Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 2.7 aneb miluji naše média

Nevěda co s časem v čase nedělního oběda, masochisticky zvrhle jsem si pustil OVM. To je ten pořad, kde namistrovaný moderátor který dbá aby mu kapesníček ladil se rtěnkou, sugestivně tvrdí, že o tomhle se bude příští týden mluvit. A ono prd.

 Ale v neděli se to povedlo. Na obrazovce se spolu ocitli piják, agent a jeden z protěžované menšiny. Nad tou sestavou jsem se tak odvázal, že jsem nerozlišil, zda se jedná o poslední orgasmus či první infarkt. A pořad mi potvrdil názor Václava Klause na tuto veřejnoprávní taškařici, že vysílání takových pořadů je zrůdnost, která nemá nikde obdoby. Vytratil se význam, ztratila se kontinuita, zmizela skutečná veřejná služba. Politici, placení z našich kapes, si na Kavčí Hory chodí akorát honit ega a veřejnoprávní televize jim k tomu za naše peníze vyrábí líbivé kulisy. Pánové předvedli koncert vzájemného napadání uboze moderovaný králem televizních paňáců. Divák se nedozvěděl téměř vůbec nic, maximálně si prohloubil pocit znechucení a blbé nálady.  Babiš na Kalouskovo konto prohlašoval, že nevybíral daně a Kalousek kontroval, že Babiš jen žije z toho, co prosadila vláda předchozí a navíc se chová jako tygr v masně. Babiš se navíc hádal o to, že Kalousek dostává od Moravce víc času a když dostal slovo, mlel furt dokola své oposlouchané mantry. Zapomněl jen na levnější papír a notebooky. Novinkou bylo, že vláda bude víc investovat například do mateřských školek. To už jsem málem upadl pod stůl. Potom jsme několikrát slyšeli o karuselových obchodech, centrálním regiostru účtů, elektronickém výkazu DPH. Došlo i na obměnu dozorčích rad, kterou Babiš provedl bez konzultace s koalicí, což se rovná nepřátelskému převzetí a Kalousek Babiše nazval tygrem v masně, který si prostě urve tolik, kolik mu pánové Sobotka a Bělobrádek dovolili. Nejlepší popis nedělního pořadu napsal kamarád na FB: Když jsem není som Bureše u Moravce poslouchal, jak chce své cíle v roce 2017 splniťťť, chvíli méně a chvíli více všecko zdaniťťť, jak Kalousek sám jediný stihl všechno zkaziťťť, jak se musíme od Slováků učiťťť a od Chorvatů SW a zkušenosti převziťťť, tak jsem se z toho mohl pobliťťť!!!
No a nyní pár titulků.

  • Po humbuku v kauze Nagyové jedna podmínka? Takhle to skončit nesmí, zlobí se ministr vnitra Chovanec. Politici rozsudek nad Janou Nečasovou, dříve Nagyovou komentovali opatrně, většinou se shodli na tom, že státní zástupci a policie zatím předvedli slabý výkon, ačkoli přes rok inzerují dramatický výsledek. Ministr vnitra Milan Chovanec však do toho šlápl.  „Ten rozsudek je zatím jen část celé kauzy, navíc nepravomocný. Pokud by mělo zůstat jen u toho, považoval bych to za neuspokojivý výsledek halasně medializované práce policie a státního zastupitelství,“ řekl  Chovanec v pondělí Právu.
    Vypadá to, že pan ministr si z předlistopadové minulosti odnesl poznatek, že obhajoba a soud jsou součástí obžaloby. Myslím, že by ho mělo zajímat, proč se ztratily milióny ze státní kasy za vyšetřování, proč proběhl pád  vlády v přímém přenosu a výsledkem je jedna roční podmínka.
  • A něco o čem se vůbec nemluvilo. Babiš napálil akcionáře ČEZ. Kdo na tom vydělal? Akcie ČEZ se propadly. Navzdory tomu, že Albánie slíbila, že elektrárenské firmě vrátí značnou část peněz, kterou tam utopila v investicích. Pád přišel proto, že investoři definitivně ztratili iluzi, že český ministr financí dodrží to, co 19. března řekl, a co 24. března zveřejnily Hospodářské noviny. „Budu chtít, aby ČEZ vyplatil dividendu z celého loňského zisku, ne aby na ni dal obvyklých 50 až 60 procent zisku jako v předchozích letech.“ To byl příslib velkých zisků na dividendách. Jeho slova brali investoři vážně a akcie prudce posilovaly. Stát ovládá ČEZ ze sedmdesáti procent a ministr financí v něm vykonává akcionářská práva. Babiš je tím, kdo rozhoduje. Jenže žádný takový návrh ministr financí nikdy do firmy neodeslal. V pátek ráno se na valné hromadě v pražském Kongresovém centru hlasovalo o jediném návrhu. Vedení ČEZ chce mezi akcionáře rozdělit 61 procent zisku. To znamená 40 korun na jednu akcii. Babišův návrh přitom sliboval 65 korun na akcii. Ministerstvo financí odmítlo vysvětlit, proč Andrej Babiš od svého plánu ustoupil. Na rozdíl od politiky, kde Andrej Babiš přijímá rozhodnutí, která pár dní na to označí jako „blbost“ (snížení DPH, zrušení druhého důchodového pilíře a poplatků v nemocnici), snaží se je vzít zpět a voličům je to v zásadě jedno a jeho preference jen stoupají, mají na kapitálovém trhu slova těch, kdo rozhodují, následky. Někdo zcela konkrétní prodělá. A někdo jiný vydělá. Andrej Babiš dluží vysvětlení, proč ze svých plánů o stoprocentní dividendě ČEZ ustoupil. Prověřování, kdo na jeho slovech vydělal, má v moci centrální banka.
  • Lídr občanských demokratů Petr Fiala pronesl na pondělním republikovém sněmu delegátů, který rozhodl o většině kandidátů do Senátu, rázný projev. Pokud se prý strana zásadně nezmění, hrozí jí i definitivní konec. Informují o tom Parlamentnilisty.cz. „Předseda řekl, že ODS je ještě v horší kondici, než si myslel, a že pokud rychle neprovede zásadní změny, tak že toto může být jeden z jeho posledních předsednických projevů,“ shrnul pro deník Právo ostrá slova jindy umírněného Fialy zdroj z ODS, který se sněmu účastnil.
    Fiala podle něj kritizoval stranu za to, že si její členové navzájem škodí, že ačkoli hlásá rozpočtovou odpovědnost, svými činy ji popírá, nebo že hlásá podporu aktivních lidí, ale sama je nečinná. Jako základní problém zhodnotil Fiala historii strany, od které by se měla úplně odstřihnout. „Přestaňme naslouchat těm, kteří ODS dovedli do současného stavu,“ citují parlamentnilisty.cz slova lídra, které vynesl z jednání zdroj Práva.
    Chudák Fiala. Kdyby věděl, jak to ve skutečnosti probíhá na úrovni místních sdružení, pochopil by, že změnu seshora fakt neudělá. Parta chlapců co spolu mluví, si vždy nominuje ty, co chodí na pivo do správné hospody. A tak to jde odzdola až nahoru. Měl by mu to už někdo říct.
  • Na stránkách ANO řešili zásadní problém. Řešili cenu praní záclon. Podle časopisu Profit je Aleš Michl nejtvořivější ekonom a analytik v Česku. Odborníci ho znají jako špičkového poradce institucí i jednotlivců. Andreji Babišovi prý pomáhá vnést zdravý rozum do českých financí.  Všem fanouškům  vzkazuje: "Pokud byste někdo uměl levněji pověsit záclony než za kolik se to tady dělalo ve 2013, budeme dost rádi. Z faktur vyplývá, že věšení záclon na ministerstvu financí ve 2013 stálo každý měsíc v rozmezí 1650-5040 Kč."
    Ne. Není to fejk. Opravdu tenhle expert řeší tuhle 3,14čovinu. Navíc  ta zpráva nic neříká o tom, jaké záclony, kde a spoustu dalších parametrů aby se dalo říct, zda je to moc nebo málo. Neuvěřitelný čím se zabývají. Ale ovce budou bečet. A oni mezitím tiše ze státu do firmy pana ministra zkasírují miliardu dotací.
  • A trocha bulváru: Policie zatkla učitelku (29). Souložila s žákem (15) přímo v učebně. Nelekejte se, ne u nás. V Detroitu. Kathryn Ronková byla obviněna z pětinásobného kriminálního sexuálního jednání. Za každé jí hrozí až doživotní vězení. Soud ženě vyměřil kauci 50 tisíc dolarů.
    K sexuálnímu kontaktu mezi učitelkou a žákem docházelo podle vyšetřovatelů od ledna do dubna. Policie nyní prošetřuje, co všechno mezi dvojicí probíhalo. Jméno chlapce nebylo s ohledem na jeho věk zveřejněno. Co k tomu říci? Za sex s patnáctiletým několikanásobné doživotí? To by dopadla líp, kdyby ho napoprvé ubodala. Ostatně, je správné, naučit se jezdit na starém kole a pak si koupit Colnago. Škoda, že jsem neměl takovou učitelku. Mne ruštinářka fackovala. 

A zprávy o počasí: Ekopošuci vyhrožovali oteplenim tuším o 6 stupňů v průběhu deseti let. Dokázali zblbnout skoro celý svět k masivním výdajům na boj s oteplovánim. Falšovali studie a výsledky měření, aby se nakonec ukázalo, že teplota stagnuje. Nyní jakýsi poradní orgán EU zpracoval studii, jak je nutné bojovat proti globálnímu oteplování a změnám klimatu, protože Evropě hrozí stamiliardové ztráty ročně, když se s tím nebude nic dělat. Prý vzroste teplota o 3 a půl stupně. Jedná se o roky 2071-2100.  Výborně, nejsme schopni předpovědět počasí na týden dopředu, ale jak bude za 60 let se ví naprosto přesně. Poručíme větru, dešti, to už tady bylo. Pavouk se ptal, jak vypadá to oteplování. Ukázal jsem mu jak si ho představuji já.

A z mého života: Konec školního roku se trochu prodražil. Dostavily se dvě školou povinné vnučky pochlubit se vysvědčením. A dědeček musel sáhnout do portmonky. Na otázku manželky, kam pojedeme na dovolenou jsem jí dal vybrat na globusu. 

A na Fejsbůku napsali:

  • Na téma Babiš nebyl agent:
    V souvislosti s dnešním verdiktem slovenské justice se mi vybavila věta: "Povedzte Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom absurdné?"
    Nespolupracoval. A ty vyplacený prachy taky nesouhlasí.
    Ministr Babiš má právo nazývat se Neviňátkem. Mně a podobným kverulantům snad ještě zbylo právo říkat mu třeba Bureš.
    Už 25 let tu řešíme spolupracovníky StB. Pracovníci StB se tomuto stavu jistě spokojeně smějí.
    Andrej Babiš nebyl agentem StB. A nebyl ani členem KSČ.
    Kdyz to rikaj prislusnici StB a soud, tak to musi bejt pravda. Konecne se ukazuje, ze i ta Horakova s Toufarem a Pikou byli spravedlive odsouzeni
    Dnešním výrokem slovenského soudu skončila sametová revoluce a cesta k demokracii. Vracíme se zpět před listopad 89
    Tak tomu Babišovi fakt křivdili, je to fajn a už je nám všem líp.
  • Ivo Ištváne, Šlachto Roberte,
  • ještě šanci máte, už se proberte,
    než v kriminále bude nával,
    toho, kdo vám příkazy a rady dával,
    práskněte, vůbec se s tím neserte….
  • Žhář podpálil sídlo exekutorského úřadu v Plzni. Tak tady se ani moc nedivím....
  • Miroslav Kalousek: „Pro mne je určitým překvapením, že bývalí komunističtí fízlové oslovení ´komunistický fízl´ vnímají jako urážlivé. Já jsem se domníval, že už zase nastaly časy, kdy už jsou na to opět pyšní."
  • Jak tak poslouchám analýzy pana Csaplára, tak se divím, že ještě netrénuje Real Madrid. Je to taková Vladimíra Dvořáková českého fotbalu

A něco veselého u příležitosti konce školního roku:

A fór na konec: Na pracáku ve Frýdku-Místku mě upoutalo volné místo - Gynekologický  asistent.  Tak jsem se zeptal zprostředkovatelky, v čem ta práce spočívá.  Ta vytáhla složku a říká: "No, to přijmete příslušnou pacientku a připravíte ji na vyšetření.  Svléknete jí spodní prádlo, uložíte ji na vyšetřovací křeslo, namydlíte  rozkrok, oholíte a pak jí vetřete olej na pohlavní orgán. Plat je 34.000  korun měsíčně.
Jestli máte zájem, musíte do Havířova, je to asi 15 km".
Tak jsem se podivil: "Jo tak ta práce je v Havířově ?"
Zprostředkovatelka: "Ne, ne, práce je tady ve Frýdku-Místku, ale v Havířově momentálně končí fronta zájemců".

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 3164x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist