Petr Paulczyňski: homepage

Ze zastupitelstva 4.9.2007

Tak jsme tady po prázdninách. Za ty dva měsíce se toho odehrálo až-až. Málo co z toho však je dnes na pořadu dne. Nenastrčí-li koala jak je jejím zvykem něco kontroverzního přímo na stůl, nebude se skoro o co přít

Snad jen o nová pravidla prodeje domů a téměř 100%ní navýšení RN Chovánku. Značnou část tvoří opět majetkové body, které standardně nekomentuji, protože o majetek jsem se nikdy nestaral. Tak jedeme

Nebyl samozřejmě schválen náš návrh na zařazení informací o stavu v akci zvané přesun nádraží.

Při představování nového ředitele ND zajímá pana vlastně soudruha Březu, zda zruší v ND činohru. Pro ty co čtou noviny nemůže zaznít nic nového. A taky jo. Karla Hledíka zase zajímají personální změny. Při té příležitosti jsme se dostali až k repertoáru baletu, což věršinu zastupitelů zajímalo asi tak jako křížení růží. Kromě milovníků baletu, ale jak to tak odhaduji, těch je v sále poskrovnu. Projevil i znalost problematiky technického stavu a ekonomiky. Mimochodem Dvořák na mne udělal dobrý dojem. Primátor potvrzuje, že předal námět společnosti, nestalo se však nic. Hledík vzpomíná na svůj projekt redukce městských částí, který spořil 250 mil.

Diskuze k:

-Návrh bilance zdrojů na rok 2008 a zákl. proporcí rozpočtu. Hledík se ptá, proč nebyl zohledněn návrh sněmu starostů.Klub ODS bude hlasova proti. Diskuze je poměrně kritická. Primátor všechny námitky odmítá, nikoliv vyvrací. Argumenty jako kolego nemluvíte pravdu což je slušné vyjádření pro lžete dle mne jsou krajně nevhodné. A v 9,30 jsme pořád u bodu 8. Zdá se, že jsem se v tom předpokladu bezkonfliktnosti uťal. Nejvíc se ozývají starostové. Prchal tajuplně oznamuje, že je v rámci jedné městské firmy připraven projekt, který by každoročně přinesl 500 - 600 mil.Kč. Nové vedení se jím však nezabývá. Primátor byl Prchalem již v minulosti o tomto informován.Primátor toto potvrzuje a sděluje, že předal do firmy. Nestalo se nic

-Rozp.opatření - zapojení volných zdrojů - +3il na radnici Tuřany, 1,5 mil na pobočku knihovny na Selské. V diskuzi zaznívá: proč si pobočku knihovny nefinancuje MČ, 6,3 mil. do Komína regeneraci sídliště

-Výsledky hospodaření města za 1.pololetí - diskuze sice již dvacetiminutová, avšak nic co by stálo za zaznamenání. Jedině snad, že komunista Březa se  opřel do nás. Což svědčí o tom, že KSČM není v opozici. A když, tak jen vůči nám. Jak to vidím, i tak to projde. I když už diskutujeme 30 minut. A taky už prošel návrh na ukončení diskuze.

