Petr Paulczyňski: homepage

Diskuzní forum

Vy se ptejte na co chcete, já na co chci odpovím. Nebojte se mne urážet, protože urazit mne může jen inteligent. Rovněž se nedivte kvalitě mých odpovědí, protože mi už bylo šedesát a byl jsem v Rusku, takže mám nárok být chytrý jak radio Jerevan.

Zaslat dotaz do diskuze

Zase odbory NDB

Jméno: Karolina

Dotaz:
Vážený pane Paulczynski,
jsem členka baletu NDB a Odborové asociace divadelníků a musím se ohradit vůči Vašim pomluvám na adresu odborových organizací NDB. V prvé řadě bych ale vyjádřila úžas a nad arogancí Vašeho dopisu a tónem, jakým s paní Procházkovou komunikujete. To se považujete za slušného člověka způsobilého nějaké reprezentace?
Z Vašeho dopisu paní Procházkové plyne, že nemáte o fungování odborů v NDB ani páru. Už jen fakt, že považujete tři největší odborové organizace, které zastupují většinu zaměstnanců, jenom jako nějakou frakci, vypovídá o Vaší neznalosti. (Lze to vysvětlit snad jen jako pomoc Vašim přátemům Plachému a Weimanovi, z čehož Vás ale nepodezírám.) Nechápu tedy, jak si můžete dovolit říci, že Odbory v NDB jsou ostudou včech ostatních odborů. Asi byste měl větět, že tyto divadelní odbory, zejména jejich výbor, byly vždy v NDB vždy velmi uznávané a jejich fungování a komunikace s vedením byla vždy kultivovaná a na úrovni. A věřte, tento fakt zůstává stejný i nyní, a pokud máte pocit, že tomu tak není, hledejte chybu laskavě někde jinde.
Chtěla bych Vás ještě upozornit, že ve svém dopise se na jedné straně snažíte někoho umravňovat v jeho výrocích o bývalém řediteli NDB, na druhé straně ale sám ostouzíte a nepravivě obviňujete jiného ředitele NDB.
Ještě mi dovolte, abych vyjádřila souhlas autorky příspěvku o panu Plachém. Soubor baletu měl tu čest a vyzkoušel si ve své prosincové premiéře režisérské schopnosti pana Plachého na vlastní kůži.
Karolina Kovácsová, členka baletu NDB
Odpověď:

Další přemoudřelá odborářka. S textem jako přes kopírák. Buďte si jista, že Vám odpovím v samostatné glose stejně jako Vaší předchůdkyni. Moje přesvědčení o Rudých odborech každým takovýmto výronem sílí.

11.6. 2009

K tomu "pražskému protentokrátu"

Jméno: misha

Dotaz:
Víte co? Mě je docela jedno kdo vymete "Augiášův chlév" brněnské ODS. Třeba ať je to čertisko, ale především: odstraněním, či alespoň pokusem o ně (nevěřím že bří Venclíkové dají kůži jen tak lacino)se konečně otevírá možnost, po mnoha letech, volit brněnskou ODS. Dokud v ní totiž řádila výše zmíněná bratrská dvojice tak ji pravicový, poctivý volič prostě volit nemohl, ani při zavření všech tělních otvorů. Poslední povolební kotrmelec s krajsou socanskou koalicí byl bohudík velmi zásadním hřebem do penálu venclíkovské frakce. Tedy: ať je to doslova kdo chce, hlavně že se to děje! Brno si neumělo od bratrů pomoci samo, musela to udělat Praha. Díky. Pravicová Misha
Odpověď:

Milá Misho. Je veřejným tajemstvím, že server Moderní Brno je tak trochu provenclíkovský. Ale Pavouk News přebírají vše zajímavé, aniž by to (vetšinou) komentovaly. Moje stanoviska jsou v mých vlastních článcích. A ta protivenclíkovská histerie, je tak trochu virtuální. Ale věci se staly demokraticky, prostě se dopočítala jiná většina. A nevěřte všemu co slyšíte. Virtuální prodtor je plný "zaručených" zpráv.

10.6. 2009

NDB

Jméno: Jarka

Dotaz:
Vážení čtenáři,,
se zájem si pročítám články ohledně NDB a musím konstatovat , že bývalý pan ředitel Weimann má ve svých textech noblesu , i když vše evidentně píše na objednávku pana Plachého. Ovšem Plachý, to je teda něco! Tento člověk, který má problémy se svým duševním zdravím, vede činohru NDB? Též jeho odpověď „sboristce“, jak ji pohrdavě označuje svědčí o jeho intelektu.Pokud si myslí, že je sboristka nějaký plebs, měl by se zamyslet sám nad sebou.Nevím, kde se v čele činohry NDB zčistajasna objevil , ale určitě svými slabomyslnými výtvory ovlivňuje estetické cítění brněnského publika.Nechť si založí soukromé divadlo a tam si za své finanční prostředky dělá , co je libo.
Jarka
Odpověď:

Vážená dámo.



- pan Weimann je svébytný člověk a nepíše na ničí objednávku, to ho málo znáte


- séf činohry NDB Zdenek Plachý prošel řádně výběrovým řízením na místo šéfa činohry a jeho "duševní zdraví" prověřia výběrová komise, zvolená z předních osobností české kultury a českého veřejného života. Měl jsem příležitost s ním několikrát hovořit a jako duševně nemocný na mne nepůsobil. Vy snad máte nějaké povědomí o tom, že by byl duševně nemocen? Je-li to jen vaše laická analýza, tak Vá s u mne pro další diskuzi diskvalifikuje do úrovně pomlouvačné domovnice.


- na otázky pistaelky neodpovídal pan Plachý ale já. A nenapsal jsem, že sborista je plebs. Ale sborista odborář by se měl chovat v rámci toho, jak vymezuje zákoník práce činnost odborů a ne to svou vlastní činností popírat


- Plachého "slabomyslné" výtvory mají největší návštěvnost mezi inscenacemi NDB, má o ně zájem obrovské množství lidí a jsou to návštěvníci Národního divadla, takže žádní slabomyslní blbci. Režisér Plachý je tedy v tuto chvíli nejúspěšnějším režisérem v Národním divadle Brno za mnoho posledních let.


Prosím, abyste si pro příště pro plivání svých jedovatých slin vybrala jiné fórum, než je můj web, protože na další takovéto přisprostlé domovnické příspěvky nebudu reagovat


9.6. 2009

Ach, to monstrum odbory v NDB

Jméno: Hana

Dotaz:
Vážený pane Weimanne (vlastně i pane Paulczynski),


přečetla jsem si váš neuvěřitelný „vědecký rozbor“ o rudých odborech v NDB (nejdříve zde, pak na divadelním mailu, který vítězoslavně rozesílal po celém ND pan Plachý) a došla jsem k závěru, že k tomu, co zde prezentujete, se nestojí za to vůbec vyjadřovat.
Přesto bych se však ráda dozvěděla, proč tento docela důvěrný dokument , určený řediteli Dvořákovi, řešíte právě vy. Vy, který (podle mého názoru) byste měl být potichu jako myška a někam UŽ KONEČNĚ ZALÉZT a neukazovat se. Nebo si vážně myslíte, že už všichni zapomněli na vaši ředitelskou éru v NDB? Na to, jak jste třeba zničil soubor Zpěvohry ( 100 lidí muselo odejít – bohužel i s dotacemi) a ještě než jste toto bohulibé dílo stihnul dokončit, jste nechal brněnské divadlo svému osudu a zamířil jste za lepší funkcí do Státní opery Praha. Jak však vyšla najevo vaše účast v komunistických prověrkách, takže ze šéfování v SOP sešlo? V neposlední řadě si také vzpomeňte, jak vás zaměstnanci mohli skoro každý druhý den (jdouce třeba z představení) vídat se komíhat někde u kandelábru na mol opilého, protože s alhoholem, pane Weimanne, jste byl odjakživa velký kamarád. Mohla bych se také zmínit o desítkách novinových článků, ve kterých jste na toto divadlo nakydal tolik hnoje, až se tajil dech. Už se mi nechce pokračovat, je mi z toho opravdu nanic.
Takže vás důrazně žádám: Nestavte se do role arbitra věcí, po kterých vám nic není, a ušetřte si své „zasvěcené“ komentáře, které nikoho nezajímají. A nechte to na řediteli Dvořákovi, náměstkovi primátora Rychnovském a odborech.

S heslem „Každý má své vlastní máslo“
zdraví Hana Procházková
členka opery a rudých odborů


P.S. V NDB jsou čtyři odborové organizace, které mají dohromady cca 200 členů. Z toho Herecká asociace jich má 7. Tak nevím, o jaké „malé frakci“ je řeč.
Odpověď:

Vážená dámo.


Když už jste mne oslovila, ačkoliv autorem článku na který reagujete http://www.paulczynski.cz/index.php?p=clanek.te2&form[0]=5168


je pan Weimann, tak Vám odpovím zatím já. Váš příspěvek samozřejmě předám i panu Weimannovi. On se určitě umí obhájit sám. Moji odpověď najdete v rubrice Aktuálně..

5.6. 2009

Poraďte mi, prosím.

Jméno: Jana

Dotaz:
Promiňte, nechci diskutovat, ale jen se zeptat. Hodnocení je jako ve škole čili nejlépe je za 1? Články se mi líbí, je tu fajn. Na virtually už se nedá vydržet. Tak teď chodím číst sem.
Odpověď:

Děkuji. To mne těší. No ona paní Dědečková se trochu vyprofilovala směrem ke stávajícímu vedení ODS, já se snažím o širší záběr. Známkování je jako ve škole. Těším se na Vaše návštěvy. Zdá se, že počet čtenářů mi docela potěšitelně narůstá.

6.5. 2009

NDB

Jméno: Marian

Dotaz:
Vážený pane Paulczynski, překvapujemne , jak obhajujete ředitele NDB Dvořáka. To , jakým způsobem vede divadlo, je skandální. Jde mu jej o jeho osobní prospěch, aby si přidělil co nejvíce scénografií za nehorázné sumy.Co tu řediteluje, už je to osmá scénografie.
Odpověď:

Nevím, kde jste přišel na to, že někoho obhajuji. Vaše informace je pro mne nová a  o tom, jak se přidělují scénografie mi není nic známo. Nemohu všemu rozumět. Ale mohu se zeptat jak to je.

3.5. 2009

No dotaz..?

Jméno: míša

Dotaz:
K tomu Zlatuškovi a Hladkému. Zlatuška se v tomto případě zachoval poněkud nedemokraticky, to je teda fakt, ale jedna věc je neoddiskutovatelná. Ať byla komise jaká byla, tak neodhalila jedno. Marek Hladký je bohužel psychopat, velmi obratně manipulující se svým okolím. Kdo o něm nic neví, je sice na první pohled poněkud v šoku, protože pan Hladký mluví velmi, VELMI, obratně, zato jeho vizuální projev je v přímém kontrastu. Je FAKT divnej. A Zlatuška to ví. Von to totiž v Brně ví kdekdo. Tak pana Hladkého tipli. Blbě pravda, ale představa, že tohle sedí na odboru kultury jako šéf je totiž opravdu naprosto šílená. Takže blbě dosaženo dobrého.míša.
Odpověď:

Já pana Hladkého vůbec neznám, ale promluvil jsem s pár řediteli, pod kterými sloužil. Nic takového jak tu naznačujete neříkali. A fakt, že přiskřípl někoho ze Zlatuškovy rodiny a on na to reaguje takto není nic jiného než vyřizování účtů. A tohle je onen nejspravedlivější ze spravedlivých? A to nemluvím o tom, co si vrabci cvrlikají, že dokonce coby senátor intervenoval za spláchnutí toho průseru v Praze.

23.4. 2009

Vzhůru zpět k socijálizmu...

Jméno: Krásná

Dotaz:
Fakt, hlůpý článek.Rádo by ironický.Bo se podívéte co mame 20 let v té demokrácii. Pár zpravenejch chalup. Můžem ven, jen kdo na to má. A ty blbosti, co ten chytrak piše o policajtech...? A to nésu komunistka ani socanka. Ale plácať može dnes každé! I já! Šak nic nehrozí. Akoráť Tě vyhoděj z práce a to by měli i tady tu Větvu, pokud vubec někde maká.
Odpověď:

Nechte Větvu na pokoji krasavice neinteligentní. Vaše příspěvky na mém webu hovoří samy za sebe. Větvovi nesaháte ani po paty. Vaši připomínku mu pošlu, uvidíme co on na to. Vsadím se, že to bude vtipné a ne tak uslintané jako to Vaše.

13.4. 2009

To je pane řeč

Jméno: Radim

Dotaz:
Nádherný článek,ale bohužel jde jen o hoax ,který byl již v minulosti přisouzen Johnu Howardovi,kterému jako spojenci George Bushe jr.seděl ještě lépe než předsedovi Australské Labour party.
Odpověď:

Vidíte, to mne nenapadlo na www.hoax.cz  ověřit.


Za odměnu Vám posílám jeden multikulti



 

11.4. 2009

RE gramatika - pomni

Jméno: Jiří

Dotaz:
"gramatika
Jméno: Michal
Dotaz:
Santayarův postřeh:
Fanatismus spočívá v tom, že zdvojnásobíš své úsilí, i když jsi zapoměl, jaký máš cíl.
pomni, pomni, pomni
Odpověď:
Vidím, že jste pečlivý čtenář a pečlivý opravovatel mých gramatických chyb. Ano. Interpunkce není mou silnou stránkou . I to mně - mě mi občas ujede. Kdybych měl čas to po sobě číst.... A s tím pomni to myslíte jak?

Pomni abys den sváteční světil, nebo Memento mori? Ostatně již Cicero pravil: Memoria minuitur, nisi eam excerseas"
-------------------
Chytremu napovez, hloupeho trkni. Misto abyste ze sebe delal inteligenta, ze citujete Cicera, tak vas rovnou nakopnu - pomni je napoveda pri psani slova zapomNel - pise se s mne a ne jak jste napsal Vy, nespravne, zapomel.
Odpověď:

A víte, že tento citát jsem prostě přepsal bez přemýšlení? To už zvoslil někdo druhý. To mne ale neomlouvá.

7.4. 2009

gramatika

Jméno: Michal

Dotaz:
Santayarův postřeh:
Fanatismus spočívá v tom, že zdvojnásobíš své úsilí, i když jsi zapoměl, jaký máš cíl.
pomni, pomni, pomni
Odpověď:

Vidím, že jste pečlivý čtenář a pečlivý opravovatel mých gramatických chyb. Ano. Interpunkce není mou silnou stránkou . I to mně  - mě mi občas ujede. Kdybych měl čas to po sobě číst.... A s tím pomni to myslíte jak?


Pomni abys den sváteční světil, nebo Memento mori? Ostatně již Cicero pravil: Memoria minuitur, nisi eam excerseas

30.3. 2009

Rada, ZMB a chaos v investicích

Jméno: Václav

Dotaz:
Dobrý den,
pane, zajímal by mě Váš názor na neprůhledné, zmatečné, místy pochybné investice v městě Brně(+další zadlužování),investice,do kterých zastupitelé už zřejmě tolik mluvit nemohou,jako dříve.Další kiksy na radnici:Kolik si tipujete,že bude letos občany či obč.sdruženími,podáno žalob proti MMB(za jeho chyby),když už to nejde adresně na výtečníky R.O.,O.P.,L.M. a tu ostatní bandu asociálů?
Odpověď:

Vážený tazateli. Odpověď na Vaše otázky najdete v ceelé řadě článků na tomto webu. Stačí nakliknout rubriku Kategorie článků a tam buď  Z brněnské radnice, nebo Z brněnského dění. Rovněž když si zadáte ve Vyhledávání ZMB dozvíte se vše, nač se ptáte. Přeji Vám pevné nervy.


Co taky chcete po této bandě kašparů?




 


A takhle to dopadne s Brňáky.


 

26.3. 2009

To opravdu bývalý komunista zůstane hňupem i v ODS i v Malajsii?

Jméno: Eva

Dotaz:
To si opravdu myslíte , že s vámi budu hrát hru a popisovat všechna místa , kde s partou brněnských hňupů zastavila cestovka "Přemysl Veselý tours " , "IMOS Tours", případně "Technické sitě Tours"?
Říkali mi , že prý snad takové nějaké cestovky v Brně existují a jezdí s nimi hńupové , kteří by sami nedojeli ani do Prahy a nevydělali si poctivě ani na dvoudenní lyžování v Krkonoších .
Nechtělo se mi věřit , že je něco takového možné , ale když vidím tu trapnou hru na poznávání fotek z mezipřistání , tak bych tomu byla ochotná i věřit.
Mimochodem , když už mi dáváte hádat místa , kam vás jak medvěda dovedla průvodkyně z cestovky , proč na fotce nejste vy , ale nějaký malajský dementní bezdomovec?
Odpověď:

Máte osobo  pravdu. Už mně to taky nebaví, protože melete furt dokola to stejný. Už sem nepište, budu Vás mazat. Což bych nedělal, pokud by ta diskuze přinášela něco nového a vtipného. S pokaženým kafemlejnkem a nebo se zaseklou deskou mně to nebaví.


P.S. Houby Malajsie. Zmátl jsem Vás košilí. Kdybyste byla tak chytrá jak se vydáváte, věděla byste, že to je Mombasa. A tady tu košili  mám taky a je to úplně jinde. Samozřejmě při mezipřistání.

 


14.3. 2009

Kde končí trapnost těchto postkomunistických chudáků?

Jméno: Eva

Dotaz:
Že by to byl český ubožák,který si nakradl na brněnské korupci vyfotografovaný před Petronas Towers?
To snad ne, tak trapný nemůže být ani zastydlý komunista z Brna.
Odpověď:

Ó jak vtipný titulek. Tak vysokou míru inteligence jsem samozřejmě vzhledem k předvedenému obsahu písemného projevu neočekával. Zkusíme něco těžšího.



Včil se ukaž nádhero.

13.3. 2009

To se to cestuje, když nám to daňoví poplatníci platí

Jméno: Eva

Dotaz:
Já vím, Vy jste nikdy nebyl komunista, nikdy nelžete a cestujete za své.
Předpokládám, že cestujete s cestovkami jako je "Přemysl Veselý Tour" a podobnými osvědčenými cestovkami, kde často ani své nepotřebujete.
Odpověď:

I jděte Vy přemoudřelá sovo z Atén. Ukažte mi jediného daňového poplatníka, který mne platí. Takové větičky jsou uboze laciné.

S tím komunistou to je obehraná písnička. Zkuste něco nového.

Lžu tak jako každý ani víc, ani míň, neříkejte že Vy ne.

S tím Přemyslem Veselým je to laciné. Se stavebními zakázkami jsem neměl nikdy nic společného. S panem Veselým mne spojuje to, že je to na rozdíl od Vás slušný člověk.

Na dovolené jezdím  výhradně s ESO tour, přes agenturu Banana Travel. Ale proč Vám to vykládám. Vy přece nechcete slyšet jak to je. Vy máte svoji teorii. Nebudu Vám ji brát.

Pozor ať se nazalknete samou zlobou. Pomohu Vám s tím dalším obrázkem z cest, kde takoví chytráci jako Vy jsou víc než 10 000 km daleko. Třeba poznáte kde to je.



 

13.3. 2009

< 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >
online: 41
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist