V Brně jedli hmyz. V Pekingu taky.


Další zprávou, která na mne po návratu z dovolené čekala, byla informace o tom, že v Brně proběhla ochutnávka brouků a podobné havěti.

Pod heslem „lepší cvrček na talíři než holub na střeše“ uspořádali kantoři a vysokoškoláci na zemědělské fakultě v Brně den nevšedních dobrot. S odborným výkladem Marie Borkovcové mohli zájemci ochutnat různá jídla připravená z červů, cvrčků švábů a jiných dobrých brouků.
Tak to vidíte. Tady nesmělý pokus a uprostřed Pekingu se denně večer otevírají lukulské hody na dané téma, doplněné o stonožky, štíry, gekony, ještěrky, mořské koníky, škeble a hady. Ochutnal jsem gekona, chobotničku, dva druhy hadů, štíra a koníka. Na stonožky jsem byl zbabělec. Docela to šlo, ale šnycl je šnycl. (Schnitzel). Pohleďte, co se dá všechno dlabat. Ochránci zvířat zase utrpí šok, ale jiný kraj, jiný mrav a proti gustu žádný dišputát.


















Vloženo: 13. 5. 2008, autor: Petr Paulczynski (petr@paulczynski.cz)