-Změna metodiky na podporu vrcholového sportu. Vlašín se ptá na průhlednost hospodaření organizací které "rejžují" na vrcholovém sportu chce nahlížet do hospodaření soukromých subjektů. Prý naše peníze mizí v černých fondech. Standarní primasova odpověď zni :kolego nemáte pravdu. Javorová : nebudu se vyjadřovat k vašim urážkám na adresu sportovců, doufám, že si to s vámi vyřídí sami. Dále mu vysvětluje principy kontroly dotací. Udělala z něho vola. Diskuze dále pokračuje Prchalovou kritikou, konečně věcnou, na téma marketingového koeficientu a způsobu jejich stanovování. Primátor kýve souhlasně hlavou. A pozor, do diskuze přihlášen radní Zlatuška. To bude asi opět dlouhá, souvislá, nesrozumitelná řeč, v níž na konci nikdo, ani on, nebude vědět co bylo na začátku. Ostatně už se v kruhu motá i Prchal, který na závěr navrhuje stažení a dopracování materiálu, což mu neprošlo. Připomíná, že tato pravidla schválila předchozí garnitura. S Vlašínem souhlasí, že sporotvní kluby jsou gladiátorské. Také kárá Barboru za to, že vyzývá fanoušky k ataku Vlašína. Mile překvapil krátkostí a srozumitelností projevu. Prchal je dnes ve formě. Obhajuje své vystoupení a opírá se do Zlatušky, že jeho věčná kritika ODS je jeho způsobem existence ať už jde o kauzy skutečné nebo vysněné. A v 30 minutové diskuzi je jsou ještě 3 přihlášení. Zlatuška k Prchalovi: já nemám nic proti ODS, ani se mně o stranách nezdává, ale když se dívám na Vás, nemohu jinak. Právě prošel návrh na ukončení diskuze. Už se vymáčknou jen dva Venclík a Březa.Prchal ke Zlatuškovi: vy jste mne nezklamal. Ve své samolibosti použijete i invektivy, které vás právě napadly. Proti vašemu hulvátskému chování se  ohradím vždy, pokud si nebudete vidět do vlastních úst.

A je po přestávce.Jede kontroverzní bod.

- Návrh prodeje domů, bytů a nebytových prostor Podstatou je, že se prodává za zlomek tržní ceny. A s tím mají mnozí včetně mne problém. Město tím totiž přichází o peníze. O hodně peněz. Bod obhajuje náměstek Pospíšil. Proti diskutuje jen Venclík, ale ten remcal i za nás. Ale je konzistentní. To, že domy se takto hloupě prodávají vzniklo už za nás. Nikdo mu ovšem neodpověděl, proč jsme jakýsi dům koupili za 4 miliony a později prodali podle pravidel za 2,5 milionu. Prchal se ptá na možnost prodeje třetí osobě.Odpověď zní jak říkají Chodové hanihovno. Ale to nešlo ani za nás Martine, takhle to předložil Richard Svoboda ještě když byl náměstkem. Už se to vleče hodinu. Hlasování o pozměňovacích návrzích : prošel jen jeden ze šesti.

A trochu pauza. Právě se začíná hauzírovat s majetkem. Někdy mi připadá podle počtu těchto bodů, jako by to byla hlavní činnost města. Real Brno s.r.o. Ale i tady se dá najít problém. Je jím prodej staré Tišnovky. Nemůžou se tam dohodnoput občané 2 ulic..Jsme u bodu 91 což je bratru půlka programu a nejméně jeden handrk (o Klokánek) nás ještě čeká v bodě 137.
15,45 - kupujeme, prodáváme, směňujeme. Jsme u bodu 109. Před přestávkou jsme dosáhli bodu 133

16,40 - a jdeme do finále. Dobrá zpráva. Nějak mi uniklo, že Chovánek,to je ten  bod 137 - navýšení RN o 57 mega byl stažen. .
Pokračují majetkové body. Primátor to hrne buldozerem. V 19 má být ve Voroněži na vyhlášení ankety TOP 100 osobností a firem.

Největší perla dne: Březa měl nějakou připomínku.
Na ni odpověděl primátor Uspokojí se kolega Březa když ....
A Březa: uspokojím, když primátor bude sdílet uspokojení se mnou...

Teda , povím vám, tak otevřenou výzvu k registrovanému partnerství jsem dlouho neslyšel. Zvláště když primátor dodal, že to ještě probere s vedoucím odboru.
Tak to už je teda Sodoma a Gomora primátor navrhuje švédskou trojku.

Primátor je šoumen, protože nepochybuji o tom, že to nahrál schválně.

ZMB schválilo:

-Návrh bilance zdrojů na rok 2008 a zákl. proporcí rozpočtu . Pro31/Proti 19/Zdrželo2
-Rozp.opatření - zapojení volných zdrojů - 50/3/0
-Výsledky hospodaření města za 1.pololetí - 47/0/5
-Změna metodiky na podporu vrcholového sportu - 32/0/19
-něco dotací pro mládežnický sport a tak 50 pro
-dotaci na mezinárodní konferenci vzdělavatelů - 49/0/1
-dotaci 1 mil. Favoritu na cílovou kameru a infotabuli - 50/0/1
-dotaci 10 mil SK Líšeň na tribunu se soc.zařízení - 50/0/0
-2,840 MČ na hřiště
-1,5 mil Fak.nemocnici na ultrazvuk
-800 tis FN na vybavení JIP
-Návrh prodeje domů, bytů a nebytových prostor - 34/14/5
-změny v seznamu domů určených k prodeji
-1 mil filharmonii na oblečení. To není nic moc. Jen aby nenakoupili něco co "moťtluší".
-Zařazení inv.akce s RN 1,6 mil. - rekonstrukce hřiště Čejkovická

Interpelace:

- Hošek přednesl a předal prohlášení klubu ODs k přestavbě nádraží . Zde je

Interpelace Klubu ODS v ZMB primátorovi m. Brna  

1.Klub zastupitelů ODS v ZMB považuje problematiku „Přesunu ŽUB“ za stěžejní rozvojový prvek v novodobé historii   města Brna.

2.Brněnská ODS systematicky prosazuje rekonstrukci „Železničního uzlu Brno“ v odsunuté poloze. Tato varianta  vychází z dlouhodobé práce odborníků, architektů, investorů i politiků.

3.Poslední vývoj událostí je natolik znepokojivý, že žádáme odpovědět zejména na tyto otázky:

  -Kdy, jak a s jakým jasným koncem bude ukončena  „Analýza variant přestavby ŽUB“?
  -V případě,že by se koalice rozhodla pro tzv. „Přisunutou polohu“, jak by přiměla hlavního investora – stát, aby změnil   vládní rozhodnutí z r. 2002, přeprojektoval celý záměr a realizoval ho?
  -V případě, že by koalice nebyla ve shodě nad tímto projektem, jak bude postupovat dále? Mám na mysli 
   odpovědnost nám. Andera za územní rozvoj a jeho antagonistický postoj k „odsunuté poloze“.
   Rada m. Brna dodnes nezveřejnila svoje programové prohlášení, nicméně v současné době je    vázaná Koaliční smlouvou. Jak se tedy ve finále postaví k projektu politická strana, jejíž varianta nezvítězí, jaké    z toho pro ni vyplynou politické závěry?

4.Navrhujeme zařadit na příštím zasedání ZMB a do odvolání na každém dalším bod, který bude zevrubně informovat    o vývoji projektu „ŽUB“.

-Prchal interpeluje ve věci nového teplárenského zdroje a varuje před předčasnými organizačními v teplárenských firmách.
-Haluza - STAREZ - (předseda představenstva Zlatuška) - dotaz na nějakou podivnost s pozemky u baseballového hřiště
-Vlašín - vyzývá Prchala, aby se nenavážel do eurážel , když jeho se snažil v minulosti výrazem nýmand.
-Venclík v narážce na primátorovu odpověď že kdo nemá na počítač má si požádat o podporu se ptá, proč i vedení města a lidé ve firmách, kteří mají vyfasované počítače a telefony nepožádali o tuto podporu namísto čerpání městských peněz.Odpověď primátora tentokrát neslaná, nemastná. Ono se totiž na tuto otázku blbě odpovídá.
Hledík - ptá se proč soutěž na ISMB vyhrál někdo, kdo byl dražší než druhý v pořadí. Zlatuška to svedl na minulé vedení a odkázal na mne jako lídra toho procesu. Věc je jedoduchá. My chtěli Mercedes a ten druhý nabízel Trabanta. Duhá Karlova otázka zda toalety na přehradě nebudou zbytečné, když další budou v novém přístavišti. Já myslím, že platí Bartíkovo : Více hajzlů ve městě, méně na radnici.

A to je dneska "fšecko". Jdu taky do Voroněže, možná zítra zaspím, takže noviny budou později.



zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1803x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 18
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist