Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Bonzák

Jméno: Jan

Dotaz:
Četl jste rozhovor M. Bursíka ve rakouských novinách? Nebo jen čerpáte ze stranických brožur? Mám dojem, že zelení jsou v Židenicích s ODS v koalici. Nevylučuje se Vámi neustále deklarovaná slušnost s tím, že veřejně pomlouváte (samozřejmě bez bližších informací) předsedu strany s kterou se podílíte na vládě v Židenicích (nevadí, že s tickou podporou komunistů)? Chci se jít podívat do toho Mercedesu na Pepíka Laufrů, bude Vám tam zpívat tu píseň o rozvědčíkovi? Pana Kvapila neznám, ale to co provedl s panem Hovorkou svědčí o tom, že má rozum. Toho je bohužel málo v Oblastní radě ODS a tak to v Brně vypadá jak to vypadá. Mimochodem i Vaší zásluhou se tady potom naparuje, jistě o tom ještě něco vtipného napíšete.
Odpověď:

Pane tazateli.Původně jsem chtěl napsat milý, ale to bych se přetvařoval. Výroky pana Bursíka jsem načerpal z celé řady webových zpravodajských serverů a weblogů různých renomovaných komentátorů. Stranické brožury o kterých hovoříte ODS nevydává. To si asi pletete s nějakou jinou Vám milou stranou. S ODS v koalici v Židenicích není strana Zelených jak píšete, ale sdružení Zelená pro Židenice, což je zcela jiný subjekt. Zástupce strany Zelených tento subjekt integruje, ale naštěstí žideničtí Zelení jsou celkem normální. Na rozdíl od stran které jsme společně poslali do opozice.
Další Váš omyl, nebo spíš záměrné překrucování, je Vaše tvrzení, že někoho pomlouvám. Vy asi máte své vnímání nastaveno poněkud jinak. Komentář k politické situaci není pomluva. Je to jenom svět viděný jiným prizmatem. Jestli se Vám mé komentáře nelíbí, tak je nečtěte. Doporučuji Vám obrátit se na jiné tiskoviny, například na páně Patočkovy Literárky.
Na Pepíka Laufrů si klidně jděte a jestli bude zpívat Vámi vzpomínanou píseň, pak ji bude zpívat Vám, Vy píšete že se na něho chcete podívat. Můj kůň ani program to není, mně teda zpívat nebude. Ale Vy jste asi jenom chtěl být vtipný, ne ?
Co se pana Kvapila a jeho postupu týká, to ponechám k rozhodnutí příslušným partajním orgánům. Ani Vám neberu Váš pohled na tu věc. Je to Vaše svaté právo vyjádřit názor, i když s ním nesouhlasím. V tom se asi lišíme. Vy byste mně zdá se, právo na mé názory nejraději sebral. Poradím Vám. Založte si svůj web a tam si pište co chcete.
Poslední větě nerozumím. Kdo se kde naparuje není jasné. Když mi to vysvětlíte, jistě o tom něco vtipného napíšu.
 

20.3. 2007

komise informatiky a podpory podnikání

Jméno: Petr

Dotaz:
Dobrý den,
jste členem výše zmíněné komise v MČ Židenice. Chtěl bych se zeptat, jak si Vy, potažmo komise, představujete onu podporu podnikání?
Děkuji za odpověď.
Odpověď:

Ta odpověď je jednoduchá. Odstranit veškeré bariéry, které vytvářejí úředníci. Je jich celá řada. Jako markantu těchto procesů bych zmínil stavební úřad. Nebudu to zde rozvíjet, ale ujišťuji Vás, že mám své velmi konkrétní poznatky za dobu podnikání, které bych vyjádřil bonmotem.


Každý úředník se bude řídit heslem: Kdo nechce hledá důvody, kdo chce hledá způsoby.


Je to vyjádřeno i v našem volebním programu pro Židenice heslem : Úředníku dolů ze šimla.

13.3. 2007

Kdo jezdí nočním Brnem?

Jméno: Vladimír

Dotaz:
Jo to zvláštní. Večer městem projíždí hodně divný auta a patří dost podivnej lidem. A běžně pěší zónou ,nač máme town police a Brno střed teda nevím...
Odpověď:
O těch podivných autech mám své mínění. Ale bez důkazů nezbývá než mlčet. Jsou to podnikatelé, většinou cizokrajného zjevu, kteří provozují seriózní byznys zvaný herny, kterých je ve středu města asi neúrekom. Já nevím, jestli vy jste takový hrdina, že byste si s nimi začal, ale cesta k jejich vymístění začíná a vede zjevně při územním a stavebním řízení. Nastavením pravidel tak, aby jim nebylo platné ani to, že na úřady přjíždějí na praseti a odráží se husama.

7.2. 2007

jižní centrum

Jméno: Robert

Dotaz:
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že jsem neobjevil žádné stránky bývalého náměstka primátora, pana Hoška, dovoluji se zeptat Vás. Pan Hošek v roli náměstka prohlašoval, že jedná s několika velkými developerskými společnostmi, které chtějí v prostoru jižního centra prostavět cca 50 mld Kč. Rád bych věděl, zda tato jednání probíhají dál, nebo sončila s odchodem pana Hoška z vedení města. Podobný dotaz jsem směřoval i primátorovi Onderkovi, který ovšem, ač před volbami velice kritizoval komunikaci bývalého vedení s veřejností, příliš sdílný nebyl.
Odpověď:

Po rozhovoru s kolegou Hoškem Vám sděluji, že za nás jednání skutečně byla vedena, ale nevím zda máte na mysli totéž co já. V případě pana Hoška se jednalo o novou městskou čtvrť v prostoru mezi dnešním nádražím a nádražím v odsunuté poloze. Jak jistě víte, současné vedení tento proces blokuje a také jistě víte, že investoři nečekají až se my tady dohádáme. Zřízením nadbytečné funkce náměstka pro rozvoj pana  Andera by se věci měly dát do pohybu, opak je však pravdou. Proto tuto funkci nazýváme náměstek proti rozvoji.


Máte-li na mysli skutečně Bohunice, pak máte na mysli asi prostor nazývaný Západní brána , pak mám dobrou zprávu. Pan náměstek Jonáš ještě před odchodem tyto věci vyřešil a tento prostor bude dobudován  v rámci kampusu.


Jinak obou našich náměstků se na míru rozpracovanosti a rozjednané věci nikdo neptal, ba dokonce ani nebyl zájem ačkoliv pan Jonáš podle jeho slov tuto spolupráci nabízel.


K  Vaší poznámce na komunikaci s veřejností nového vedení mám jedinou připomínku z pozůstalosti mé babičky: Sliby se slibují, blázni se radují.

22.1. 2007

Nebezpečná kašna

Jméno: Milan

Dotaz:
Moje manželka byla skutečně přítomna situaci, kdy asi 8-letému chlapci se asi v listopadu (ještě v kašně byla voda) dostala noha mezi plášť kašny a nejmenší segment a jeho otec měl problém ho uvolnit (musel mu sundat botičku)...

Jakto, že když máme předpis, kontrolu a hejno úředníků na každou pičovinu, že ten povrch nebyl z hlediska bezpečnosti (uklouznutí ap.) testován a odsouhlasen do provozu? Jak tedy vypadala kolaudace - byla-li vůbec nějaká?

Tato neuvěřitelná situace mne vytočila, když jsem si vzpomenul, že když jsem si chtěl udělat zastřešení nad vchodem do vlastního domu, za vlastní peníze, vlastníma rukama, musel jsem žádat o stavební povolení, které bylo podmíněno schválením Pámátkového úřadu (!) a stavební úřad měl k zastřešení původně negativní stanovisko, protože zastřešení je (cituji):"v rozporu.... s regulativy pro stávající stabilizované plochy čistého bydlení"!!! Jsem to ale blb, když chci realizovat stříšku, která je v rozporu s čistým bydlením, viďte? Úředníci dobře vědí, že takové zastřešení obvykle prdí, smrdí, práší, hlupáčka chrání a on je ještě nevděčný!

Přesto mi nakonec vrchnost zastřešení v 5ti stránkovém (!) stavebním povolení milostivě povolila....Toto není vtip, toto mohu doložit!

Takže znovu se ptám: jak je to s kolaudací náměstí svobody?
Odpověď:

Pokládáte mi vážený pane otázky, na něž si odpovědí nejsem jist. Předpokládám, že kolaudace náměstí musela být. Co se týče velikosti škvír v roštu, to bych asi nikomu nevyčítal, to si dle mne měl dávat pozor tatík, který měl synka hlídat. Nevím ani, zda na velikost škvír je nějaká norma. Není-li, pak za to nikdo nemůže.
Komentovat Vaši anabázi v uvedené kauze nebudu, sděluji Vám, že podobné problémy jsem měl sám a nebylo mi nic platné ani že jsem byl radním. Někdy mi někteří úředníci na všech úrovních připomínají pány nad našimi životy. A stavební úřady jsou po této stránce mimořádně výkonné. Celou dobu výkonu své funkce jsem se jim snažil vštěpovat zásadu : Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Jak mne za to milovali si můžete spočítat.
Co s týká kluzkosti roštu kašny, projektanti asi měli s něčím takovým počítat. Elektrické rozmrazování by to asi vyřešilo. A bude to dle mne asi řešení. Tuto věc proto otevřu na zastupitelstvu v rámci Interpelací.

14.1. 2007

ODS SE ASI ZBLAZNILA

Jméno: FANDA

Dotaz:
NEVIM KOMU TO NAPSAT. OBCAS SI CHODIM CIST K VAM, ZDA SE MI TO DOST OTEVRENE. MYSLIM, ZE TOPOL JE PAKO. A VY OSTATNI ASI TAKY. COPAK VAM NEDOCHAZI,ZE LIDOVCI MAJI TRI PENEZOVODY,FINANCE,PRO MISTNI ROZVOJ,KULTURU ,JINUDYMA PENIZE SKORO DO KRAJU NETECOU,POMINU-LI OBRANU,KTEROU TEN CHLAP S GULAMA TAKY PRODAL.
Odpověď:

Milý pane. Nevím, co ode mne očekáváte. Včerejší poslanecký klub byl víc než zajímavý. Za zmínku stojí umírněný výrok sestřeleného Vlasty Tlustého: Topolánek je zoufalý a jedná emotivně .


Myslím, že panu předsedovi je teď dost horko.



 

3.1. 2007

Socialistický experiment

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane inženýre, omlouvám se, že takto zneužívám Vaše fórum, ale ČSSD cenzuruje dotazy na portálu primátora Onderky, proto jejich plný text zveřejňuji kdekoliv to půjde. Následující otázky jsem mu položil dnes:

" Vážený pane primátore, mám několik dotazů:
- Proč jste doposud neodpověděl na můj dotaz ohledně podpory obchodní společnosti pana Zábranského ?
- Bojíte se diskuze ?
- Není tento typ cenzury důkazem o nějaké formě Vaší osobní angažovanosti ve firmě pana Zábranského ?
- Platí vám pan Zábranský za podporu, kterou jeho firmě poskytujete ?

Předpokládám, že se vám mé otázky "nehodí do krámu", proto je pro jistotu zveřejním i na jiných diskusních fórech.

Pokud v sobě přece jen najdete dost socialistického ducha a odpovíte mi tak Vám předem mnohokráte děkuji."

Myslíte, že mi můj primátor odpoví ?
Odpověď:
Nedomnívám se, že by se prováděla cenzura. Ověřil jsem si jako opoziční  zastupitel na zaákladě Vašeho podezření, zda je něco takového možné. V cenzuře to nebude. Jde jen o nastavení parametrů jak s uvedeným primátorovým fórem pracovat. Pan primátor  zjevně této oblasti dosud nevěnoval pozornost. Na fakt, že se Vaše otázky na jeho fóru neobjeviy jsem ho upozornil. Ujistil mne, že se k těmto věcem ještě nedostal. Tak uvidíme. Ijá jsem zvědav.

2.1. 2007

Kometa-Technika

Jméno: Quido

Dotaz:
Ještě se chci zeptat, nemáte pocit, že je z některých příspěvků cítit lidi z Komety? Jinak bych vám doporučil k přečtení odpovědi předsedy Techniky Farkače z doby, kdy to všechno kulminovalo - www.vsktechnika.cz - lední hokej - ptejte se.
Odpověď:
Odpovím krátce. Samozřejmě, že ten pocit mám. Ale každý má stejnou možnost. Pokud není sprostý nebo mimo téma, snažím se odpovědět. A to i těm, kteří se mnou nesouhlasí.

31.12. 2006

Modrobílá šlechta ?

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane Paulczyňský, co si myslíte o situaci, kterou jsem sám se svým synem zažil ? Můj kluk začal hrát hokej za Ytong, protože jsme z historických důvodů nechtěli mít nic společného s Kometou. Prakticky všechno jsme si platili sami a zbytek dotovalo město. Najednou byla z Ytongu přes noc Kometa (aniž by se funkcionáři kohokoliv ptali). Ve spojení s otřesnými charakterovými vlastnostmi pánů funkcionářů to byla poslední kapka, která nás dovedla k rozhodnutí odejít do jiného klubu (nezastírám, že to byla Technika). Ze strany pana Zábranského a pana Srnada (majitelé komety) nám bylo řečeno, že nikam nepůjdeme a že má můj kluk skončit z hokejem, ale do Techniky že ho nepustí. Od švagra vím, že do Techniky nepustili ani ty kluky, kteří už tam několik let hráli, ale pořád patří "úředně" Zábranskému. Proč muselo letos kvůli Zábranskému skončit se sportem tolik děcek? Jak je možné, že město dopustí, aby se takto zacházelo s jeho občany? Jak je možné, že město dál dává peníze člověku, který upevňuje postavení své firmy (kometa) tím, že používá k tlaku na konkurenci (technika) malá děcka? Proč na tohle všechno musíme přispívat svými daněmi? CO BYSTE DĚLAL NA NAŠEM MÍSTĚ?
Děkuji za odpověď a omlouvám se za pseudonym místo jména, ale můj kluk musel zůstat v kometě a nechci mu ublížit.
Odpověď:

Vážený pane. Zdá se, že předpokládáte moji hlubokou zorientovanost v problematice brněnského hokejového zákulisí. Musím bohužel přiznat, že tak tomu není. Jakési základní povědomí mám, pokud vyvstal problém, který jsem potřeboval jako radní objasnit, dokázal jsem si najít nezávislého glosátora. To, že tam byly a jsou problémy vím a také jsem se nebál ve svých odpovědích s kůží na trh.


Co se týká chování pana Zábranského, pokud se domníváte, že porušuje něčí práva, nebo se nechová eticky, myslím, že máte dostatek prostoru požadovat nápravu.


Co se dotací týče, jsou poskytovány na základě magistrátem a zastupitelstvem nastavených parametrů. Z Vašeho popisu se však nedomnívám, že by šlo o nějaké porušování těchto parametrů. Zkuste záležitost projednat na úrovni vedoucího odboru MMB, nebo zkuste tento dotaz předat písemně primátorovi.

31.12. 2006

Tramvaj skrz centrum

Jméno: Jiří

Dotaz:
Dobrý den, pane inženýre,
souhlasíte s tím,aby tramvaj opět jezdila přes centrum Brna (Masarykova l.)
Odpověď:
Nesouhlasím, což jsem již vyjádřil v samostatném článku. Protože však nemám patent na rozum, přizpůsobím se většinou v otázkách na které nemám svůj názor nějak odborně podložen na odborníky. Jsem a byl jsem vždy dalek populistických výkřiků, kterých jsme za současného vedení radnice dnes a denně svědky a to i za cenu ať to stojí, co to stojí.

27.12. 2006

Kometa-Technika

Jméno: pavel

Dotaz:
Dobrý den.Zdá se Vám že Technika je ten moderní hokejový klub jak se tady píše? Je normální že si někdo zažádá o dotace od města na mládež a když z města dojde kontrola,tak zjistí že ta mládežnická mužstva prakticky neexistují? To je to moderní,poctivé a slušné? Děkuji za odpověď. Přeji Vám pěkný den.
Odpověď:
Přiznám se, že nevím, o čem je řeč a velmi mne to zajímá. Nebudu se vytáčet, že za některými komentáři tuším příznivce Techniky. Pokud mne chcete nasměrovat k nějaké nepravosti, pište na můj mail, protože toto není fórum pro širší diskuzi, kterou za Vaším sdělením tuším. Mně je totiž fuk, zda Kometa , nebo Technika, nebo 1.FC. Mně jde vážně o jakousi elementární spravedlnost, pokud je možná, při dotacích města do sportu. Nebojuji za žádný konkrétní oddíl ani sport. A pokud někdo nedodržuje pravidla, pak padni komu padni.

27.12. 2006

kometa

Jméno: petr

Dotaz:
proč cpát peníze do komety?to je jako když dáte zábranskýmu 45milionů jen tak-kde máte záruky??????nezapomeňte že se jedná o společnost,ve které měsot nemá žádný podíl,v brně jsou kluby jako je vsk technika-která se snaží pracovat s mládeží,ale i s muži a to na velice slušné úrovni a rozhodně tam nehrozí bankrot a tuneláři jako v kometě.podívejte se na výkaz hospodaření komety na konci loňského roku-byl ztrátový.Moderní hokejový klub je buď ve vlastnictví města,nebo má schopný management,který zajistí generalního sponzory a ostatní,ale ne to co děláte vy!!!maximálně bych jim pronajal rondo zdarma,ale necpat do takového pochybného subjektu hotové peníze
Odpověď:
Milý přispěvateli, co chcete ode mně slyšet? Píšete jen jinými slovy fakta, o nichž jsem tu psal také. Výsledek je,  že anketa na dané téma dopadla jak dopadla.

27.12. 2006

To ti to teda trvalo hnupe,nez jsi na to prisel!

Jméno: David

Dotaz:
Pozoruji situaci kolem sebe jak v rovině poltiky celostátní, tak v rovině politiky komunální, o vnitrostranické situaci před blížícím se volebním sněmem nemluvě.A jak tak pozoruji, začínám pomalu přemýšlet zda jsem idiot já, nebo někdo jiný. A došel jsem k názoru, že je možné oboje.
Odpověď:
Vtipný Davide. Mně může urazit jen inteligent. A to je vlastnost, která Vám zjevně schází. Tato odpověď na Váš příspěvek je poslední, se kterou ztrácím čas. Já jen aby si čtenáři mého webu udělali obrázek, jaké kreatury ho navštěvují.

26.12. 2006

Boze matko cos to porodila!

Jméno: David

Dotaz:
Vice takovych jako jste vy a cela ODS si diky vam v Brne uz ani neskrtne.CChovate se jako arogantni imbecil.Ale buh s vami(s nami)...
Odpověď:

No já bych k tomu na Vaši adresu poznamenal abych udržel Vaši církevní tóninu :


Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské.


P.S. Co se týká toho arogantního imbecila, přečetl jste si to po sobě? A na závěr bastarde, mou matku si neberte do své huby.


25.12. 2006

Kometa

Jméno: Padme

Dotaz:
Děkuji za vaši odpověď. Teď si přečtete, co jste mi napsal prvně. Já se do vás nenavážela - začal jste s tím vy. Myslím, že jako politik byste měl rozlišovat spor názorů a osobní urážky. Teď naprosto bez ironie - Hezké svátky a snad se to vyřeší ke spokojenosti všech :-) Nashledanou
Odpověď:

Nerozumím.  A to hned dvakrát.. Jednak slovu padme v nadpisu. Máte na mysli dvě slabiky slova padmé z Buddhistické mantry Óm mani padmé húm, znamenající lotos, symbolizující moudrost ?
Druhé čemu nerozumím na jaký návrh se ptáte?


 


Tak toto je ta odpověď, na kterou mne odkazujete. Já vážně nevím, v čem v ní nacházíte navážení se do  Vás. Pokud v tom vidíte osobní urážku, tak to se tedy omlouvám, protože to jsem rozhodně nesledoval. Jinak zdá se, že dané téma hýbe částí veřejnosti, tak sledujte další vývoj na tomto webu. Budu se snažit být aktuální a otevřený. Ostatně jako vždy.

20.12. 2006

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist