Petr Paulczyňski: homepage

Hlody středeční 9.7 aneb miluji naše média

V Afganistánu zabil talibánský gauner kromě mnoha jiných, také 4 naše vojáky. Sociální sítě zareagovaly jak je u nás zvykem rozpolcením. Jedni mluví o smrti žoldáků, kteří tam nemají co dělat, druzí bezpečně ví, že tam jsou proto aby se talibánci nevyhazovali do luftu u nás. Dvě krajní polohy.

 Pro ty, kdo se v tom neorientují budiž však pomůckou stav, že jedním z nejhlasitějších odpůrců zahraničních operací jsou v Česku komunisté. Jejich šéf Vojtěch Filip to ostatně po smrti čtyř vojáků v Afghánistánu neopomněl připomenout. Přitom lidem komunisté přes 40 let vtloukali do hlav, že nás Západ v Mnichově zradil. To, že výsledkem dvanáctiletého působení NATO v Afganistánu je stav, že se řežou dva kandidáti na prezidenta který že vlastně vyhrál je jen malou ukázkou, kterak západ importuje demokracii po světě. Stačí se rozhlédnout. Egypt, Lybie, Sýrie, Irák. Kam kouknete bordel. Až se jednomu chce říct, že lepší než tohle by bylo, kdyby tam zůstali oni svržení diktátoři, kteří ty bombometčíky jakž takž udrželi na uzdě. A ještě když už jsme u bojovných kmenů se podívejme na pár titulků z dalšího koutku světa, kde hoši s ručníky na hlavě pálí rakety a mordují mladý kluky. To jen tak na dokreslení.
Během násilných nepokojů v Jeruzalémě Palestinci vážně poškodili strukturu linky hromadné dopravy.  Zničili koleje a úplně zdemolovali několik stanic.  Ironicky byly největší škody způsobeny v oblasti ve které proslulou "Linku rychlé dopravy" používá velká část Jeruzalemských Palestinců ke každodenní cestě do zaměstnání
Během pondělí bylo z oblasti Gazy vypáleno více než 80 raket na Izraelské cíle.
Izraelský "Železný dóm" likviduje rakety Hamasu.
Drtivá většina z 80 palestinských raket byla zničena ve vzduchu Izraelským systémem protiraketové obrany.
Během násilných nepokojů v Jeruzalémě útočí Palestinští teenageři na Izraelské policisty
Izraelské letectvo zasáhlo tunel ve kterém Palestici z Hamasu v Gaze skladovali výbušniny, munici a a rakety. Došlo k masivní explozi a v tunelu zahynulo neznámé množství teroristů. Poznamenávám k tomu: Dobrá trefa. A ani se nedivím, že Izrael povolal 40000 záložáků.  A mrk na titulky. Dnes jen málo neb jest to dlouhé.

  • Palestinci zase zabíjejí Židy. Píše JXD v Reflexu. A tuzemská kulturní fronta, která je jindy tak choulostivá na jakékoliv projevy rasismu, hromově mlčí. Přitom jsme svědky trojnásobné rasistické vraždy, kdy tři mladíci zaplatili životem za arabský antisemitismus. Motiv vraždy netřeba hledat. Byl jím tradiční arabský a muslimský antisemitismus. O zabíjení Židů mluví už Korán. A antisemitismus je konkrétním projevem rasismu, nenávisti k skupině obyvatel na základě jejich etnicity. Chování, které se v civilizované světě přísně trestá a odsuzuje. Nyní při tragické smrti tří židovských mladíků je ale slyšet jen bolestné ticho od obvyklých bojovníků proti rasismu.
    Když se stane kdekoliv na světě terčem útoku Rom, je z toho mediální skandál a politici se mohou přetrhnout, jak odsuzují rasismus. V České republice to zažíváme opakovaně, a já jsem dokonce přesvědčen, že je to správné. To samé se děje i v západní Evropě. Když nedávno zlynčovali Francouzi romského mladíka, byla z toho celonárodní kampaň proti rasismu. A opět si myslím, že je to správné. Proto je skutečně děsivé, že notoričtí bojovníci proti rasismu hromově mlčí, když byli z důvodu etnické, rasové nenávisti zavražděni tři Židi. Ti samí, kteří by vyhlašovali mezinárodní kampaně, kdyby se něco podobného stalo Romům nebo subsaharským Afričanům, přejdou rasistickou vraždu tří židovských dětí jako naprostou samozřejmost. Tím, jak mlčíme o palestinském antisemitismu a terorismu, se stáváme tichými spoluviníky vražd, které jeho protižidovský rasismus přináší.
    Tak. K tomu není co dodat. A k tomu obrázek o výchově mladých členů Hamasu k mírumilovnosti.
  • Další dění štěpící virtuální prostor. Ukrajina. Kdo nechválí EU a Obamu dostane nálepku Putinovce. A jak to vidí známý profesor z Anglie? Západ vůbec nic nepochopil. Zde je pravda o tom, co chce Putin na Ukrajině, píše.
    Profesor z University of Kent Richard Sakwa se ve své analýze publikované na stránkách think tanku Valdai Clubu zamýšlí nad motivací a ambicemi Ruska v současné konfliktní situaci s Ukrajinou. Upozorňuje zejména na to, že Rusko je neprávem líčeno západními médií a politiky jako hlavní strůjce napjaté situace na východě země. Podle něj se prezident Vladimir Putin realisticky držel od začátku až do konce svojí linie. Rusko nepodporovalo referendum o nezávislosti Doněcké a Luhanské lidové republiky. Stáhlo své vojáky od ukrajinských hranic a bez problémů uznalo legitimitu nově zvoleného prezidenta země Porošenka," jmenuje konkrétní kroky ruské zahraniční politiky Sakwa. Rusko nikdy nemělo nic proti svobodné a prosperující Ukrajině. Problém však nastal ve chvíli, kdy bývalý ukrajinský prezident Janukovyč odmítl podepsat asociační dohodu s Evropskou unií, což následně vzbudilo protiruské nálady v zemi. „Rusové nechápali, proč si musí Ukrajinci vybírat mezi Západem a Ruskem. Nerozuměli tomu, proč by Ukrajinci nemohli i nadále spolupracovat s oběma stranami," objasňuje Sakwa postoje Ruska.
    Moskva se podle Sakwy snažila na hrozící nebezpečí přímo i nepřímo upozorňovat i Janukovyče, který je podle něj západními médii a politiky vykreslován jako velký přítel Putina. „Podle těchto nesmyslných názorů oba dva spojuje zejména snaha uchránit své kleptokratické režimy před demokratickými změnami. Oba dva si ve skutečnosti nebyli nijak blízcí. Putin je pragmatik a mnohem raději obchodoval s bývalou ukrajinskou premiérkou Tymošenko, se kterou se přitom mimo byznysu těžko na něčem shodne," odhaluje vzájemné vztahy mezi oběma politiky Sakwa.
    „Argument, že Janukovyče a Putina spojovala snaha o udržení autokratických režimů, používají i ruští liberálové. Ti zcela mylně dodávají, že Putin se obával demokratizace Ukrajiny, protože takové tendence by mohly negativně ovlivnit i jeho režim. Podobné myšlenky však jen ukazují, že tito lidé vůbec nepochopili, jak funguje politický i společenský systém v Rusku. Běžní Rusové i politici si naopak přejí, aby Ukrajina prosperovala a byla jednotná. Zcela oprávněně však požadují, aby cesta, po které se tato země vydá, nebyla pouze protiruská," píše v závěru Sakwa. A ještě jeden názor. „Povstání na Majdanu bylo vyvolané, nebyla to žádná revoluce. Ukrajina byla obětí, byla zneužita k vyvolání nové konfrontace mezi Východem a Západem. Protože to byla křehká a zranitelná země, bylo snadné někam ji postrčit a vyvolat konflikt. Vítr foukal ze Západu,“ řekl Klaus. Třeba se poserte, pravdoláskovní havloidi, ale "Ten, který vám vyfoukl sametovou revoluci" má zase pravdu, komentoval Petr Štěpánek.
    Tak asi tak. O dluzích za plyn nemluvě. A o vojenské akci proti cicvilnímu obyvatelstvu jakbysmet. Dokumentační obrázek z Donbasu po útoku ukrajinské armády. Má toto snad na svědomí Putin?
  • A trocha bulváru: Opilá žena se ukájela před věznicí zeleninou! Trestanci jí fandili. Pětatřicetiletá Slovenka Barbara z Nitry si zadělala na pořádný průšvih. Ovlivněna touhou, a především pak alkoholem, masturbovala v centru města. Jako předmět k ukájení si vybrala salátovou okurku. To mi připomíná staý fór. V zelenině fronta na okurky. Já bych chtěla tenkou a dlouhou praví jedna. Já malou a tlustou praví druhá. A třetí vece. Mně je to jedno, já to chcu na jídlo. A nemůžeme vynechat Karlovy Vary. Moderátorka Gábina Partyšová a režisér Jiří Menzel se zabořenou rukou v jejím dekoltu na zádech. Kam až prsty držitele Oscara dosáhly, co všechno prozkoumaly, těžko říci. Napsali: Tak trochu faunovo pozdní odpoledne, v případě slovutného seniora soumrak touhy v oparu chlípnosti. Na co se reportérka Markéta Reinischová pana režiséra ptala nevím, ale její snaživý, společenské konverzace hodný úsměv pikantní, bizarní, tak trochu trapnou, tak trochu dojemnou chvíli ještě vytuní.

A zprávy o počasí: Poslední dny je takové horko, že i Češi přestali nosit ponožky do sandálů. Ostatně, ponožky v sandálech jsou prý nejlepší antikoncepce. Předpovědi počasí vyhrožující kroupami se opět nějak nedaří.Pavouk se ptal, co jsou to kroupy. Neb žádné nepadají, řekl jsem mu, že se to dává do polévky zvané prdelačka a hrozně se po nich prdí. Povídal, že je to teda dobře že nepadají, protože mu stačí co naprdí v noci náš pes.

 

A z mého života: Minule jsem z Kauflandu přinesl krabičku vajec o 1 vejce chudší a ve druhé byl záprtek. Byl jsem nazván neschopným samostatného nakupování. Tak jsem to dneska zkontroloval. V každé druhé krabičce chybělo 1 - 3 vejce. Asi model nákupu jisté menšiny. Bestie vyčurané. Také jsem dostal mail s názvem Naroste ti i do trojnásobné délky, což mne zaujalo. Jaké zklamání, když jsem zjistil, že mi nějaký pako nabízí zahradní hadici. Jo a pro příznivce receptů Ládi Hrušky tu mám jeden návod na plody moře. Chobotnice s mušlemi.

A na Fejsbůku napsali:

  • Zpráva: Zvýšit počet Romů na řídících postech plánuje aktuálně dokončená Strategie romské integrace do roku 2020. Materiál ukládá ministrům řešit tento úkol "průběžně".  "Jelikož je zastoupení Romů na vyšších pozicích nedostatečné, navrhuje se, aby všichni členové vlády na svých pozicích zohledňovali ve své činnosti potřebu zvýšit participaci Romů," uvádí se v dokumentu, který bude předložený vládě ke schválení do konce června. Jaká to diskriminace! Proč jenom Romů? Také Vietnamců, Ukrajinců, bisexuálů a homosexuálů, nemluvě o blondýnách! A taky komentář na adresu Jiřího Dientsbiera jr.: "Tenhle sráč měl skončit v kómatu místo Schumiho!!!"
  • Konopí je přírodní produkt, žádná chemie, není návykové a oproti cigaretám či alkoholu je marihuana Kolalokova limonáda ve srovnání s cloumákem z Trigger Whisky Baru. Navíc se jedná o léčivou rostlinu. Tak proč tolik povyku?! Jsem zásadně proti kriminalizaci těch kteří si ji vypěstují. Trestné by mělo být větší než malé množství agresivní stupidity u nejrůznějších regulátorů, omezovačů a manipulátorů v čele s Chovancem. Jasně, stát nemá z konopí žádné DPH a spotřební daň. A v tom je ten největší pseudoproblém. obr 7
  • Jan Zahradil Ještě k tzv. "Eurohymně", je to fakt LOL. Celá léta jsme při jejím hraní v EP nevstávali, z důvodů, ktere jsem vysvětlil. Celá léta to nikoho nezajímalo, nikde se o tom nepsalo, nebylo to téma. Až tento týden najednou všichni "objevili Ameriku" a kdekdo má potřebu se k tomu vyjádřit a hlavně sám sebe tímto postojem definovat. Poněkud stádní.
  • Nejefektivnejsi reseni humanitarni katastrofy je humanitarni bombardovani. Nasi ukrajinsti eurobratri se pekne staraji o sve obyvatelstvo, samozrejme s ohledem na hodnotu lidskeho zivota, tak jak je to u tohoto vyspeleho naroda zvykem.  Kdopak z EU jim tam pojede zazpivat Odu na radost?
  • Tak takhle my si tady v Evropě žijeme. A zatímco parlament, který není parlamentem, se na trase Brusel – Štrasburk stěhuje tam a zpět nikoli nepodobný bordelu na kolečkách, stát, který není státem, pomalu, ale jistě utahuje šrouby. Takže už máme dokonce i normy na splachování záchodů.
  • Žijeme v podivném světě. Kousek na východ od nás za tichého souhlasu, ba dokonce přímo s podporou evropských politických a mediálních „elit“ vraždí regulérní armáda své vlastní obyvatelstvo. O něco více na jihovýchod se zase za našeho údivu, leč s finanční podporou spřáteleného a „oselskými“ potentáty pomazaného „mírotvorce“ Husseina Obamy rodí islámský chalífát, jak vystřižený z nejnepředstavitelnějších středověkých hrůz. A v našich médiích se zatím jako hlavní téma už týden řeší, zda při Ódě na radost sedět, stát či se otočit k orchestru.

A něco veselého:
 

A fór na konec: Panička je u zubaře. Pusa otevřená a zubař tam cosi pozorně vrtá. V tom jí zazvoní mobil. Po pátém zvonění ho naštvaný zubař popadne a řve:  "Kdo jste?"
 "Manžel."
 "Tak poslouchej manželi! Budu za chvilku hotovej, ona to vyplivne, umeje si hubu a pak ti zavolá!"

A to je dneska všecko.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2966x, známka: 1.9
Kategorie: Nalezeno na webu
online: 49
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist