Petr Paulczyňski: homepage

Něco z mých dnešních mailů

Jsem velice rád, že si někdo Vašich stránek všiml a to i v tom smyslu,jak jsem Vám psal 23.10.t.r. Typická ukázka zaprděného čecháčka, který se schovává za jiné názory "já ty věci jen otiskuji na svém blogu".

Nebo "ty věci mají velkou čtenost", "rozšiřuji na svém blogu názorové spektrum". Tak to byste měl občas otisknout i názory jiných, ale když Vy máte v oblibě právě Ty Vaše stejně xenofobní kolegy, schované za různými jmény. Otiskování těch přiblblých článků a vtípků není nic jiného, než populismus, a to ten nejlacinější. Co jste za 15 roků vlády v Brně pro Cikány udělali? Lépe řečeno, udělali jste něco, co má nějaký efekt? No,o ničem nevím,ale třeba se pletu. To, že se kamarádíte s majitel Cooptelu není divu, je to jeden ze sponzorů ODS. Sleduji Vaše stránky se zájmem - vůbec ne pro jejich kvalitu a zajímavost, ale jako zajímavou studii komunálního politika, člena ODS, podnikatele,narcistního člověka, člena jakési údajné top 100 (to je celkem prdel,i s tím člověkem, co to organizuje). Vaše články a příspěvky jsou nenávistné, hlavně k těm,kteří Vás vystrnadili z radnice. Nebudu posuzovat Vaše schopnosti manažerské, ale lidsky jste na velice, velice nízké úrovni. O tom právě svědčí Váš blog. To jak píšete o nějakých menšinách, je pro ně koneckonců jedno, ale svědčí to o Vás a Vaší úrovni. Svědčí to rovněž o úrovni brněnské (zdůrazňuji brněnské) ODS - jste jejím čelným představitelem. Ještě jste to nepochopil? Nechte politiky, blogování a zlepšujte Vaše golfové údery - ani ty, stejně jako blog za moc nestojí. Pohyb na vzduchu je zdravější a navíc na golfu se dá hafo věcí domluvit.  
J.S.
Moje odpověď:
Děkuji za Vaše poznatky a cenné rady. Jestli jste si nevšiml, nejsem ten, který by se bál vyslovit svůj názor a ti co mne znají by to jistě potvrdili. Co se týká přejímání článků, které mne něčím zaujaly, mám jich plný web a to i takových, se kterými se ne vždy ztotožňuji. To jste asi přehlédl. Co jsme udělali pro cikány? Otázka je typická pro příznivce pozitivní diskriminace.Já bych se zeptal, co pro sebe udělali oni. Vy jim chcete dát rybu, namísto abyste je  naučit ryby chytat. To, čemu říkáte nenávistné články, je pouhá opoziční práce k níž se snažím přidat prvky humoru. Věřil byste, že kolegyně Dubská, jejíž článek jsem parodoval se mému příspěvku zasmála a sdělila mi to mailem? Vaše ostatní impertinence ponechávám bez povšimnutí. Zajímavé však je, že mi vyčítáte cosi, co sám děláte. Myslím, že jste to nazval nenávistností. Vzhledem k tónu této diskuze  dovoluji si navrhnout, abychom ji ukončili, protože už se budeme motat jenom v kruhu.
L.S.

****************************************************

Vážený pane Paulczynski
S potěšením jsem si přečetl Váš článek "O právech menšin", který považuji za velmi věcný a především velmi trefný. Zároveň jsem také při této příležitosti narazil na článek redaktora Britských listů Štěpána Kotrby který vás nazývá málem rasistou a mimo jiné zmiňuje, že jste převzal nějaký můj článek, který měl vyjít i na stránkách Národní myšlenky.
Kotrbova reakce mě vůbec nepřekvapuje, je tak posedlý nenávistí k Občanské demokratické straně, že je schopný přicházet i s tak zavádějícími a lživými informacemi, jako je například spojování  pražské ODS s neonacisty, kteří chtějí ted v neděli pochodovat Josefovem. Napsal totiž teď článek, jehož logika byla: neonacisté chtějí pochodovat Josefovem-pražský magistrát (údajně) nedostatečně proti nim bojuje-pražský magistrát ovládá ODS-Topolánek kdysi řekl něco o "noci dlouhých nožů" - ODS skrytě sympatizuje s neonazis...
Co k tomu dodat?
Ohledně mého "neuvěřitelně xenofobního článku" pak snad jen to, že se jednalo o vyvracení mýtů v kauzách Čunek a Janáčková (paní starostka neřekla, že chce použít semtex, jak to předhazovala mnohá média, byla to z její strany řečnická otázka, kterou reagovala v diskusi s nějakým nájemníkem).
Jsem rád, že i uvnitř ODS jsou lidé jako Vy, kteří se nebojí věci nazvat pravými jmény. Vážím si Vašeho postoje a v boji s cenzory přeji mnoho štěstí.
Ten Kotrba je vůbec zajímavý, tolik nenávisti, snůšky lží a nekritického adorování všeho, co nějakým způsobem "směřuje proti pravici", to je tomuto exotovi více než vlastní. Co taky chtít od člověka, který vystudoval jako umělecký sochař a jako své "finální" dílo na škole udělal "myslícího Lenina", že.
To, co se v poslední době sneslo vůči Vám mi jen potvrzuje chatrný stav svobody slova v západním světě. Jako publicista se těmto věcem docela věnuji. Za několik týdnů by mi v Revue politika mělo vyjít obsáhlé zamyšlení na toto téma.
O.Š.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1754x, známka: 2.9
Kategorie: Z mého života
online: 71
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist