Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Kaplický v Brně....

Jméno: Norbert

Dotaz:
A už to je tady,co dříve bylo avizováno.
Už se nám plní ten náš brněnský ODPADNÍ kontejner dalším vyhozeným materiálem z české provenience...
Nejdříve ředitel Národního divadla Brno p. Dvořák,teď p.Kaplický.
Jak vidno pan PRIMÁT-or má zálibu v second handu.
Že by se tak rozhlédl kol sebe,po moravské zemi,co tu máme šikovných lidí,to ne!
To ON raději sekáč.
DOMA NENÍ NIKDO PROROKEM.....
Kéž by to jednou platilo i na jeho adresu!!!
Odpověď:

Milý Norberte.

Když nepíši o cikánech, termobratrech nebo o Národní straně, diskutéři vymřou. Ještě že mám Vás. Jak říkal Palacký: kdybych Vás neměl, musel bych si Vás vymyslet.

Jak vidno, slyšíte li Dvořák, vytahujete revolver. Nedémonizujete ho příliš? Já myslím, že po těch co tam byli před ním rozhodně přidanou hodnotu má.

A Kaplický versus primátor, to je jiná káva. Vždyť se přece blíží krajské volby a každý mediální šplouch je dobrý, ne?

Primátor není PRIMÁT-or, jak píšete, primátor je lišák. Sice je to co předvádí laciné, ale své voliče rozhodně osloví.

A jako odměnu za Vaši snahu přidávám obrázek lišáka. Ale prosím abyste to nepersonifikoval.

2.8. 2008

Esej

Jméno: Jan

Dotaz:
Slíbil jste někdy před půl rokem, že napíšete úvahu ohledně spolupráce s vlastenci z Národní strany! Nedáváte si trochu na čas?
S přáním všeho dobrého
Honza Svárovský - Brno
Odpověď:

To mi Honzo mně sklerotikovi připomeňte. Jak jsem mohl slíbit esej na něco co nedělám?  K Vaší otázce si dovolím poznamenat, že o tom co a kdy píši si naštěstí rozhoduji sám a mám jak vidíte stále témat více než dost.. Ani se mně Vámi navrhované téma nezdá dost zajímavé. Zajímavé se mi zdá, že jejich web je suverénně nejnavštěvovanějším politickým webem  v Na Vrcholu. Asi oslovují více lidí, než by se zdálo. I já tam občas zabrousím. A jako u všeho. S něčím souhlasím, s něčím ne. Tak jako čtenáři mého webu. To ovšem neznamená, že jsem národovec, což byste, zdá se,  asi rád prokázal.

Děkuji za slušný příspěvek.

31.7. 2008

Růžové trojúhelníky

Jméno: Petr

Dotaz:
Dobrý den. Zaujal mě váš komentář u jedné z fotografií brněnské Gayparade:
"Pan Ander se nechal označit nálepkou účastníka. Stejnou jsem viděl na jedné fence. Doufám, že to nic neznamená."

Kdo ví, možná jste to vážně na nějakém psíkovi viděl. Dovolím si vám ale prozradit, co tenhle znak znamenal a znamená. Vizte http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_concentration_camp_badges Trocha exkurze do historie by vám mohla prospět.
Odpověď:

K tomu psíkovi, opravdu tam běhal. Proto ta nadsázka. Ale teď vážně. Díky za odkaz, pro ostatní čtenáře  zde je:

A zde je fotka, na niž se odkazujete:

Za poučení opravdu děkuji. Ale bez urážky. Kde je shoda? Tvarově snad. Barevně nikoliv. Ale možná pořadatelé opravdu chtěli dosáhnout této paralely. Proč však lepili tuto známku na čokla? Tím toto poselství znehodnotili. A navíc pochybuji, že by ho mnoho lidí pochopilo. Já se k této neznalosti přiznávám.

Stále to však nic neříká, proč Zelený politik předváděl tuto exhibici.

31.7. 2008

Měšťáci v akci...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Měli mu upustit dvě gumy.To je taky dobrá botička.
Ale nebyl to Rouver pana automechanika-zastupitele...?!
Odpověď:

To není špatný nápad, ale to určitě nesmějí.

Nebyl. Byl to Bavik nějakého "kavárníka" ze Zelňákus propadlým povolením vjezdu.

30.7. 2008

.....non licet bovi

Jméno: Norbert

Dotaz:
A copak se dá od černokabatníků čekat.Je to dozajista klášterní zahrada.A jestli mě zrak neklame,tak sloupky jsou za klášt.zdí.
Milý pane Ing.,ale poukazovat na to,je jako házet hrách na stěnu.
Ale je dobré si to pamatovat.Hlavně ten " UPŘÍMNÝ " usměv na tváři toho soudruha!!!
Myslím,že kdyby ve Vatikánu-přímo na svatopetrs.náměstí- přístáli mimozemšťané,a řekli,že jsou mimozemšťané a dali to písemně,tak tato "filozofie" to přežije,jako každý režim a ještě budou ochotni spolupracovat,tak jako tomu BYLO,JEST A BUDE!
Odpověď:

Milý Norberte myslím, že si oba koledujeme. Ale  ani jsem nechtěl tou fotkou moc politizovat. Jenom upozornit, že orgány neměří všem stejně. Jo a ti mimozemšťani, které jste vzpomněl přiletí spíš za Jirkou Paroubkem. A tady Vám za odměnu za aktivitu posílám jejich ukázku.

25.7. 2008

Díky za historické fotky Brna

Jméno: Zbyněk

Dotaz:
Občas potěší se podívat na to, jak vypadalo Brno před "x" lety :-). Dobré jsou i některé věci v rubrice fórky, jen mi u nich nesedí označení "autor:P.Paulczynski"...
Odpověď:

Poraďte jak to udělat, když neznáte autora. Víte co toho koluje mailem? Denně dostanu kupu od svých přátel a ti také nejsou autoři.

Někdy napíši, že je to z internetu nebo mailu, ale většinou na to zapomenu. Dám si pozor, určitě si to nepřivlastňuji.

25.7. 2008

Brno, hruza pohledet

Jméno: P.

Dotaz:
Vase stranky jsou pane otresnym svedectvim jak vypada dnesni Brno. Diky za fotky i prispevky ac jsou velmi casto nechutne. Ale co v tom dnesnim Brne je "chutne", ze? Treba Jiri Zlatuska a jeho Masarykova univerzita? Ta nechtena skola, proti jejimuz zalozeni se protestovalo ve vzdelanych kruzich vsude mozne po cele monarchii? A i presto si dovolim tvrdit, ze Jiri Zlatuska vas precka. Ale zpet k Brnu. Tezko si predstavit, ze toto mesto kdysi bylo nemecke a vzkvetalo uprostred monarchie. Mate, co jste chteli, ceske Brno se vsim vsudy. Tak se z toho teste a blogujte dal. S brnenskym pozdravem.
Odpověď:
Vážený diskutére. Po první větě jsem se lekl. Zase jeden co mně nemusí. Pak jsem ale četl dál a zjistil jsem, že mé stránky berete jako etalon brněnské skutečnosti. Tak zlé to zase až na výjimky není. Co se občasné či chcete li velmi časté nechutnosti mého webu týče, myslím, že je to podle hesla jeden má rád holky, jiný zase vdolky. Myslím, že toto není web univerzitního diskutéra, ale web který vychází z Parettova pravděpodobnostního rozdělení, neboli určen široké základně, nikoliv vrcholu křivky. Proto mnohdy vybočuje z jazyka Buckinghamského paláce a spíše se blíží londýnské přístavní krčmě. Zlatuška je fenomén "sui generis" a myslím, že jeho éra končí. Mnoho nepředvedl, řekl bych dokonce téměř nic. Díky svému mnohoobročnictví prostě nestíhá. Děkuji za příspěvek a mějte se dobře.

23.7. 2008

Je libo tričko...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Autor článku! By měl navštívit "HODNOTNÉ" a po všech stránkách "POUČNÉ" představení v Národním divadle Brno - MAI 68,od realizačního týmu STŘEŽENÝ PARNASS.Kde postava CHe Guevary je přímo realisticky ztvárněná solistou Národního divadla, panem Jaromírem Novotným.
Odpověď:
Milý přispěvateli. Pana Novotného znám a  realistické ztvárnění je určitě pouze projevem  umělecké vyzrálosti tohoto pána, nikolv tím, že by to byla takoová kreatura jako postava jíž ztvárňuje. Přesto jsem se dozvěděl, že pan Novotný v divadle končí za zvláštních okolností. nevíte o tom něco?

22.7. 2008

Pane Ráthe...

Jméno: Krásná

Dotaz:
Já myslel(a) tu kvalitu.Že to není Vaše paci s tím pavoučkem.!!!
Odpověď:
Reklamace kvality u kolegy prosím. Vlastně u autorů. S výjimkou příspěvků mých vlastních. Na ty jsem hrdej. Paci moje není. Ale nemám s tím problém. Pavouk, pokud ho nepronásledujete považuje vás za okolní prostředí. Ale běda ho honit. To potom i kousne. Jak to vypadá lze vidět na http://www.paulczynski.cz/bacha-na-kousnuti-pavoukem-vlastne-pavoukem.html

21.7. 2008

Být členem komise...

Jméno: Norbert

Dotaz:
Být členem komise znamená: STOP aktivitě! Aneb zrušte komise,ušetříte.


Tak jsem si naivně myslel,že komise ať na úrovni městské části,tak magistrátní,pro občana(y) znamenají,že se tady může dovolat jistých práv,které jsou mu státní správou odepřeny,nejasně vyloženy,prostě pod stůl smeteny neboť jsou zde zastoupeny politické strany,které přece občan volí a má v nich své zástupce.
Chyba!Moje hloupost,naivita.Prostě blbost!
Jako člen jedné takové komise jsem se před časem obrátil se stížností na podobnou komisi,ale vyšší instance-magistrátní.Nepochodil! Odpověď: To nemůžeme,to nám nepřísluší,to je v kompetenci odboru...Tak jsem to dal odboru...
Abych stížnosti dal i patřičný důraz,uvedl jsem své ČLENSTVÍ v patřičné komisi(ne magistrátní).
A tím to začalo!
Odbor si předvolal předsedu mé komise,jak předseda řekl,na KOBEREČEK!!! A proč se Váš člen ve stížnosti ohání,že je ČLENEM komise.A projednávalo se to na komisi,a proč se k tomu vůbec vyjadřuje jako ČLEN komise,aaaaaa.....
Aaaasi proto,že předseda...
No,předseda!Co Vám mám povídat...Vlastně,nemůžu povídat...
Řešila to má politická strana!Řešila to má komise!
Výsledek pro mě:Tytyty,budeš za to platiti!
Příště jen soukromě,o nikom nemluv,nikým se neoháněj,nikdo nic neviděl,neslyšel.
Občane.
Tedy za tu komisi nemám nic,o proti voleným členům.
To není jak člen představenstva,dozorčí rady,a jiné volené a nevolené funkce.Těžko posbírám od PŮL MILIÓNU nahoru.

Je to prostě věčný a neutuchající boj s uřednickými a JINÝMI Genossen.
Odpověď:
Člověče nešťastná. Měl byste vědět, že vrána vráně oči nevyklove. Popis Vaší anabáze nasvědčuje, o jaké že straně asi mluvíte. O velké. Ale ne té co Vás napadlo. Já myslím o velké oranžové. U modrých se takové hovadiny nedělají. Jinak komise velké radnice a komise malé radnice opravdu spolu vůbec nesouvisí. Každá komise je vždy jen a jen poradním orgánem příslušné rady.

21.7. 2008

Pane Ráthe...;Kam půjde...

Jméno: Krásná

Dotaz:
Toho Julinka jste uhád.Ještě Knížák.Ale pondělí pryč a tady nic.
Pavoučky mám rád(a)...
Odpověď:
Jak to... nic? Obvyklá porce. Tedy co se kvantity týče. Nebo je to o kvalitě? Jednoho pavoučka posílám. Brachypelma smithi. Takový mám dvě.

21.7. 2008

Pane Ráthe,...; Kam půjde...

Jméno: Krásná.

Dotaz:
Byl pátek...Ach jo,je neděle!
Nic moc.
Odpověď:
Krásná neznámá. Vy jste si víkendu neužila? Nebo je Vaše poznámka směřována k mým glosám? Ve Vás se holt nevyznám. Vy vždycky něco utrousíte a fčil Pavouku mudruj. Na totok se blbě reaguje. Nebo Julínek nic moc?

20.7. 2008

Nemám dotaz...

Jméno: Norbert

Dotaz:
No,ti sou teda...
Nemáte celá jejich těla?
Odpověď:

Milý Norberte. Bohužel nemám. Ale vzhledem k tomu, že Vám chybí dolní část těla, soudím, že jste "dolňák".

Tak Vám jako premii pošlu náhradní snímeček. Někdo ho sice nazve oplzlým, ale co bych neudělal pro přání svého čtenáře. A navíc, já nejsem jeho autorem, protože nejsem tak schopný grafik jako slovutný ATEO.

18.7. 2008

Homotématika

Jméno: Krásná. A bez otazníku.Jsem...

Dotaz:
Je pátek...
Ani já nechci ten,ani ten systém.Ten 39r.jste správně doplnil...!
Protože se cítím...,jako každej jinej,ale spíš ta(ka),tak jsem tam to ka,napsal(a).
Konečně je tady,na tom blogu,veselka.
Odpověď:

Teď jste mne naštvalo (už mne nebaví v tom pohlaví tápat). Budu Vás oslovovat jako milé Jú(nebo Hele). Tady je veselka skoro furt neboli porád. Nebo snad myslíte, že mé glosy jsou smrtelně vážné? Smrtelně vážně to berou jen někteří čtenáři, kteří mi pak píší, že by pes ode mne kůrku nevzal. Někteří dokonce nelení pod smyšleným jménem napsat do BL Štěpánovi Kotrbovi, aby pak mohli s halasem napsat, že považte o mně dokonce píší BL(sic!).

Což mne ovšem spíš baví, než irituje. A vůbec, pokud bych se tím nebavil, uměl bych si to "carpe diem" vážně prožít  jinak.

Jsem rád, že se bavíte. Užijte si víkend. A posílám Vám něco pro štěstí.

18.7. 2008

Nemám dotaz....

Jméno: Norbert

Dotaz:
Jeje,to je tak krásná fotečka.A ty barvičky a kloboučky.Moc,moc se mi ti panáčci líbí.Ty šatenky jim moc slušej.Pravda mohli být oholení,aby to líp splynulo,ale zas by to nebyla legrace,že?
Já kdysi na plese také tak žertovala.Je promiňte,sem se spletla.Jé,zas.To sem fakt pitomá.
To oni jsou normální.Jaký by taky byli jinak.Jen tak z legrace se oblíkaj.
Odpověď:

Však to taky není dotazovna, ale diskuzní fórum. I když většina nechce diskutovat ale seřvat mně. Když se Vám Norberte ti panáčci z předminulé odpovědi líbí, mám pro Vás i jiné. Rád Vám udělám tu radost. Aby volové viděli, že nejsem homofob .

18.7. 2008

< 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >
online: 48
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist