Petr Paulczyňski: homepage

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Dnes si povíme něco o státní poště. Tento polospící moloch má zaměstnnanců jako v onom pověstném jazykolamu o křepeličkách. Něco okolo 33.333 pošťáků ve tři tisíce tři sta třiceti třech  poštách. (


Hnidopichy upozorňuji, že čísla jsou přesná asi jako čas na radiu Jereven kde hlásí jesť vósem časóv maximálno vósem dvádcať). Proč jsem si vybral zrovna poštu? Přicházím s ní totiž denně do styku. Chudák poštová úradníčka mi  totiž denně nosí takový balík pošty, že by možná mohla uspět i v soutěži ve vzpírání mezi chlapy. Do firmy samozřejmě. Část pošty mi ovšem jiná úradníčka nosí domů. No, nosí. Protože jsem dopoledne v práci nebo někde, rozhodně ne doma, hodí mi místo pošty (mluvím o doporučené) do schránky pouze upozornění, že mi něco nesla. A já pak odpoledne musím pro svoji poštu pěkně do úřadovny. Pěkná pošta. Moderní. Má asi 6 okének, z nichž jsou trvale fukční nejvýš dvě a u těch je taková fronta, jak když za komančů přivezli banány či mandarinky. To, že většinu frontových bojovníků tvoří důchodci, kteří si své záležitosti mohli odbýt dopoledne je jiný problém. Nerozumím tomu, proč pošťačky chodí s doporučenou poštou dopoledne, kdy nikdo není doma a pak vypisují lísteček aby si nevolník pro poštu přišel sám, namísto aby takovou poštu nosili odpoledne. Česká pošta stejně jako zbylé státní  podniky patří mezi spolky, které nejen mne, ale i další, dlouhodobě rozčilují svojí bohorovností v přístupu k občanům a firmám a těží z toho, že tyto se bez jejich monopolu neobejdou. Přitom z  jejich chování čiší atmosféra reálného socialismu s jeho pomalostí, do očí bijící neefektivitou a nezájmem o klienty. O podivných zakázkách spojených právě s těmito státními molochy přitom slyšíme hotové Písně kosmické. A do toho zahnívajícího molochu vymysleli nějaké chytré hlavy další vylepšení. Kromě poštovny plné vitrin s neuvěřitelnými ptákovinami nabízejí půjčky, stavebko, úrazový pojištění a vedení účtu. Přitom kolek za 300,- nemají. A přidali cigarety. Přitom pošťačky říkají jak to vidí.  Málo peněz, neuvěřitelná dezorganizace, špatná nálada uhoněných a přetížených lidí, zmatek. A k tomu místo snahy udělat z pošty smysluplnou, fungující a pro pracovníky atraktivní organizaci vymýšlejí další zatížení vlastních pracovníků novými blbostmi, prodlužování rajonů a jejich postihy za nedostatečné prodeje, s poštovními službami nesouvisejícího zboží. A jako perličku k tématu státní podniky přidám pár dalších příkladů. V Brně sídlící státní podnik Povodí Moravy s více než sedmi sty zaměstnanci hlídá řeku a především vykonává státní správu. Bez ní by totiž voda nevěděla, kam má téci. A to nemluvím o Národním hřebčíně v Kladrubech a Budějovickém Budvaru. Nikdo totiž neumí vařit pivo, chovat koně, starat se o řeky a lesy tak dobře, jako stát zastoupený ministerstvem zemědělství. Protože potřebujeme do vedení podniků, dozorčích a správních rad umístit desítky odborníků, jen shodou okolností kamarádů osobních nebo se správnými stranickými knížkami. Co to tak privatizovat? A šup na titulky.

  • Televizní odbory: Situace v ČT je neúnosná, za Dvořáka vzrostla spotřeba antidepresiv.  Nezávislá odborová organizace České televize kritizuje vlnu odchodů zaměstnanců redakce zpravodajství. Odboráři apelují na poslance, aby urychlili změny ve volbách mediálních rad. Odchody známých moderátorů diskusních pořadů na zpravodajském kanálu ČT 24 jsou vyhrocením situace, která panuje v České televizi poslední měsíce a vyvolává mezi zaměstnanci strach a obavy. V oficiálním prohlášení k odchodům Daniely Drtinové a Martina Veselovského z ČT to dnes sdělila Nezávislá odborová organizace ČT. „Jistě není samo sebou, že se v posledních dvou letech rapidně zvýšila spotřeba antidepresiv indikovaných závodní lékařkou,“ uvedli odboráři.
    Jako nejlepší komentář se mi líbí kamarádův post: No, na rovinu - jediné okamžiky v životě, kdy jsem já uvažoval o antidepresivech, byly ty, když jsem zahlédl nějakou diskuzi moderovanou Danielou Drtinovou a nestihl jsem televizi okamžitě vypnout. BTW. Dost mne na tom děsí něco jiného: Si fakt neumím představit, jak se tato informace dostala z ordinace lékařky k uším odborářů. Jestli by si paní Drtinová s odboráři neměli raději vzít jiný lék.
  • Dienstbier chce bonus pro rodiče, kteří se vystřídají na rodičovské. Nápad, aby stát formou bonusu motivoval rodiče ke střídání na rodičovské při péči o malé děti, vrací do hry ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier z ČSSD. V úterý o tom mluvil při setkání s poslanci z petičního výboru. "Je to věc, u které budu chtít, aby se o ní diskutovalo," řekl iDNES.cz Dienstbier. S nápadem motivovat rodiče, aby se při péči o dítě vystřídali, přišla již loni Dienstbierova stranická kolegyně a tehdy stínová ministryně pro lidská práva Michaela Marksová Tominová, která je nyní také členkou vlády jako ministryně práce a sociálních věcí.
    Tak zas už nám socani strkají rypák do domácnosti. Věčný problém sociálního inženýrství reglementujícího naše soukromé životy. Jakoby rodiče nevěděli, kdo se má postarat o dítě. Protože tímto to začíná a nakonec nám zregulují i ložnici. Dienstbier s Marksovou ustaví erotické hlídky a ty budou regulovat náš sexuální apetýt. Že je to blbost? Zrovna taková jak s tou mateřskou. A zařídí nám to neodolatelný Jirka.
  • Poslanec Faltýnek chce podporu stanicím na bioplyn. Je ve vedení Agrofertu, který je staví. Andrej Babiš vlastní firmu, na kterou tvrdě dopadlo zrušení podpory bioplynu. "Slíbil jsem našim zemědělcům, že budu bojovat za jejich zájmy," vysvětluje poslanec ANO a člen vedení Agrofertu Jaroslav Faltýnek, proč chce teď znovu zavést státní podporu výroby elektřiny z bioplynu. Faltýnek hodlá opět prosadit zavedení podpory na výrobu elektřiny z bioplynu. Ta pro nově postavené zdroje skončila teprve letos v lednu. Hrozí zde ale střet zájmů. Poslanec Faltýnek je zároveň členem představenstva společnosti Agrofert, která patří ministru financí Andreji Babišovi. Agrofert osm bioplynových stanic vlastní a ve velkém je také staví.
    Stát má letos přispět na elektřinu z obnovitelných zdrojů přibližně 17 miliardami korun. Znovuzavedením podpory pro bioplyn by tato částka rostla každý rok o stamiliony korun. Babiš na konci roku 2012 koupil firmu Farmtec. Její tržby se loni kvůli sníženým dotacím propadly o 600 milionů. A na letošní rok už kvůli nulovým dotacím nemá ani jednu zakázku.
    Ano, bude líp. Ano, jak komu.
  • A jeden zahraniční. Poslanci ženou Janukovyče do Haagu. Majdan si diktuje podobu vlády. Ukrajinští zákonodárci odsouhlasili stíhání sesazeného prezidenta Viktora Janukovyče v Haagu. Zároveň posunuli rozhodnutí o nové vládě. O tom, že sesazený prezident Viktor Janukovyč by měl být postaven před mezinárodní justici, rozhodli ukrajinští poslanci na zasedání v úterý. O tom, zdali se opravdu bude soud obviněními zabývat, ještě musí rozhodnout hlavní žalobce. Pokud bude souhlasit, čeká Janukovyče při dopadení vydání do Haagu.
    Tak teď už chybí do mozaiky jen fotografie zlynčovaného Janukovyče v kaluži krve, aby nemohl mluvit o kšeftech s těmi politiky a jimi protežovanými korporacemi z EU, co ho ještě nedávno vítali s podanou rukou, když s ním chtěli jako s demokraticky zvoleným prezidentem podepsat přístupovou dohodu.


     
  • A trocha bulváru: Chlípná učitelka Dana půl roku souložila se sedmákem! Slovensko je na nohou kvůli nevídanému sexuálnímu skandálu. Jednatřicetileté učitelce slovenštiny Daně hrozí 12 let za románek s dvanáctiletým studentem.
    Chlípná učitelka se neudržela a svedla teprve dvanáctiletého kluka. A nešlo jen o ojedinělý zkrat, podle  vyšetřovatelů vilná pedagožka se sedmákem obcovala celého půl roku, než se všechno provalilo. Tak prosím. Nová doba. Asi jsem chodil do špatné školy. Ale proč ji zavírají? Naučila kluka jezdit na starým kole a teď si může pořídít Favorita. Ostatně, co se v mládí naučíš, ve stáru jako když utne.

A zprávy o počasí: Počasí je zmatené. Jeden neví co je vlastně za období. Ráno zamrzlý okna u káry, přes den se to tváří jako by mělo zase něco padat. Už schází jen blesky. Pavouk se ptal, co je blesk. Musel jsem mu zazpívat nad Tatrou sa blýska a ukázat mu jak to vypadá. Byl spokojen.

 

 

A z mého života: Kup Colu dostal jsem příkaz. Přijde vnučka a má ju ráda. Můj odpor, že je to dobrý na uvolňování zarezlých šroubů neuspěl. Taky jsem zjistil, že recept na Coca Colu prý patří k nejstřeženějším tajemstvím. Spoustě lidí chutná. Mně ne. Ani jsem nevěděl proč. Až tahle fotka mi potvrdila, že dělám asi dobře.

A na Fejsbůku napsali:

  • Před několika dny jsem to tady schytal za to, že jsem psal o neonacistech na Majdanu v Kyjevě. Dnes už je to téma o kterém se mluví veřejně. Dnes o tom dokonce promluvila ukrajinská novinářka, která se na to zeptala při Zemanově a Schulzově tiskovce Bruselu. Schytala to taky.
  • Jestli něco naplňuje význam slovního spojení „uplést z hovna bič“, pak je to jistě dnešní eurospeciál ČT24.
  • Odposlechy neprokázaly nelegální obchod Nečase s Klausem stran amnestie. Báječná země kde odposlouchávají prezidenta a premiéra
  • Ústavní soud zařízl growshopy; revoluční partaj chce omezit "žvanění" ve sněmovně.25. Únor prostě není pro svobodu v Česku šťastné datum
  • Byla u mě poštovní doručovatelka. Postupně mi nabídla karton marlborek, ruský samopal a thajskou prostituku. Nicméně balík mi nepřinesla.
  • Bože, zač nás trestáš. Štěkna Drtinová opouští Českou televizi a hned je z ní bojovnice za demokracii a svobodu. Dnes online rozhovor na idnesu, zítra jistě pozvání ke Krausovi, pozítří beseda v Janečkově protikorupčním fondu a po víkendu skončí jako mluvčí Babišova ANO....A to ta chuděra ještě "hrozí", že by se do ČT jednou vrátila. To je nás fakt tak málo, kdo si myslíme, že tahle divá ženština poškodila novinářské řemeslo a veřejnoprávní službu na dlouhé roky dopředu?
  • Žili jsme v bludu. Žádná StB neexistovala. Byl to jen spolek líných flákačů, co vyráběl neexistující agenty a vymýšlel si na ně falešná hlášení. Odskákali to slušní lidé jako je pan Babiš nebo paní Kleslová. Konečně to díky hnutí Ano víme.
  • Tak přemýšlím, co je větší gamblerství, hodit třetinu výplaty do forbesu a čekat výhru, nebo hodit stejnou třetinu výplaty do důchodového systému jistícímu se dluhopisy evropských států.
  • Před chvilu zme s Helmutem slyšeli v radyju: "...dnes rano zadrželi na ruzyňskem letišti Vaclava Havla, třicetileteho Španěla a dvacetileteho Mexičana, kteři pašovali kokain..."
  • Máte pocit, že dobré zprávy jsou nedostatkovým zbožím? Ale vůbec ne! Tady zrovna je jedna naprosto vynikající zpráva:  Podle zveřejněné analýzy Evropské komise už nebude řecký dluh v roce 2015 činit děsivých 177 % DHP, ale jen pouho-pouhých 172%. What a great victory!!! No řekněte, není ten den hned veselejší?
  • Téměř neskrývaný odpor Dienstbiera ml. vůči ÚSTR mne naplňuje podezřením, zda už náhodou badatelé nedospěli k písmenu „D“?

A něco veselého nakonec:
Kosočtverec mu jde.
 

A fór na konec: Víte, co se stane, když člověku spadne žába do šálku kávy?
Ital - hodí šálkem, rozbije ho a odejde v záchvatu hněvu.
Němec - vyndá žábu, pozorně umyje šálek, sterilizuje ho a udělá si novy šálek kávy.
Francouz - vyndá žábu, a vypije kávu a udělá si žabí stehýnka.
Číňan - sní žábu a vyleje kávu.
Rus - vypije kávu i se žábou vzhledem k tomu, že byla zadarmo.
Izraelec - prodá kávu Italovi, žábu Francouzovi, šálek Němcovi, místo kávy si dá šálek  čaje a použije získané peníze na to, aby vynalezl zařízení, které zabrání  žábám padat do kávy.
Palestinec - obviní Izraelce za to, že mu spadla žába do jeho kávy, protestuje  proti aktu agrese u OSN, vezme si peníze od Evropské Unie na nákup nového šálku  kávy, peníze použije na nákup výbušnin a pak vyhodí do povětří kavárnu, kde se  Ital, Francouz Číňan, Němec a Rus snaží vysvětlit Izraelci, že má dát svůj šálek  čaje Palestinci.

A to je dneska všecko.
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3007x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 65
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist