orgány EU a NATO pohrozily, že budou konfiskovat majetek strůjcům ukrajinských demonstrací.  Ministr zahraničí Zaorálek se proti tomuto kroku údajně ohradil slovy: "Bude to pro Van Rompuye, Barrosa i Klička kruté, měli by jím aspoň něco nechat!"

A něco veselého nakonec:
 

A fór na konec: V restauraci se manželka potřísní kečupem.
Rozhořčeně říká manželovi "Podívej, vypadám jak prase..."
Manžel jen suše odvětí "Jo a ještě ses pobryndala kečupem...."

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2946x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 51
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist