Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční aneb miluji naše média

Virtuální prostor ovládla Ukrajina ve všech podobách. V podstatě potlačila všechny další děje. Přátelé na FB se rozdělili na Majdanovce, to jsou podle mainstreamu ti hodní, správní a vůbec tak nějak proevropští a na ty druhé,

 což jsou rusofilové a ti zlí, co kladou miny a tak. Naši politici jsou celkem zmateni. Tak třeba pan Hamáček, předseda Poslanecké sněmovny, je znepokojen úlohou neonacistů v nové Ukrajině a účastí strany Svoboda v ukrajinské vládě. Znepokojen naopak není ministr zahraničních věcí Zaorálek. Tomu to nevadí. Vzhledem k tomu, že nehodlám podlehnout tlaku oficiální doktriny a licoměrnosti EU jsem jako certifikovaný klausofil přiřazován k Putinovým přisluhovačům. Což není pravda. Akorát nehodlám přehlížet, že Ukrajinská vláda má mezi sebou neonacisty ze strany Svoboda. A že je jich třetina vlády. Jenom nevím, jaktože to nevadí Evropské unii, která chce s Kyjevskou vládou podepsat jakousi "dohodu". Podle politického analytika, přítele Haase, taková dohoda nemá žádnou legální definici ve smlouvách Evropského společenství (státy se mohou stát členy a mohou podepsat asociační dohody. Výraz "politická asociační dohoda" ale ve smlouvách, včetně té slavné Lisabonské, nenaleznete.  Ale proč by ne, Evropa chce tu podivnou dohodu podepsat a to co možná nejrychleji. Ukrajinská vláda, která nevznikla na základě voleb, ale tlaku ulice, chce stejně tak strašně rychle a strašně moc získat legitimitu založenou na něčem víc, než na silných slovech pana Zaorálka a paní Ashtonové.  A tak se bude podepisovat, a Česká republika se zaváže platit, protože je v našem zájmu být v hlavním proudu.  Nic dobrého, kromě toho, že ti Ukrajinští nacisté již nejsou jen fikcí Klausofilů a Putinovy páté kolony. Snad ani prezidentská volba nenadělala mezi přáteli na FB tolik zla, jak názor na Ukrajinu.
A aniž bych se teď přikláněl na jakoukoliv stranu, musím konstatovat, že už 10 let (od prvních rozhovorů přistoupení Ukrajiny do EU), muselo být naprosto všem jasné, že Rusko nikdy neumožní, aby stát, ve kterém má nejstrategičtější vojenskou základnu, vstoupil do EU! Do EU, která směřuje ke společné obraně (tedy k společné armádě), k EU prezidentovi a podobně. Kdyby toto Putin, nebo jiný ruský boss dopustil, musel by být blázen. Stejně, jak by takovou situaci nepřipustily USA, Británie, Čína a další velmoci. 10 let tuto jasnou skutečnost nikdo neřešil a teď se všichni diví. Čemu? Ukrajina je důsledek naprostého selhání politiky EU. Její iracionální snahy se rozšiřovat na všechny strany, bez ohledu na následky a deseti let nejednání s Ruskem o této věci. Ano, žádná demokracie se nekoná. U nás média vítala arabské jaro. U nás máme představu, že když se někde shromáždí dav na náměstí, tak je to úžasný projev demokracie, což není vůbec pravda. Nikdo si u nás nedá práci, aby si přečetl, co ti lidé chtějí a říkají. Stačí, že mávají vlajkami a vyrazí do ulic. A to samé vidíme na Ukrajině. Říci cokoli proti Majdanu, je dnes kacířství. Dnes je moderní dělat z Ruska démona. Dojdeme za pár let k tomu, že arabské jaro ani Ukrajina nebyly o demokracii. A to je podle Haase asi tak všechno. A dáme obvyklých pár titulků.

  • Výjimečně místo titulku navážeme rovnou na na FB zveřejněný dopis pana JUDr Vyvadila ruskému velvyslanci. Z něho vyjímám. Vážený pane velvyslanče. Dovolte mi, abych Vás informoval o přípravách k založení občanského sdružení : „Přátelé Ruska v České republice“. Vznik tohoto občanského sdružení je vyvolán masivní a jednostrannou mediální i politickou propagandou snažící se v rozporu s objektivními fakty přesunout odpovědnost za vyhrocenou krizi na Ukrajině na Ruskou federaci. Potřeba vzniku tohoto občanského sdružení je umocněna i faktem, že původci a organizátoři této krize, tj. představitelé EU, USA využili radikalistických polofašistických a nacionalistických síl a společně uskutečnili státní převrat, při kterém odstranili legálního prezidenta...Násilné protiruské demonstrace na západě Ukrajiny, jež přivedly k moci nejtemnější skupiny politických představitelů a které načas zdánlivě nastolily novou orientaci země, přirozeně musely na Východě přejít ve svůj protipól a je přirozené, že se Východ Ukrajiny začíná masivně stavět na odpor západním polofašistickým pučistům…Vážený pane velvyslanče, předpokládám, že naše občanské sdružení bude zaregistrováno v brzké době. Budou utvořeny demokratické orgány a napneme všechny síly k tomu, abychom napomohli racionálnímu přístupu k Vaší zemi a postupně tak příspívali k odstraňování nebezpečných politických nánosů, které by ze strany USA a EU mohly v krajním případě přejít nejen v lokální, ale i světový konflikt.
    Jak z úvodníku zřejmo, nejsem fandou doktríny, že Majdan je správné řešení. Ale to neznamená, že polezu rusákům do prdele, jak předvádí pisatel. Protože nechci, aby tady za chvíli vypadal Václavák takhle.
  • Dienstbier: Registrované partnerství má být v občanském zákoníku. Registrované partnerství by mělo být podle ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera zahrnuto do nového občanského zákoníku. I když kodex upravuje rodinné právo, soužití osob stejného pohlaví v něm chybí. Ministr podporuje i uzákonění možnosti, aby registrovaní partneři či partnerky mohli adoptovat dítě svého protějšku. Samostatný zákon kvůli tomu ale nechystá. Řekl to dnes novinářům. Koaliční lidovci ale změnám příznivě nakloněni nejsou. „Považuji to za skrytý útok na rodinu," uvedl Bělobrádek. Návrh legislativního plánu vlády nakonec ale s novelou nepočítá.
    Jiří Dienstbier se zřejmě rozhodl trumfnout Džamilu Stehlíkovou: bohulibé nápady z něj doslova prší. Chce prosadit právo na sociální bydlení. Chce prosadit právo na rovný přístup ke vzdělání i místo dětí v jeslích či školce. Chce posílit pozici ombudsmana. Je zřejmé, že se snaží zviditelnit co může, rezortu nemaje. Jeho nápady jsou jakoby z časů co už tu byly. Děti do jeslí a matky údernice za bagr. A těmto klukům povolit adopci. 
  • ČSSD chce prodloužit lhůtu na prověření žádostí církví v restitucích. Sociální demokraté připravili novelu, která by prodloužila lhůtu pro přezkum žádostí církví v restitučním řízení z šesti na 12 měsíců. Chtějí tak předejít tomu, aby byl v chvatu chybně vydán majetek. Novinkám to řekl předseda ústavně právního výboru Sněmovny Jeroným Tejc. Zatím ale nemají sociální demokraté jistou podporu koaličních partnerů. S nimi má teprve v průběhu tohoto týdne jednat poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. „Myslím si, že do konce týdne bude jasno, na konci týdne bychom novelu podali a nabídli k podpisu všem koaličním i opozičním stranám,“ doplnil Tejc.
    Hezky, hoši... a co takhle revidovat restituci Lihového domu?
  • A trocha bulváru: Kromě toho, že Dara Rolins přiznala umělé kozy a nos, mne zaujalo prohlášení plešatého zpěváka Bohuše Matuše, že si zlomil penis. Prý při akrobacii v posteli.  "Dvakrát se mi stalo, že jsem si ho trochu zlomil. Měl jsem tam bouli a dlouho se to hojilo. Bylo to hodně nepříjemný. Mužskou funkci jsem nemohl plnit asi čtrnáct dní," sdělil. To mi připomíná tu zkoušku z anatomie, jak studentka popisovala amputaci penisu. Prý sklapelem oddělit měkké části a pak pilkou odříznout kost. Zkoušku jste slečno neudělala, pravil profesor, ale ke snoubenci vám blahopřeji. A taky prý bylo odhaleno tajemství úspěch afrických běžců.

A zprávy o počasí: Studená fronta přinese o víkendu sněžení. Ochlazení, které meteorologové na základě numerických modelů očekávají o víkendu, vrátí alespoň nakrátko i do nížin zimní charakter počasí. V sobotu a zejména v neděli by mělo i v nížinách sněžit. Pavouk se ptal, co je to studená fronta. Když jsem mu řekl, že to je stav, kdy jsou stromy bez listí, trávníky jsou blátivé a venku je 15 stupňů, myslel si, že jsem se zbláznil. Tak jenom doufejme, že ta fronta nebude vypadat jak onehdá v Sydney.

A z mého života:  Na procházce s Obamou (tak jsme překřtili našeho psa pro jeho roztomilou černou hubu) jsme potkali opáleného tatínka s kočárkem. Tatínek pravil: uvaž si toho psa dylino. Poté co o něj pes projevil zájem temným vrčením, zrychleným krokem od kočárku uprchl a zanechal nám asi tak 30 kg šrotu. Říkal jsem ráno manželce. Miláčku, zítra je středa..... Jojo, povídala, vím. Zachvěl jsem se radostným očekáváním. To přešlo v souvislý třes, když dodala. Jojo, napíšu ti seznam co máš nakoupit. No nezabili byste ji? Také mi FB mi nabídl doporučenou stránku Budu volit Jana Kellera. To bych teda leda musel upadnout na hlavu. A na Fejsbůku napsali:

  • Evropská unie uvažuje o zabavení Ruských kont. Ne, ne těch státních, ale soukromých, které si bohatí Rusové v zemích EU zřídili. Má se podle medií jednat o majetek 18 oligarchů. Jejich seznam je prý už sestaven. Je to skvělý nápad, který se mohl zrodit jen v hlavě Eurosvazu protože se má jednat o majetek získaný přinejmenším nemravně. Jen mně napadá, že když to Unie ví a věděla, jak to, že těm 18 oligarchům povolila výnosy ze zločinné činnosti tak dlouho ukládat a udržovat v jejich bankách. Asi dám podnět k vyšetření, zda se tím Unie na trestné činnosti oligarchů nepodílela. Už se těším, až státní zástupce Ištvan nechá nasadit medvěda baronce Ashtonové. To je ta krasavica vlevo. Jen nevím, proč si nedala ten hadr i na hubu.
  • CVVM: Mezi politiky lidé nejvíce důvěřují Okamurovi, Babišovi a Stropnickému.  Nejčtenějším deníkem je Blesk, nejsledovanější TV Nova a nejlepší kuchař je Babica. Welcome to the Czech republic!
  • Tak po legitimním svržení vlády přišlo nelegitimní referendum
  • Proč ČSSD neřekla, že je Rusko bezpečnostním rizikem, když tu chtěly USA radar?
  • Tak prý EU bude hrozit, že na Rusko uvalí sankce a pak místo toho přijme nařízení o tvaru žampiónů.
  • "Démonizace Putina není politika. Je to alibi pro její nedostatek." Henry Kissinger
  • @eurofanda: Rusko se nema co vmesovat na Ukrajine. EU naopak ano!
  • Po vyslechnutí několika vyjádření poslanců ČSSD v ČT24 k situaci na Ukrajině a pozicích České vlády a EU, začínám chápat zákaz podávání alkoholu v Poslanecké sněmovně. Myslím, že byl nejvyšší čas a ten zákaz bych navíc rozšířil i na Českou televizi.
  • Myslím, že referendum na Krymu je přijatelné i pro EU, musí se ovšem opakovat tak dlouho, až si většina obyvatel bude přát stát se součástí EU. Precedens by tu byl…
  • Richard Sulík: Nielen Putinovi, ale aj zvyšku sveta je celá EÚ na smiech -
    1. Skrachovaní Gréci vedú predsedníctvo,
    2. bývalý maoista je predsedom Európskej komisie,
    3. predseda Europarlamentu nemá ani len maturitu,
    4. prezidenta EÚ málo ľudi pozná a ešte menej berie vážne a
    5. bezradná teta Ashton zastupuje EÚ navonok.
    Preto je nyjvyšší čas EÚ zásadne zreformovať a obmedziť na jej základnú ideu - voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu a osôb. A so snami o superštáte sa treba rozlúčiť.
  • Obama prý během hodinového hovoru s Putinem celou dobu tlačil. Já bych řekl, že se soudruh černošský prezident možná přitom i posral
  • Kalousek: Pokud jsme zašli tak daleko, že má být regulováno chování poslanců z hlediska životosprávy, domnívám se, že by mělo být regulováno i v dalších projevech, například v oblékání či vyjadřování. Ono vydržet sledovat paní místopředsedkyni Jermanovou, jak se marně snaží řídit schůzi oblečená v mikině s kapucí, aby někdo tohle vydržel střízlivý, vyžaduje velké sebeodříkání....
  • Na FB jsou dva nesmiřitelné tábory ohledně Ukrajiny. Něco podobného se dělo když kandidovala spanda mumlavá a ovar.
  • Nařízení EU platné ihned:  Našim národům! Od zítřka zakazujeme propagovat, používat a konzumovat:  Ruské vejce, ruskou zmrzlinu,  sledovat Jen počkej zajíci  a na poutích se zakazuje Ruské kolo.
  • EU je šokována faktem, že si Ruské vojsko při okupaci Krymu svítí 100W žárovkami
  • Humanitární pomoc Palestině v praxi. Ještěže na to ta EU přispívá.

A něco veselého nakonec:
 

A fór na konec: Přitulí se chlap v kuchyni k manželce, která zrovna drhne nádobí u dřezu, a svůdně jí zajede rukou do klína.
Muž: „Je to dobrý, jsem pro ní pořád samec... Podívejme, jak je vlhká a horká... Jako zamlada... Teda pravda, mohla by se trochu oholit, ale zase krásně voní... Tak jako rozkvetlá louka, na které jsme se kdysi milovali...“
Žena: „No to je dobrý, leze po mně, až mi z rukou vyrazil houbičku... No super, a teď mi jí ještě vymačkal do zástěry...“

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2909x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 27
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist