Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Připomínka, nikoliv dotaz

Jméno: Jana

Dotaz:
Pane Paulczynski,
jenom pro pořádek, abychom nezapomněli na Boženu Němcovou.

"Jen když jednou do roka se přihodilo, že se toulaví cikáni v sadu ukázali, tu se babička ulekla. Honem vynesla jíst jim ven a říkala: "S užitkem bývá, vyprovodí-li je člověk až na rozcestí." (Konec citátu - Babička, kapitola III.)
Odpověď:

Nádhera. Jen aby na Vás nepřišel nějaký multikulti z Romea.

22.7. 2009

Houby

Jméno: Houbař ze středních Čech

Dotaz:
Zdravím Vás konservativče,
díval jsem se na Váš houbový úlovek. Houbařství samozřejmě patří k české (již staroslovanské) tradici. Souhlasím, že hřib je opravdu na čele žebříčku, ale takový hřib kovář nebo hřib koloděj, ten považuji ještě za lepší(ne chuťově, ale na oko). No asi Vám nějaký pěkný kousek nafotím a zašlu. Abych naplnil smysl této rubriky tak ještě dodám jeden dotaz: Nedělá se Vám, konservativci, tak nějak divně v oblasti žaludku při sledování výsledků politiky liberální ODS?
Odpověď:

Na Vás si budu muset dát pozor. Vy budete nadán nějakými nadpřirozenými schopnostmi vniknout do mé hlavy.

20.7. 2009

postřeh

Jméno:

Dotaz:
... jen tak jako nezaujatý čtenář musím napsat, že jste nejchytřejší a ve všem máte pravdu, ale pokud jsou tyto stránky Vaše, tak se není čemu divit :-)
Odpověď:

Milý anonyme. Vše je o argumentaci. Pokud máte pocit, že argumentuji lépe než "protivníci", můžete Vámi popsaný dojem nabýt. Samozřejmě chápu, že Váš vstup do diskuze je ironický. Kdybyste však napsal, jak Váš názor koreluje s obsahem mých stránek, opustilit bychom virtuální rovinu Vašeho subjektivního pohledu a možná bychom se v diskuzi někam posunuli.

P.S. A čí by tyto stránky měly být?


P.P.Tak mne to rozhodilo, že si beru  provaz a jdu se do rybníka zastřelit.

20.7. 2009

Staženo z internetu.

Jméno: A.

Dotaz:
Maximálně se můžeme potrestat sami
ČSSD v případě volebního vítězství zruší superhrubou mzdu a zavede progresivní zdanění ve výši 38 procent pro fyzické osoby s hrubými příjmy nad 1,2 milionu Kč ročně. Respektuji, že se to potencionálním "postiženým" líbit nemusí, ale odmítám názor některých ekonomických odborníků a politiků, že je to trest za pracovitost a úspěch. O výši daní rozhodují demokratické volby, jinými slovy společenská poptávka a tak slůvko trest není na místě. Jestli se pletu, pak těžko najdu ve společnosti člověka, který by mohl tvrdit, že není trestán. Bezohledný řidič, že to nemůže kdekoliv střihat, jak se mu zlíbí. Ctitel Lolitek, že je nemůže legálně pomilovat ve věku, kdy mu to přináší největší radost. Piják, že se musí z hospody dostat po svých. Stárnoucí člověk, že se prodlužuje odchod do důchodu. Chudé matky, že nebylo schváleno pastelkovné. Levnější a preciznější podnikatel, že byl legálně vyřazen z veřejné soutěže.
Všechny tyto "tresty" (včetně mnoha dalších) nad námi vynáší svobodná politická soutěž, která po celém světě stojí na principu, že vítězové jedněm uberou a druhým přidají. Například poslední vítězové z ODS, KDU-ČSL, včetně Zelených, "potrestali" nemocné zavedením regulačních poplatků a zrušením výplaty nemocenské za první tři dny nemoci. Ani jednou nepřijali názor, že se o trest za nemoc jedná. Vždy tvrdili, že toto opatření pomáhá veřejným financím. Pokud neměří metrem, který se jim zrovna hodí, pak jim nebude dělat problém přijmout změnu ekonomického nástroje, když se v mimořádných volbách voliči rozhodnou, aby chybějící miliardy do státní kasy "přisypali" lidé s vysokými příjmy. Například místo nemocných.
Účast ve volbách má reálnou ekonomickou hodnotu. Pohodlné mávnutí rukou, že stejně nic nezměním, může se šeredně nevyplatit. Moudří lidé to vědí a proto volí. Nemoudří si vystačí s fňukáním, že je někdo trestá. V jistém slova smyslu, dobře jim tak. Svoji občanskou pasivitou se trestají sami.
František Štván
Odpověď:

Váš komentář, který vlastně není ani otázkou ponechám v syrovém stavu, aby si každý podle svého poliitického vkusu vybral, zda s Vámi souhlasí či nikoliv.

14.7. 2009

Co mas u P*?

Jméno: Jura

Dotaz:
Tvoje teorie fekalismu je hochu neúplná.

Vzdělanci dávno vědí, že občana, který prošel všemi stadii fekalismu poznáš podle toho, že má u p*dele pavučinu.

Co tam máš ty pavouku?
Odpověď:

Člověče, víš, že nevím? Já si tam nevidím. Nechceš se mně tam podívat?

14.7. 2009

To jen tak jako komentář..

Jméno: misha

Dotaz:
Tak pane, musím poznamenat že článeček Vo starým strupovi, se vám fakt vyved. Jak literárně, tak obsahově, tak i tím, že Vaše pověstné okopávání kotníků leckomu (vlastně všem), tentokrát má nejen švih, ale i zatraceně dobrý nápad. Takže vlastně: když Vás někdo na..re, tak dokážete i velice pěkně odpovědět. Máte jedno malé, lehce smazatelné plus. Dik.Misha
Odpověď:

Díky za pochvalu. Na mé filiálce na iDnesu dosáhl karmu přes 40, takže na něm asi opravdu něci bude.


Co se týče okopávání kotníků, máte recht. Myslíte, že by si lidi chodili číst o motýlcích a broučcích? :-) A když tam něco takového vsunu aT už cestopisného (to vyvolám závist) nebo o snašem Obamovi, hned jde sledovanost dolů.Takže píši, co si krvežíznivý dav žádá.

10.7. 2009

Vazeny pane

Jméno: Stana

Dotaz:
nechte si od cesty latinske citaty, kdyz s latinou nemate opet nic spolecneho.Tim neoslnite ani me ani dalsi ctenare. A hlavne pane radoby vzdelance, latinu ovladam, tam se neblamujte. S pobavenim sleduji, ze ztracite glanc a zabredate opet, do Vam vlastnich arogantnich vod.
Znova Vam radim, namirte sve politicke ambice na potirani korupce, na rozkradacky a jine cinnosti, ktere NDB nici a vedou divadlo ke dnu. Je mi lito,ze tomu nechcete rozumet.
S pozdravem "hlavne ze je mir"
SB
Odpověď:

Milá dámo. Moje poslední odpověď pro Vás. Nikdy a od nikoho jsem si nenechal kázat, co mám dělat. Nebudu tak činit ani ve vašem případě. A laskavě si ušetřete další příspěvky. Budu je mazat. A můžete tomu říkat arogance.

19.6. 2009

re

Jméno: Stana

Dotaz:
Ja jsem Vas vubec o nicem nechtela presvedcovat. ja jsem Vam s dovolenim napsala, abyste se staral o veci, kterym rozumite a nehonil si politicke triko na Vam cizim oboru. Jestli rozumite ekonomice, tak o to vic mel podporovat boj proti korupci, proti plytvani statnich penez a proti neprofesionalnim praktikam. Zapojte vas zdravy rozum, jak tvrdite, a vedte smysluplnou diskusi misto utokum na slusne lidi. Skutecne si myslite, ze odbory jsou rude? ja nejsem odborar a uz vubec ne komanc, ale hajit lidi proti zvuli je povinnost kazdeho vedouciho, reditele nebo politika. Plnte ji a urcite budete poularnejsi, nez kydat spinu jinych lotru na slusne lidi
S pozdravem
SB
Odpověď:

Vážená dámo. Dovoluji si Vás požádat, abyste si laskavě ponechala svoje rady čemu se mám a nemám věnovat od cesty.


Dovolím si své stanovisko podpořit jedním latinským citátem:


Rara temporum felicitas, ubi quae velis sentire et quae sentias dicere licet

Vzácná je ta šťastná doba, kdy je dovoleno myslet si, co chceš, a říkat, co si myslíš

17.6. 2009

NDB

Jméno: Blažíčková

Dotaz:
Pane inženýre,
prominte laskave, ze nebudu pouzivat diakritiku.
S velkym zajmem jsem si procetla diskusni forum Vasich stranek. Sbirate body! razem z bezvyznamneho politicka se stava vyznamny arbitr kultury, jak jsem se docetla.Neznam Vase vzdelani, ale urcite neni z oboru kultury a vubec uz ne z oboru divadla. tak nevim proc se poustite na tento tenky led. Odbory v NDB jsou jedinou brzdou, ktera plati na zmetky typu opilce Weimana, hrabose penez Dvoraka diletanta Placheho. Znam pani doktorku Prochazkovou a dalsi cleny NDB a vim, ze jen diky tvrdemu jednani odboru jeste existuje NDB, jinak by uz zkrachovalo vinou jmenovanych panu reditelu. posledni slusny reditel byl pan Prokes.. Vazeny pane vratte se radeji ke svemu oboru, kteremu snad rozumite. tesim se na vasi fundovanou reakci, davame si k dobru Vase vylevy, ktere si nezadaji s totalitnimi praktikami.
Nejsem anonym.
Odpověď:

Vážená přispěvatelko. Na analýzu poměrů v divadle nepotřebuji mít specielní vzdělání. Stačí mi mé ekonomické a zdravý rozum. A spousta rozhovorů s těmi, kteří tomu opravdu, ale opravdu rozumí. A je jich dost. promiňte, že se s Vámi nebudu pouštět do polemiky, protože z mé strany bylo již vše řečeno a Vy jste nic nového do diskuze nepřinesla. Bohužel, právě proto jste mne nepřesvědčila o tom, že bych se mýlil. Přeji příjemný den. A divadlu přejme méně červenývh čísel než ua Vámi vychvalovaného pana Prokeše (asi nevíte o podivnostech v Redutě, že?) a plné hlediště. To nechť je měřítkem. A nová garntura tato zadání tak nějak plní. Váš protge bohužel nikoliv. Přeji příjemný den

17.6. 2009

Ještě někdo neví

Jméno: Vojtěch

Dotaz:
jak to doopravdy v NDB funguje? Buďte originální. Nevěřte těm, kterým v první řadě by mělo jít o úspěch divadla, tzn. ne většině dlouholetým zaměstnancům, ale politikovi, který např. vysvětluje uměleckým zaměstnanům jejich vlastní situace, u kterých nebyl přítomen.
Odpověď:

Milý anonyme. Politikovi jde o to, aby divadlo do něhož se "sypou" veřejné prostředky bylo především plné spokojených diváků, nikoliv zajiš´tovnou umělců mnohdy třetiřadého charakteru. Víte, jak se dloubne do zahnívajícího rybníčku, vyvalí se obvykle smrduté bahýnko a ti co se v něm dosud v pohodě váleli kvičí jak zařezávané podsvinče. A do této kategorie zahrnuji i Váš příspěvek.

14.6. 2009

prezident Grygar

Jméno: Eva Šafářová

Dotaz:
Myslím, že vaše argumenty velmi nesedí. Nezdá se mi, že byste se přes noc stal odborníkem na NDB. Je evidentní, že informace, které vydáváte za své vám někdo poskytuje. Na jedné straně horujete proti anonymům, ale sám děláte zástěrku někomu, kdo nemá odvahu se sám pod své
názory (podle mého názoru urážlivé a nepravdivé) podepsat.Například také to, že herec Jan Grygar je prezidentem Herecké asociace. Mohu vás ubezpečit, že prezident Herecké asociace je jen jeden, a to pan Václav Postránecký v Praze. Nevím, jestli dotyčný "informátor" je váš kamarád, nebo proč to vlastně všechno děláte, ale shazujete především sám sebe. :-))
zdravím Eva Šafářová
Odpověď:

Vážená diskutérko.


Vycházím z podkladů, které dostal každý zastupitel a které jsou veřejně dostupné. Navíc už mne diskuze o tom, jak se někdo v divadle které zvedlo hlavu rodí podzemní hnutí těch, kteří těm které kritizují Vás v to počítaje nesahají ani po kotníky.


Za chvíli pověsím dopis, který jsem dostal dnes odpoledne. A věřte, že ten co mi ho poslal není v divadle žádný nýmand. To jsou hlasy, které mne zajímají. Nikoliv ublíženecké štkaní šmíry, kterou někdo nutí opustit zahnívající rybníček.

13.6. 2009

kauza Prokeš

Jméno: Eva

Dotaz:
Pane Paulczynski,
nezdály se mi vaše informace, které zde na vašem netu uvádíte o "dluzích" ředitele Prokeše. Našla jsem si výroční hospodaření NDB, které je přístupné,a v době, kdy ředitel Prokeš odcházel, bylo v divadlo v deficitu 6,2 milionu korun. Jak tedy můžete někoho takhle očerňovt? Můžete mi sdělit, kdo vás takto nepravdivě informuje?
Eva Šafářová
Odpověď:

Neinformuje mne nikdo. V té době jsem byl radním a vím, o čem rada jednala. Zásadní ovšem není přesná výše ztráty, které divadlo pod vedením pana Prokeše dosahovalo, ale metoda, kdy se dožadoval¨navýšení dotace o 017 milionů a zvolil metodu tiskové konference a tím obešel paní Javorovou. Dle mne, současné vedení divadla a vedení pana Prokeše se dá nazvat lidovým "nebe a dudy"

12.6. 2009

Venclíci

Jméno: misha

Dotaz:
Žel bohu, moje zkušenost s "bratry" není virtuální ani trochu. S oběma jsem měla co do činění na poli profesním a to poměrně dosti dlouho. Ač jsem si to dlouho nechtěla připustit oba lhali. A to děsně. Takže : díky za jejich odsun. A nebyl ani trochu divoký, byl správný a čistý. s pozdravy Misha
Odpověď:

Milá Misho. Každý z nás občas narazí na to, že ti, jimž věřil, se za Vašimi zády chovají jinak. Neznaje o co ve Vašem případě šlo, nemohu soudit.


A to co nazýváte odsunem, je normální procedura. Někdo se s někým na něčem  domluví. Myslíte, že ti co se domluvili na změně jsou nějací andělé? Jsou to lidé z masa a kostí jako Venclící. Mohu Vám říci, že s řadou "vzbouřenců" mám také negativní osobní zkušenosti. Někteří z nich dokonce nejenom lhali, ale udělali na mně podraz. A přesto se s nimi bavím dál. Jenom se s nimi nepřátelím. Ale politika není o přátelení. Politika je permanentní boj. A v něm jsi jednou dole, jednou nahoře. A zdá se, že Venclící jsou nyní na cestě dolů. Takový je život. Zdravit je proto nepřestanu.

12.6. 2009

pozdrav z cinohry

Jméno: simona

Dotaz:
Milý pane Paulczynski,
srdečně vás zdravím a gratuluji k nárustu popularity vašeho webu. Myslím, že ho už čte celé divadlo. Je to opravdu zajímavé čtení.Je dobré, že se někde dá diskutovat.Jen myslím, že máte poněkud zkresené představy o divadle, vy idealisto. Například kde jste přišel na to, že pan Plachý prošel řádným konkurzem na šéfa, kde ho posuzovali renomovaní a erudovaní odborníci? Pana Plachého si dovedl jako šéfa pan ředitel Dvořák, a po dvou měsících nato proběhl pro forma konkurs, ze kterého -jako z udělání- vzešel vlastně už dávno domluvený pan Plachý.Bohužel si nemohu dovolit prozradit svou totožnost, mohla bych mít velké potíže. Takže vás jen dravím a to bohužel pod pseudonymem. S
Odpověď:

Odpověď je zde:


http://www.paulczynski.cz/nejen-rude-odbory-i-anonymni-stoka.html

11.6. 2009

režie pana Plachého

Jméno: Petr

Dotaz:
Pane Paulczynski,
dovoluji si nesouhlasit s vaší tezí, že pan Plachý je nejúspěšnější režisér v brněnské činohře. Znám pana Plachého dlouho, ještě z dob jeho působení v brněnské televizi a myslím, že jeho produkce ve Skleněnce byly velmi pozoruhodné. Jak se však etabluje teď ve velkém kamenném divadle, je ale pro mě (a jestli čtete odbornou kritiku mi dáte za pravdu) bohapustý kýč. O osobnosti pana Plachého bych to tak tvrdě nenapsal jako pisatelka přede mnou, ale trochu jí musím dát za pravdu.
Petr
Odpověď:

Odpověď je zde:


http://www.paulczynski.cz/nejen-rude-odbory-i-anonymni-stoka.html

11.6. 2009

< 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >
online: 32
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist