Petr Paulczyňski: homepage

Jak si lišák nabil hubu.

Ondřej Liška, třicetiletý, Zelený ministr školství a místopředseda nejmenší parlamentní strany. Původem z Brna. V Brně samotném nepamatuji, že by se něčím významným proslavil. Byl sice zastupitelem na městské části, ale tam více nechodil, než chodil.

Hranice nejen MČ, ale i městské mu byly těsné. Už v době působení na MČ se  pod své kritické články rád podepisoval jako činovník městský. Rád se připojoval k různým až obskurním iniciativám a různým spašeným kulturtrégrům, které měly jediný pozitivní cíl - boj s establishmentem. Pak zmizel do Bruselu jako adlátus nějakého německého europoslance. Toho se nám jednou pokusil prezentovat  ve veřejné besedě jako obhájce  Zeleného stanoviska proti přestavbě železničního uzlu v Brně, kterému dali krycí název odsun nádraží. Tolik jeho CV, jak já ho vnímám. Nakonec se stal jako správný kariérní politik ve svých třiceti stal ministrem školství. Kolik životních zkušeností ve třiceti má, si dokáže představit každý, kdo má třicetileté děti. Ostatně to předvedl coby místopředseda v OVM (Otázky Václava Moravce) před druhým kolem prezidentské volby. A nakonec udělal na fotografa na hradě vítězné véčko( na druhé straně lepší než vztyčený prostředník).

Předčasně. Je mi ho líto, protože představuje tu civilizovanější, přijatelnou část Zelené komunity. Dokonce začal nosit kravatu, jenom ten batůžek mu zůstal, to asi mají jako svůj rituální znak. Ale zpět k tomu véčku. Špatný odhad Lišáku. Dopadlo to takhle.


obr.lišáka z :
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=zasranej_snih.jpg


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2133x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 21
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist