Petr Paulczyňski: homepage

Z medií několika větami 21/9

Důležité upozornění pro čtenáře! 
1.Čtením těchto textů můžete přijít o iluze. To je ovšem Váš problém.
2. Bacha! Komentáře jsou politicky nekorektní, xenofobní, sexistické,  rasistické, a obsahují sprostá slova .
3. Komu se to nelíbí....ať to nečte.

Elektřina podraží zhruba o deset procent. +++++ Jasně, aby si management zvedl platy a mohl dělat charitu. Právě nedávno dal generální ředitel 100 milionů soukromému gymnaziu. Tak na to vlastně přispějeme všichni.

Z brněnské ZOO uprchl  pavián, samec vzácného poddruhu dželada. Pavián podle Hovorky poté, co vypadl zdroj napájející ohradník, rychle zjistil, že má cestu na svobodu volnou. Chovatelé se jej prý pokoušeli zadržet, ale neuspěli. +++++ Není ten Hovorka naivní? Ausgerechnet teď náhodou vypadne elektřina. Jen tak mýrnyx-dýrnyx. Zvlášť když ošetřovatelem opic je přemoudřelý odbojný odborář, který "má řečí jak opice scanek" jak by řekla moje babička.

Majitelé domů by neměli být odpovědní za chodníky pokud zároveň nejsou jejich vlastníky. "Ta novela není o uklízení sněhu nebo o uklízení chodníků, ta novela je o ústavním právu a povinnosti vlastníka starat se o svůj majetek," prohlásil Kubera před senátory. I ombudsman říká: Je to nucená práce. +++++ Bravo Kubera, bravo Motejl. Jenom nevím, kde obce vezmou peníze na úklid.

Langer bude vysvětlovat rekonstrukci kanceláře za 17 milionů! Jeroným Tejc si myslí, že ministr by měl říct, proč byla rekonstrukce tak nákladná. +++++ Jeronýme, když už jsi se mravně rozhořčil, zeptej se v tom adrenalinovém rauši svých soudruhů v Brně, proč vyhodili miliony za odstupné mangerům v městských firmách aby na uvolněná místa mohli dosadit své věrné.

Brno jako město Fair Trade(FT) chce náměstek  Ander. Sám prý chce jít příkladem. Jeho kancelář totiž právě přechází na FT kávu a černý čaj.(FT=Spravedlivý obchod.Snaží se pomáhat lidem z rozvojových zemí tím, že jim umožňuje vyvážet výrobky a produkci do bohatých zemí. Při nákupu a vývozu se dbá na to, aby výrobce, vývozce a konečný prodejce byli v rovném postavení a spravedlivě se dělili o zisk.) +++++ Jistě chvályhodné. Takové trochu socialistické. Já ale myslel, že Ander se stal náměstkem pro rozvoj města(které my asi zanedbávali) a ne náměstkem pro hauzírování s kafem. Asi jsem se spletl. Černý kafe z Afriky - hlavní problém města. Jo, jo. Ach jo. 
Malá ukázka úžasného sortimentu FT.

Hledá se ředitel č.8. Malá rekapitulace dosavadních ředitelů brněnského studia ČT a spekulace o budoucím řediteli. Prý se v kuloárech šušká o Jaromíru Ostrém z ČR. +++++ No to by nebylo až tak hrozné. Bojím se však, že pro vlivové skupiny které ožívají nebude přijatelný. Moc by mne zajímala jména členů výběrové komise. Ta hodně napoví. Já bych to řešil přímým jmenováním, než se to tady zase rozesere.

Tramvaj Porsche měla křest. Adélu, jak novou tramvaj pojmenovali pracovníci dopravního podniku, skropil šampaňským primátor. A dokonce jí požehnal kněz. +++++ To je mi kašpařina. No, aspoň mohl Onderka jít rovnou ke zpovědi.

Ve Frontě posílají Hovorku po té žluté co má dokonce rovnou do šatny.  +++++ Pane redaktore, vy nejste naštěstí rozhodčí. Počkejte jak to dopadne S TÍM VYPNUTÝM PROUDEM. TEN HOVORKA URČITĚ NEVYPNUL

Jo. A  prďák na závěr. Kouzelná věta socdem náměstka, kterou zveřejnilo webové vydání jednoho deníku (přece se jako náměstek nebudu mačkat s lidma v tramvaji) byla zanedlouho stažena či cenzurována. Zapomněli však, že větu mezitím převzala řada zpravodajstvých serverů kde viset zůstala a také v diskuzi k uvedenému článku jsou na to dotazy, které nevymazali. +++++ Jak říkala babička : jó, lhát se musí umět. A jen tak mimochodem by mně zajímalo, kdo to nechal stáhnout. A vrcholem všeho je, že tato věta se v tištěném vydání znovu objevila a je konečně správně vydávána za žertík. Sice dle mne nejapný, ale aspoň to nevypadá tak blbě. Ovšem ty hrátky okolo toho jsou pro ty, co to sledují, kouzelné.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2040x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 18
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist