Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

rozpočet

Jméno: Ondřej

Dotaz:
A určitě víte, kdo a s jakou koncepcí připravoval rozpočet na rok 2007. je proto velmi úsměvné, že jste to právě VY, kdo se divíte, proč dáváme miliardu na koncertní sál. Je vidět, že jste s s rolí opozice zhostil skutečně s bravurou. Přeji tedy hodně úspěchů!
PS odpovídat nemusíte.
Odpověď:

Vypadá to, že máte hodně dobré informace. Proto byste mohl vědět, že já osobně jsem proti této investici byl vždycky a také jsem se nikdy nebál to říkat nahlas. Ostatně to dělám dodnes, jinak bych nezaložil tyto stránky a měl bych pokoj. Ani bych nedostával vzteklé otázky. Myslím, že o tom politika není. A také chodím se svou kůží na trh s otevřeným hledím a ne s anonymními nicky a adresami.


P.S. Líbí se mi slovní spojení -dáváme miliardu. To by znamenalo, že jste jeden z radních, protože jinak zatím nikdo nic nedal.

18.12. 2006

Podpora hokeje ... ne pomsta Onderkovi

Jméno: Martin

Dotaz:
Vážený pane Paulczyňski,
po dlouhých letech vlády ODS se v Brně našla skupina lidí, kteří mají zájem podpořit brněnský hokej. Za působení vaší strany se o ní pouze mluvilo. Když pominu účelový návrh na konkurz, je Kometa Group a.s. stabilizovanou, prověřenou společností s lidmi ve vedení, kteří mají jasnou, koncepční vizi rozvoje hokeje v Brně od mládeže počínaje a výsledky A-týmu konče.
Tato situace dříve nebyla a to byl údajně za vaší "vlády" hlavní důvod odtažité politiky vůči Kometě.
Teď je situace diametrálně odlišná, de facto se shoduje s vašimi předvolebními záměry (což potvrdil sám i p.Hošek s p.Venclíkem) a přesto klub ODS podporu hokeji nepodpoří! Jsem přesvědčen, že se dá najít forma podpory (místo grantu), která by klubu pomohla v tento správný čas, ale Vaším zájmem to zřejmě nebude, neboť Vás a další členy ODS p. Onderka připravil o místa v dozorčích radách městských firem a tím i o vliv a peníze.
Proto nyní nehodláte hledat řešení, ale politickou "minipomstu".
Mrzí mě, že já jako pravicově smýšlející člověk píšu tento názor schopné pravicové straně. Bohužel....schopné všeho.

Odpověď:
Je neuvěřitelné, co všechno může někdo splácat dohromady. Nevím jak souvisí členství či nečlenství v dozorčích radách s právně nejasnou podporou jediného sportovního týmu v Brně. Mimochodem. ODS Kometu podporovat chce,  včetně mne, ale jinak. Také pan Hošek a pan Venclík neřekli nic jiného. Podle množství reakcí na toto téma soudím, že jsem trefil hřebíček na hlavičku. Proto prohlašuji veřejně, že nejde o žádnou pomstu. Až přijde pan primátor s lepším a hlavně vůči ostatním sportům spravedlivějším nápadem, který bude třeba stát i mnohem víc než blbých 3x15 mil., budu první kdo ho veřejně podpoří. A to i třeba proti všem. Nevím, jestli to víte, ale já se vždy řídím zdravým rozumem. Mnohdy je to i za cenu, že močím proti větru. Zdá se mi, že momentálně je to nejpřesnější popis současné situace.

18.12. 2006

KOMETA

Jméno: Quido

Dotaz:
Pane inženýre, zajdete si taky na Kometu, když to teď bude něco jako oficiální tým socanů a flanďáků ? Můžete se kochat pohledem na erární městské hokejisty. No škoda, taky bych potřeboval 15 milionů (stačilo by klidně 10). Nevíte jak to ten Zábranský udělal, že mu je do firmy dali ?

Děkuji a přeji pěknou zábavu v úterý při rozhazování veřejných peněz.
Odpověď:

Jestli zajdu nevím. Protože možná bych byl bit, protože pro primátorem navržené řešení nejsem. Přijde mi nestandardní, především vůči dalším druhům sportu.Ten problém se nejmenuje kolik dáme Kometě, ale kolik dáme do sportu vůbec. Proč se nezměnily poměry v rozpočtu mezi kulturou a sportem ? Proč se prosazuje koncertní sál za miliardu pro pár hudebních fajnšmekrů, namísto stavby nových stadionů?
Navrhovaná dotace, která je navíc právně sporná i když se skrývá za název grant je pouze jasnou snahou dostát předvolebním slibům.
A Zábranský ? Svoboda mu tam dovlekl Hamzu a toto trio dohromady s Onderkovými sliby dělají zázraky. Podívejte jak sliboval:


17.12. 2006

Nové vedení města? To jsou borci!

Jméno: Milan

Dotaz:
K Opozičnímu zápisníčku - no vidíte - vy, studovaní ekonomové a podnikatelé, jste se s tím srali a nevěděli jste si rady a teď přišli mladí chlapci a děvčata s elánem, nepotřebují být ani chytří ani vzdělaní, a mají to hned! Tak se to dělá!
Odpověď:

Milý pane, nevím jestli si stěžujete, nebo se Vám to líbí. Metoda hop na krávu  a je tele, však nikdy nepatřila do naší výbavy. Také není dobré rychleji mluvit než myslet. To chce totiž odbornou erudici. Ale nebuďte tak příkrý. Mám-li pokračovat v úslovích, učený z nebe nespadl. I já si dovedu představit jiné řešení jako ATEO.


12.12. 2006

Volby

Jméno: Jaroslav

Dotaz:
Zůstal jste i po volbách zastupitelem MB? Po přečtení Vašeho komentáře k demolici domu u 7 švábů doufám, že už ne! Vaše reakce, že takových domů na Bratislavské je spousta mě pobavila. Když je nějaký objekt starý 300 let a má historii jako měl dům u 7 švábů, tak by měl být chráněn ať už se Vám tento dům líbí nebo ne.
Odpověď:

Milý pane Vališi. Ač se Vám to zjevně nebude líbit, zastupitelem jsem zůstal. Asi Váš specifický vztah k jedné barabizně neměl u ostatních voličů podporu. Také jste pominul, že na akci se především podepsali památkáři. Můj názor v tom nehrál žádnou roli. Připomenu Vám vyjádření tehdejšího primátora Svobody : Pokud nyní žádá Národní památkový ústav o možnost zachovat tento dům, pro který se již dvakrát vyjádřil v jeho neprospěch, nelze říci nic jiného než to, že jde o špatné nastavení parametrů ochrany historických domů a špatné načasování celé věci. Město Brno nemůže suplovat státní orgány v její činnosti, řekl Richard Svoboda.


Zajímavý je i text skupiny Arakain v písni Tenhle barák na odstřel.
Dav čumilů civí, těší se až ta barabizna zmizí,
kdekdo se diví, že tu mohla takhle dlouho stát.
Vzpomínky mávaj\'  a Ty procházíš svou malou krizí.
Času se nedostává - na pohled zbejvá už jen vteřin pár. 


Ref:Tenhle barák na odstřel a na Tvý tváři pár let starý vrásky
Tenhle barák na odstřel, kde ze zdí čiší vyklizenej chlad.
Tenhle barák na odstřel, co půvab má už jenom pro obrázky
Tenhle barák na odstřel, proč najednou už se Ti vůbec nechce smát?


Vážně myslíte, že toto je krása a architektonický klenot hodný středu města? Zkuste se na to nedívat očima nostalgie.



 

10.12. 2006

Plat radniho

Jméno: jp

Dotaz:
Vazeny pane, kolik ma takovy radni v Brne plat? Ma jeste nejake dalsi financni nebo hmotne vyhody?
Odpověď:

Nevím, k čemu Vám taková informace bude, mně v našich končinách každý dotaz na příjem druhého zavání závistí, ale možná Váš  dotaz není z této kategorie, abych Vám nekřivdil. Není to nic tajného, jde o odměny podle nařízení vlády tuším č. 37/03


neuvolněný radní 3850.- + 590 příplatek
uvolněný radní     31672 ,- + 4,92 na každých 100 obyvatel nad 100.000


pokud vykonává funkci předsedy komise 3370,-


člen komise 2410,-

4.11. 2006

Jameson neni skotska

Jméno: Tomáš

Dotaz:
Pletete si skotskou a irskou whisky. Moc velký labužník asi nejste, že?
Odpověď:
To jste mne teda dostal. Nemáte pravdu, že nejsem labužník. Jsem. Co nejsem je znalec značek  a navíc nezkoumám destinaci původu. Ještě k tomu tvrdé moc nepiji, když si dám, tak skleničku Tullamore, (ale ta je taky irská).  Obrázek jsem našel na webu jako demonstrační. Hluboce se kaji. Co z toho vyplývá : Při zařazování demonstračních obrázků věnovat pozornost i detailu. Při pití panáků zkoumat zemi původu.

29.10. 2006

Pan rektor Zlatuska

Jméno: Moje jmeno

Dotaz:
Tak mi to prijde pane, ze ac volby nevolby nakonec nad tim zlatuskou stejne nevyhrajete. To nevite, ze parazit se musi likvidovat v zarodku? Ja si myslim, ze ho nezavrou.
Odpověď:
Máte pravdu, nezavřou. Však to jsem ani nechtěl. Já chtěl a chci aby se omluvil. Natolik právo znám, abych věděl, že za pomluvy se nezavírá.

21.10. 2006

Kandidát pro sebe

Jméno: Karel

Dotaz:
Dobře, budu tedy konkrétní. Podívejte se do obchodního rejstříku, komu patří firma SDS Exmost, spol. s r. o. a pak se koukněte na kandidátku za sebe.

Konkrétní člověk přímo z rodiny pana kandidáta mi řekl, že zakázky pro firmu v Brně skoro nejdou sehnat, protože je všecko podplacené. Uplynula nějaká doba a pan podnikatel si našel cestičku, že? Jenom se mě proboha neptejte, kdo z jeho rodiny mi to řekl. To už by bylo příliš!!!
Odpověď:

Tvrzení rodinného příslušníka toho pána kterého nenápadně naznačujete mne utvrzuje, že platí staré české dobré : Po přízni řízni, nebo jednu židovskou anekdotu, kdy Abeles říká Izákovi : vidíš, a stakovýmhle ksindlem já musím bydlet. Podval jsem se na výpis z obch.rejstříku. Datum vzniku a kmenové jmění navypovídají nic o tom, že by někdo čekal ty roky na nějakou mšstskou zakázku. Nebo ano ?
O podplácení : Myslím, že o organizaci soutěží něco vím. Že zakázky nejdou sehnat se mi ani nezdá, protože radou prochází všechny materiály a nezdá se mi, že by toto tvrzení bylo nějak doložitelné.
Podnikatel, pokud šel do politiky kvůli kšeftům, asi ostrouhá. Přečtěte si na mých stránkách Hledíkovo desatero.


Takže: suma sumárum, zdá se mi, že zase jde o něčí velké oči a virtuální realitu.

19.10. 2006

Názor

Jméno: Jaroslav

Dotaz:
'' "" Dobrý den, vá
Odpověď:
V dotazu jsem nalezl pouze toto. Buď si pisatel rozmyslel svůj dotaz, nebo je to chyba systému, protože mi někdo napsal mail, že se mně na něco ptal a já neodpověděl, ale toto je jediné co jsem dostal. Tak nevím.

12.10. 2006

Držím palce

Jméno: Milan

Dotaz:
Sleduji Váš boj se Zelenými. Neměli bychom podceňovat ani je, ani jejich vliv na veřejné mínění!
Tisíckrát opakované lži se postupně a nenápadně stávají pravdami,jak to kdysivyjádřil už Joseph Goebbels.
Pokud hlas primitiva od piva platí stejně jako hlas slušného člověka
- a na tom se nic nezmění, nejvýš k horšímu - pak tito "nerozhodnutí
voliči" (přeloženo: hlupáci bez vlastního názoru) mohou významně
ovlivnit i naši budoucnost. Kolik takových hlasů třeba zrovna teď schází Topolánkovi...
Buďme bdělí a ostražití!
Odpověď:

Milý takypolitilogu!


Mimochodem, jsem vždy pobaven, když v různých článcích, které ukazují, jak blbě to-či ono, vedení radnice dělá se objeví stanovisko nějakého politiloga, kterého zná akorát ten novinář, který ho vytěžil. Váš podpis Takypolitilog se mi v té souvislosti zdá velice příhodný. Ale k věci.


Nemyslím, že bych sváděl nějaký boj se zelenými. Já svádím pouze boj s nekonečnou lidskou hloupostí, která se bohužel někdy projevuje. Taky si ale nemyslím, že zrovna já mám patent na rozum. Prostě jen stavím názor proti názoru a jdu s kůží na trh, což by politik měl. Veřenost ať posoudí, kdo má pravdu. Vliv některých těchto hlasitých jedinců však  rozhodně nepodceňuji, jinak bych je nechal být a nevymezoval bych se proti těmto tvrzením.


Skupinu voličů, ale možná spíš nevoličů, kterou nazýváte primitivy od piva pravděpodobně opravdu osloví spíš křikloun, než filozof, bohužel. Jde však o to, aby k volbám šli i ti, kteří sice do této skupiny nepatří, ale kteří uvažují způsobem, stejně je to všechno fuk a jedou místo voleb na chatu. Pak se diví.


Netřeba pane být bdělý a ostražitý. Je třeba usilovně a úporně i za cenu vlastního nepohodlí a vytváření si nepřátel trvale svádět boj s lidskou pohodlností na jedné a hloupostí na druhé straně.

1.9. 2006

Otevřenost radnice

Jméno: Marek

Dotaz:
Rád bych se Vás prosím zeptal na Váš osobní názor zda Židenická radnice, případně MMB, je pro občany dostatečně vstřícná a zda občan získává informace prostřednictvím radničních zpravodajů dostatek informací o dění v Brně a MČ. Děkuji
Odpověď:

Otázka je poněkud složitě formulovaná, a zdá se mi, že zahrnuje otázek několik, takže na první pohled nejsem schopen pochopit nač se ptáte. Pokusil jsem se ji proto strukturovat. Např. vstřícnost radnice pro občany -  není zřejmé, jaké parametry zahrnujete pod pojem vstřícnost. Máte snad na mysli  schopnost ať už vrcholných představitelů samosprávy, tak vrcholových úředníků reagovat dostatečně včas a s odpovídající hloubkou na vznesené dotazy a připomínky ať už občanů nebo medií? V této definici uvažujete i s odpověďmi na dotazy věčných stěžovatelů a kverulantů, kteří se také vyskytují ?
I přesto se pokusím jednoduše odpovědět. V obou případech si myslím jsou poměrné rezervy, v Židenicích však větší. Tam mám i své osobní negativní zkušenosti. Např. sám starosta Veselý většinou volí metodu mrtvého brouka. Teprve v poslední době přešel na metodu že případně odpoví, že to předal nějakému úředníkovi. Poté věc buď zcela zapadne, nebo mi někdo odpoví stylem který bych nazval neotravuj a trhni si. A to jsem zastupitel. Ve městě je určitá zapouzdřenost  dle mého názoru dána velikostí úředního molocha, který si v těchto otázkách žije svým životem a jeho přirozenou obrannou reakcí při ataku zvenčí je reakce ježka. Do klubíčka a vyježit bodliny. Tyto věci tam jdou většinou zcela mimo struktury samosprávy.
Co se týká náplně a úrovně  Magistrátních novin,  tam se mi jako předsedovi redakční rady a jednomu z iniciátorů změny jejímž důsledkem je vydávání Metropolitanu odpovídá těžko, přesto si však troufnu  na pozitivní hodnocení. Vizitkou však jsou většinově pozitivní ohlasy čtenářů, kteří nám píší, odborné veřejnosti, která nevznáší žádné zásadní připomínky a dokonce udělení Zlatého středníku, což je ocenění profesionální organizace. Jedním z pozitiv je i prostor, který dostává opozice.
Oproti tomu úroveň a informační hodnota Židenického zpravodaje je bídná. Dle mého názoru se  z něho stala hlásná trouba vedení radnice a náplň spíš odpovídá školskému než radničnímu zpravodaji. Za nejpříšernější považuji informační hodnotu sloupku místostarostky , který pracovně nazývám můj milý deníčku. Toto medium já osobně háži do koše ihned po přečtení několika titulků.


Nevím, jak moc jsem uspokojil Vaši zvědavost, ale snad to takto stačí. Protože předpokládám, že budete chtít použít moji odpověď na svůj web, dávám vám k tomu svůj souhlas.

2.8. 2006

fait accompli

Jméno: Josef Richard

Dotaz:
Váženy pane,při volbě kandidátů do ZMB došlo k revolučni situaci "fait accompli".Osobně jsem nadšen z výměny "košťat". Myslíte si, že se novému složení podaří vymést alespoň v Brně pověstný Augiášův chlév.? A nebude ta druhá hlava v pořadí na kandidátce nakonec ze "zdravotních důvodů" dokonce prvá ?
Odpověď:

Vážený tazateli. Nelze Vám upřít jistou vzdělanost, zdá se mi, že mne dokonce trošku zkoušíte. Proto před odpovědí na Vaši otázku provedu
malý exkurz do Vámi uvedených termínů :
fait accompli - dokonalá událost, hotová věc; metoda stavějící odpůrce bez jednání a předchozího upozornění před hotovou věc .
Augiášův chlév - Augiáš - král v Élidě vlastnil tři tisíce dobytčat. Héraklés dostal úkol za jediný den takto zaneřáděný chlév vyčistit.
Svedl peloponnéské řeky Péneios  a Alfeios do chléva, hnůj vyplavil a úkol splnil.
A teď k otázce. Za změnami ke kterým došlo, netřeba hledat žádné jinotaje. Mezi zasvěcenými se o nich šuškalo již dlouho. Jsou výsledkem věcných analýz (nikoliv virtuální reality vytvářené některými medii), zhodnocení práce jednotlivců, určení priorit u odcházejících zastupitelů zastávajících i jiné funkce  a vůle zcela nevyzpytatelného živočicha jímž volební sněm čítající neuvěřitelných 400 hlav rozhodně byl. Zde máte pravdu. Tyto volby jsou fait accompli.
Předpokládám, že výměnou košťat máte na mysli známé úsloví, že nové koště dobře mete. Chci Vás ujistit, že u kandidátů ODS není žádného rozlišení mezi košťaty starými a novými. Modrá košťata metou dobře všechna a výměna není motivována tím, že by některé staré koště bylo již ometeno. Z výše uvedené definice Augiášova chléva pak vyplývá, že o košťata nejde v žádném případě neboť předmětný chlév byl čištěm proudem vody. Také se mi nezdá, že by Brno bylo ve stavu, kdy by bylo třeba tak zásadního způsobu čištění. Kromě toho má Brno
protipovodňový plán, takže tady by ani Héraklés asi neuspěl.
S výměnou hlav se  pak podle mne pouštíte na příliš tenký led spekulací a jak už jsem napsal výše opětovné vytváření virtuální reality. Jak je mi známo, první hlava oplývá takovou dávkou enegrie, že bych ji přál mladším.

25.6. 2006

Dotaz

Jméno: Josef Richard

Dotaz:
Vážený pane,
četl jsem v tisku, že v případě volebního úspěchu ODS jste vážný kandidát na náměstka ministra financí. Vzhledem k tomu, že převážná většina politiků napříč politickým spektrem nemá přehled o spotřebitelských cenách pro občany tohoto státu, rád bych Vám položil jednu otázku. " Kolik stojí kilo hrušek, když jedna stojí v širém poli ?"
Děkuji
Odpověď:
Neprodleně jsem se odebral do širého pole, abych mohl odpovědět  Vaši otázku.V poli však nebyla hruška, ale strašák.Vaši cenovou otázku nemohu tudíž zodpovědět, přišel jsem však jinému poznání a to :"V poli stojí strašák, nebojím se avšak"

26.5. 2006

< 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
online: 52
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist