Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 28.5 aneb miluji naše média

Majdan zapomenut. Viruální prostor zaplnily eurovolby. Naševaše nás krmila a pořád krmí svými zasvěcenými komentáři,  jakoby těch našich 21 zástupců mohlo něco ovlivnit neřkuli změnit.

Co mne nejvíc zaujalo, je debakl ODS vydávaný jejími šéfy za úspěch. Jan Zahradil  dokonce pravil: Měli jsme nejlepší kampaň - měla téma, šťávu, gradaci a můžeme na tom stavět do budoucna. Naše frakce ECR nejen žije dál, ale má potenciál k růstu. Nejásám, ODS čeká ještě dlouhá cesta - ale tuhle překážku jsme překonali. Tak nevím. Z devíti poslanců klesla ODS na dva a on prý je to úspěch. ODS prý dosáhla jsme prý maxima možného. Tak to je zas hodně defétistické hodnocení. A proč nikdo nehledá kam a proč se ztratili bývalí voliči? A oni se neztratili naráz. Oni se ztráceli od voleb k volbám. Takže svádění propadu na Nečase a kabelky jeho lásky není tím pravým ořechovým i když svoji roli to také sehrálo. Postupný úbytek voličů totiž nikdo nikdy neanalyzoval. Nikdo nepřiznal odklon od základních programových postulátů, které dříve plnívala náměstí. Na čele se zakonzervovala jedna a táž sestava chlapců co spolu mluví a personální obměna bylo téměř sprosté slovo. A jak je to s tou šťávou  kampaně ODS? Petice proti  Euru. Desetitisíce podpisů. Ovšem petice je málo. Tou přijetí Eura nezamezíme. To leda referendum a pak je na řadě ještě parlament. A ten je plný eurohujerů, takže jako téma eurovoleb je to nonsens. Tak asi tolik k té šťávě a gradaci. To, že toho 1,5 milionu poztrácených voličů to nevrátilo je zjevné. Tak jakýpak úspěch. ODS volilo 116389 voličů - což při počtu členů ODS by mohlo znamenat, že ji v podstatě volili jen členové a jejich rodinní příslušníci. Ale ODS je ústy svého předsedy spokojená. Dosáhli jsme prý maxima možného. Jak napsal kamarád:  "Nezávidím posledním pár mohykánům v barvách ODS - úspěšným starostům, kteří jsou ve svých městech, obcích nebo městských částech považováni za dobrou značku, že je jejich strana pomalu ale jistě stahuje pod hranici volitelnosti. Ovšem to by se diskuze v ODS nesměla soustředit jen na to, kdo bude a na jakém místě na volební kandidátce a s kým složit koalici". Tak asi tolik k tomu úspěchu. Nedá se nevzpomenout na staré pořekadlo kmene Dakotů. "Když zjistíš, ze jedeš na zdechlém koni, sesedni!" POdle spokojenosti vedení ODS svolbami se mi zdá, že se pokoušejí zdechlého koně tvrdošíjně oživovat. Zjevně se domnívají, že staří Dakotové se mýlili a prosazují jiné strategie, podle kterých se v takovéto situaci pokouší jednat. A proto vypracovali řadu postupů, které nám vnucují jako optimalizaci pro oživování zdechlého koně současné politiky.
 * prohlašují, že žádný kůň nemůže být natolik zdechlý, aby se na něm ještě nedalo jezdit
 * zakládají pracovní skupiny  pro optimalizaci zdechlého koně
 * prohlášují, že  partneři nám slíbili, že zdechlého koně oživí
 * brzy asi spustí reklamní kampaň s headliny "Zdechlý kůň rovná se živý kůň"
 * někteří tvrdí, že ten kůň byl zdechlý už když ho zdědili od předchůdců
 * komise pro zkoumání zdechlých koní upraví kvalitativní kritéria a normy, podle kterých se určuje, zda je kůň opravdo zdechlý
 * najatá mediální agentura Koňopro uspořádá fotbalový turnaj pro žáky základních škol Mrtvý kůň 2014
 * výzkumné týmy vyvinou něco, po čem bude zdechlý kůň běžet rychleji
 * členové výkonné rady vyjedou na pracovní pobyty, aby se podívaly, jak se jezdi na zdechlých koních jinde
 * zaplatí se nezávislí externí experti, s cílem zkrocení zdechlého koně
 * bude svolána ideová konference která zjistí, že zdechlí koně jsou mezinárodní trend
 * voličům je třeba vysvětlit výhody zdechlého koně
 * v nejhorším je připravena varianta, v níž je třeba vysvětlit, že zdechlý kůň byl už od samého počátku naším cílem
 * a zlatým hřebem je odhalení toho, že příčinou zdechlého koně jsou ti, kteří vždy říkali, že ten kůň jistě brzy zdechne to jest vládnoucí koalice

A můžeme na titulky.

  • A začneme něčím srandovním. Premiérovi bude s korupcí radit Bartík z portálu Žít Brno. Předseda vlády Bohuslav Sobotka má nového poradce pro boj s korupcí. Stal se jím  brněnský aktivista Svatopluk Bartík, který stojí za lobbistickou iniciativou Rekonstrukce státu nebo satirickým webovým projektem Žít Brno. Bartík je brněnský fenomén známý svými kontoverzemi s kdekým. Stál za odchodem dvou starostů a jednoho tajemníka, stojí za projekty Mapy hazardu a Rekonstrukce státu.  Býval brněnským zastupitelem a členem Strany zelených, kterou v roce 2008 opustil. Dnes se prezentuje jako protikorupční a mediální poradce. Před šesti lety se přiznal k přelepování předvolebních plakátů senátního kandidáta ODS a znojemského starosty Petra Nezvedy. Bartíkovy vztahy s ČSSD lze označit jako napjaté. Jeho iniciativa Žít Brno, kde vystupuje jako redaktor Mojmír Boháček, je v permanentním konfliktu s vedením radnice v čele s primátorem Romanem Onderkou. Pověstné je i jeho volební heslo z roku 2006: Více hajzlů ve městě, méně na radnici. Jak to tak vypadá, tento záměr se nepodařilo naplnit. Počet veřejných záchodků zůstal tak jak byl a na té radnici se to také nijak nepohnulo. Ba co dím, možná v některých případech zhoršilo. A podle počtu soudních sporů, které vedl s kdekým soudím, že by mohl v dohledné době rozhádat i samu ČSSD. Blahopřeji předsedovi vlády k jeho čichu na ty správné poradce. Z města, které symbolizuje na náměstí nový symbol. Jak symptomatické.
  • A něco ze zahraničí. V KLDR se zřítila budova. Kim se omluvil a inženýry popravil. V troskách nedokončené výškové budovy zahynulo okolo 500 lidí. Proč se dům zřítil, není jasné. Dělníci zřejmě kradli materiál.  Nepovedená stavba obytného domu vyšla severokorejské inženýry draho. Za to, že se jejich dílo zřítilo, zaplatili životem. Místní média navíc referovala o tom, že diktátor Kim Čong-un "probděl celou noc s bolestnými pocity poté, co se o nehodě dozvěděl". Pak nechal čtyři inženýry, kteří stavbu navrhli a realizovali, zastřelit popravčí četou. Vojenského činitele, jenž měl na projekt dohlížet, podle japonského tisku poslal do pracovního tábora. Kdyby makali pořádně, mohli dostat vyznamenání.
    Zajímavé je i to, že když článek přečtete celý, tak se dočtete, že informaci není možné ověřit. Informoval o tom japonský deník s odkazem na anonymní severokorejské zdroje. Severokorejská agentura KCNA se o popravě nezmínila. A tak pracují naše media.
    Napsali na Radio Jerevan, že Kim by mohl udělat audit i na českém Ředitelství silnic a dálnic. A na D1 by asi nastal pěknej fofr.
  • Nesmlouvejte a nejezte na zemi, žádá muslimské turisty rakouská příručka. Rakouské horské středisko Zell am See vydalo příručku pro návštěvníky z Blízkého východu, která jim radí, jak se mají na dovolené chovat. Muslimové se tak dočtou, že by v obchodech neměli smlouvat nebo, že v hotelech se nejí na podlaze.
    Osmistránková příručka nabízí "kulturní rady" blízkovýchodním turistům a vyšla v angličtině a arabštině, píše The Telegraph. Marina Latiniová z turistického úřadu v Zell am See trvá na tom, že příručka je určena všem návštěvníkům, nejen muslimům. "Informace jsou důležité pro všechny návštěvníky," uvedla Latiniová. Knížečka přitom výslovně žádá, aby ženy ve středisku odložily své burky, a aby turisté "přijali rakouskou mentalitu".
    Joj už slyším ten multikulturní povyk. To si Rakušáci dovolili hodně. I když teda nevím, co mají někteří proti burkám. Jsou modely, které jsou docela koukatelné. 
  • Policisté kvůli sypačům prohledali dům vysočinského náměstka Joukla. Náměstka vysočinského hejtmana, Libora Joukla z ČSSD, vyšetřuje policie. Příslušníci v civilu v úterý brzy ráno prohledali i bydliště politika v Přibyslavi kvůli kauze nákupu techniky za 153 milionů korun pro krajské silničáře. Policie od úterý vyslýchá šéfa silničářů Jana Míku. Podle silničářů byla iveca předražená o milion na jednom autě. "V zadávací dokumentaci byl stanoven přesný typ chlazení, výkyvné polonápravy, mezirám i typ motoru. Výběrové řízení ještě nebylo ani vypsané a už prý se vědělo, že novými auty budou Iveca. Policie tendr na nákup techniky prošetřovala už několikrát. Nyní údajně k vyšetřování dali podnět lidé, kteří znají zákulisí výběrového řízení za 153 milionů korun, při kterém mělo podle jejich tvrzení dojít k rozsáhlé korupci. Zajímavé je, že jde o případ starý 5 let.
    Tak jsem zvědav, kolik takových kauz se objeví s blížícími se  komunálkami. Zasvěcení sice říkají, že to byl tendr ohnutý až za roh což si prýcvrlikali vrabci na střeše od roku 2009, ale že by si soudruh Joukl nechal 5 let schované jakékoliv kompromitující materiály? Tak blbej snad přece jenom není! P.S. Jsem pro. aby se lumpárny trestaly. Ale 5 let stará již několikrát odložená kauza vyvolaná na objednávku politického konkurenta, no nevím, jestli nemá fakt ta policie co dělat. A budoucím zastupitelům všech stupňů malá rada. Mluvte do těch telefonů nějak slušně a důstojně, kdo to pak má číst.
  • A něco o zlém Putinovi. RB OSN nepodpořila výzvu Ruska provést v Oděse vyšetřování. Členové RB OSN nepodpořili návrh Ruska požádat generálního tajemníka světové organizace, aby připravil nestranné vyšetřování oděského masakru. Tuto informaci ve středu před novináři prohlásil stálý představitel RF při OSN Vitalij Čurkin. Jak prohlásil ruský prezident Vladimír Putin, dokud nebudou události v Oděse náležitě ohodnoceny, mohly by se opakovat.
    A co z toho lze dovodit? ŽE Rusové Oděsu nespískali, jinak by se už vyšetřovalo o sto šest. A na okraj, jak moudří politici hodnotí v USA situaci na Ukrajině jeden výrok. "Jestli Bělorusko vstoupí na Ukrajinu, americká 6. flotila se okamžitě přiblíží ke BŘEHŮM Běloruska!" - pravila Jenn Psakiová, mluvčí ministerstva zahraničí USA. Joj, to musí být moudrá žena. K tomu ukázka americké flotily u břehů Běloruska.
  • A trocha bulváru: Selfie prý už nikoho neohromíte! Novým hitem internetu jsou fotky nahoře bez z veřejných míst. Snímky pořízené mobilem nataženou paží se staly přežitkem. Trojice kamarádek z Londýna teď fotografování nastolila nový směr. Selfie už nejspíš holky měly v repertoáru spoustu, a tak se během svých dobrodružství začaly fotit nahoře bez. Aby své výtvory mohly volně šířit po internetu, musely se bohužel k objektivu otočit zády. Olivia (20), Lydia (21) a Ingvild (20) se tímto způsobem zvěčnily už ve 28 zemích včetně Pákistánu, kde by je nejspíš za odhalování na veřejnosti strážci pořádku příliš nepochválili. Jejich nápad se setkal s velkým nadšením, a tak můžeme v nadcházející sezóně u turistických pamětihodností očekávat zvýšený výskyt odhalených žen. S ohledem na skutečnost, že uvidíme jen záda, protože jak fejsbuk uvidí bradavku omdlí, jde o módu zcela uhozenou. To už je lepší kouknout na nesvlečenou cvičenku jogy.

A zprávy o počasí: Vývoj počasí přechází od letních veder až  po letní lijavce. Největší radost jsem z toho měl já, poněvadž nemocná manželka chtěla abych vyluxoval. K nejhoršímu nedošlo, poněvadž náš pes pravil vážným hlasem. Tady se luxovat nebude, tady je teď solárko, což dokumentuji. Pavouk se ptal, co je solárko. Než jsem ho stačil vytáhnout na slunko, začalo lít. S vysvětlováním tudíž budeme muset počkat. 

A z mého života: Tak jsem stran voleb učinil rozhodnutí.Lístky letěly do popelnice. Zjistil jsem totiž, že celá ta EU šaškárna si bude žít svým životem bez ohledu kterých 21 našich delegátů tam vyšleme. Taky jsem koukal na hokej a něco mi tam scházelo. pak jsem na to přišel. Zrušili reklamu na erekci. Prý stížnosti diváků. Vadí jim, že se reklama vysílá před 22. hodinou večer a většinou se na přenosy či záznamy hokeje dívají děti a prý dívky s nadměrně vyvinutým poprsím působí vulgárně. Kdybych byl holka s nadměrným poprsím tak bych se urazil. Vzhledem k výsledků našich jsem měl raději koukat na voliš.  

A na Fejsbůku napsali:

  • Thajská armáda převzala ve čtvrtek vládu v zemi, aby obnovila pořádek a prosadila politické reformy.  Oznámil to Prajut Čan-o-Ča, vrchní velitel thajské královské armády.
    Kde je Karel? Kde je Kocáb? Kde je pravda a láska? Šup, nespinkáme, vstáváme a odlétáme do Thajska šířit svobodu, demokracii a humanismus!
  • "Já myslím, že eurovolby v ČR vyhrála suverénně ČT, které se už podařilo z občanů udělat dokonalé magory."
  • A zatímco poslední zbytky voličů ODS se dohadují, kdo kolik hodin stál na stánku (a každý kdo se jen trochu zabývá politickým marketingem ví, že je to zcela zbytečně strávený čas), jak na nás byla média zlá a kolik jsme měli prachů na kampaň, CEO strany ANO, pan Babiš už den po volbách jede kampaň do komunálek, jak dosvědčuje snímeček kterak s Michalem Davidem a jeho vnoučkem krmí lemury na Babišově farmě Čapí hnízdo.
  • Zedník staví ekofarmu na Kvildě, kterou EU dotovala dvaceti miliony, a říká si:  "To by mě zajímalo, jak se ty krávy do těch dvou saun a fitness centra dostanou..."
  • Prý máme 3000 nekvalifikovaných učitelů. Proto ze škol vychází tolik blbců a pak jsou z toho ty volební výsledky.
  • Blogový fantom Větva na margo kandidáta ČSSD Kellera.
    Posluchej, synku, už by ti měl kdosik vysvětlit, že to nesu volby do UEFA.
  • Další rána krizi přímo na solar! Zdaníme starší auta! A zadotujeme nová!  Hned po autech bych se pak, soudruzi, zaměřil na nábytek. Ten je často v domácnostech také dost starý, o hradech a zámcích ani nemluvě!
  • Doporučuji zahajovat telefonní hovory slušným pozdravením. Nejlépe: "dobrý den pane plukovníku".
  • Seděli jste někdy v zastupitelstvu o radě nemluvě? Mějte sbaleno příruční zavazadlo.
  • Keller není žádný vzdělanec. Sociologie není vzdělání.
  • Hlášení z pražského metra: ,,Jen takovou jednoduchou informaci pro ty, kteří tam vzadu drží dveře. Když se dveře zavírají, tak se nad dveřmi rozsvítí takové červené světýlko.  To je pro to, aby i hluší lidé věděli, že se dveře zavírají. Také zazní takové hlášení. To aby i slepí lidé věděli, že se dveře zavírají. Pro blbce tu nic instalovaného nemáme a dementi s sebou mají mít doprovod." Konec hlášeni…
  • Jindřich Šídlo: A kde je vlastně SPOZ?
    Starý mrzout: Podle najetých km Zdeňka Žáka asi někde kolem jižního pólu.
  • Komentář dne k volbám. "Započalo stmívání Úsvitu".
  • Milé děti, pokračování příběhu "O strašlivé Janě" uvidíte zase před dalšími volbami.  Váš strýček Ivo.
  • Eurooptimisté jásají, že budou mít v europarlamentu opět převahu. Připadají mi jako lidé, kteří si libují, jaké mají doma teploučko, protože si nevšimli, že jim hoří dům.
  • Gratuluji Petru Machovi ze Svobodných k výsledku a přidávám varování!  Hlavně neskončit jako panic v bruselském nevěstinci : nejprve se radovat z jednoho či dvou čísel a pak být těmi kurvami utahán…

A něco veselého nakonec-další porce odposlechů:
 

A fór na konec: Žena prosí sousedku: “Nemohla by ses jít zítra zase opalovat nahoře bez na zahradu?”
“A proč prosím tě?”
“Potřebuju, aby manžel šel posekat trávu.”

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2847x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 36
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist