Petr Paulczyňski: homepage

Havel to podělal.

Před chvílí mi na Právě dnes naskočil titulek: "KSČM: Je na čase nahradit kapitalismus socialismem."
Další text musí každého, kdo alespoň chvíli prožil v tom jejich socialismu v době kdy už měl rozum buď nastolicovat, nebo vyděsit. Také v tomto okamžiku chápu jeden z bonmotů mého otce(výjimečně necituji babičku), který říkal: Jsou dva druhy komunistů. Dobří a špatní. Ale je jen jeden způsob zacházení s nimi. Tomu dobrému urvat nohu a toho špatného s ní umlátit.

Drzost komunistů roste geometrickou řadou nade všechny meze. To máme z toho, že jsou v ČT častěji než kdokoliv jiný pane Fridrich a pane Štícha. Právě na ČT24 exhiboval pan Kováčik, kterému moderující redaktor dal víc prostoru než sice pomatenému, ale přesto komunistobijci Mejstříkovi. To ponechávám stranou fakt, že mi  vystoupení pana redaktora připomínalo Drtinovou v kalhotách. O případu, kdy se estébáci rvali dokonce do ústavu pro zkoumání jejich zločinů nemluvě.

Zde je text, o němž mluvím:
Komunisté tvrdí, že je na čase, aby společnost globálního kapitalismu, který podle nich blahobyt menšiny lidí vykupuje bídou ostatních, odešla ze scény dříve, než její úpadkové rysy napáchají nenapravitelné škody. Náhradou nabízejí komunisté sociálně spravedlivou socialistickou společnost. Uvádějí to v Deklaraci o socialismu, kterou by měl schválit sjezd KSČM, který se uskuteční 17. a 18. května v Hradci Králové.Ekonomickou základnou socialismu by podle deklarace mělo být "společenské vlastnictví". Nemělo by se však omezovat na státní formu. Silnější přímý vliv státu komunisté považují za důležitý ze strategických důvodů jen v některých hospodářských odvětvích. V ekonomice chtějí rovnost vlastnických forem. Nevylučují proto ani soukromé podnikání.
Společenské vlastnictví by mělo mít více podob včetně různých forem samosprávného, družstevního, které budou svými odvody ze zisku naplňovat celospolečenské fondy. Socialistická ekonomika v pojetí KSČM má být tržní a strategickým plánováním usměrňovaná k zabezpečení společenských priorit.
"Chceme omezit bezpracné příjmy, příjmy ze spekulací a nepřiměřeně velké rozdíly v odměnách za práci; chceme, aby výše odměn za práci byly přiměřeně diferencované podle náročnosti práce," uvádí se v dokumentu.
Komunisté jsou přesvědčeni, že už ve druhé polovině minulého století bylo na dosah "naplnění myšlenek sociálně spravedlivé společnosti". Vlivem mnoha historických okolností se prý první pokus o socialismus nepodařilo postavit na trvalé základy. Tvrdí ale, že přes všechny nedostatky měl minulý systém proti současnému základní přednost - ctil sociální práva lidí, bez nichž jsou ostatní lidská práva pouhou iluzí.
"Naše cesta k socialismu je cestou demokratickou, cestou svobodné volby většiny. Jsme přesvědčeni, že na této cestě najdeme spojence, přemýšlivé občany, mladé lidi, kterým není budoucnost naší země lhostejná," uzavírají komunisté deklaraci.

Takže na závěr se vracím k nadpisu. Prý "nejsme jako oni". Prdlajs. Oni nejsou jako my. Čtěte pořádně. Jestli Vám nenaskočila husí kůže, tak buď patříte k nim, nebo vraťte školné.

A nakonec jak to vidí známýblogger Rosťa Hedvíček:
Jsou cesti senatori bandou hlupaku?
k
Pred par dny meli senatori Ceske republiky vzacnou prilezitost napravit zlocin vlastizrady, ktereho se dopustil Vaclav Havel, a to dekriminalizovani komunistu a jejich udrzeni u moci. To je Havlovo dedictvi, tak si hloupeho Vaska historie bude pamatovat. A Senat ted zamitl novelu trestniho zakona, ktera vyslovne zakazuje propagaci komunismu a nacismu a jejich symboly. Trikrat cest a slava tem, kteri hlasovali pro zakon - ale jaktoze jich bylo jen osm?

Podivejte se na nasledujici tiskovou zpravu senatora Matina Mejstrika:
Tisková zpráva 26.3.2008
Komunisté si mohou oddechnout - ODS je ubránila
Novelu trestního zákona, která výslovně zakazuje propagaci komunismu a nacismu a jejich symboly, Senát zamítl. K jejímu předložení přitom paradoxně vyzval sám sebe usnesením č. 550 z roku 2006.
Pro zamítnutí novely hlasovali komunisté, dále čtyři z osmi přítomných sociálních demokratů - a 19 z 25 přítomných členů ODS. Komunisté si oddychli, nemusejí se přejmenovávat a mazat komunistickou propagandu z podkladů pro svůj nadcházející sjezd. Svůj vděk mohou vyjádřit těmto senátorkám a senátorům strany, která má v Senátu většinu:

předsedovi klubu ODS Jiřímu Stříteskému, dále Josefu Pavlatovi, Jaromíru Volnému, Miroslavu Škaloudovi, Jaroslavu Kuberovi, Ivanu Adamcovi, Milanu Burešovi, Pavlu Eybertovi, Daniele Filipiové, Tomáši Jirsovi, Františku Kopeckému, Janu Nádvorníkovi, Tomáši Töpferovi, Jiřímu Oberfalzerovi, Petru Pakostovi, Miloslavu Pelcovi, Jiřímu Pospíšilovi, Vlastimilu Sehnalovi a Karlu Tejnorovi.

"ODS často poukazovala na to, že ke zrušení KSČM měl jedinečnou příležitost počátkem 90. let Václav Havel. Dnes, osmnáct let po listopadovém převratu, vládnoucí ODS zahodila jedinečnou příležitost tuto chybu napravit. Přes všechny uváděné rádobyargumenty se zdá, že jediným důvodem je více než vstřícný vztah ke komunistům ne Václava Havla, ale současného presidenta a čestného předsedy ODS Václava Klause," komentuje Martin Mejstřík.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1766x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 73
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist