Petr Paulczyňski: homepage

Největší brněnské celebrity a jaro

Brno tenhle týden rozkvetlo do jarních dnů. A událostí v něm bylo víc než blech v medvědím kožiše.Nejdřív přijely celebrity.

V úterý navštívila jihomoravského hejtmana nová Česká miss a domluvila se s ním, že budou v květnu společně prodávat benefiční kytičky.

Ve středu dorazil Václav Havel a beznadějně vyprodal scénické čtení své poslední hry Odcházení. Největší zájem byl ale stejně o místní celebrity – sourozeneckou dvojici ledních medvědů v brněnské zoologické zahradě. A všichni se medvíďatům jali vymýšlet jména. Přitom by stačilo vzít zavděk brněnskými reáliemi. Takový Roman a Barbora, hvězdy zpravodajství minulého týdne, by se určitě nezlobili, kdyby Brno pojmenovalo medvědy po nich. Nazvat ale brněnského medvěda Barbora je dvojsečné. Máme totiž v Brně ještě jednu slavnou Barboru. Její pohlaví je ale stále nejisté, navíc se neví, jestli to náhodou není Anička nebo Adam. To by medvědi museli být tři, abychom mohli ta jména rozdělit spravedlivě.

Mimochodem proti Barboře Škrlové podal státní zástupce tento týden žalobu za to, že oklamala personál v brněnském Klokánku. Takže ideální by bylo, kdyby se v zoologické zahradě místo medvíďat narodili klokani, to by nám ta jména seděla rovnou a nikdo by nemusel vyhlašovat pojmenovávací soutěž. Klokanicím se navíc rodí jedno jediné mládě, a tak by se zákonitě muselo jmenovat Barbora.

Na náměstí Svobody má během pár dnů zase začít bublat Skácelova kašna. Prostě jaro v plném proudu. V případě náměstí Svobody má ale to jaro trochu hořkou příchuť – na opravu náměstí před rokem a půl teď naváže další, která má zvýraznit půdorys kostela svatého Mikuláše a doplnit v centru Brna lavičky a stromy a odstranit ošklivé telefonní budky. Poté, co se zastupitelé hodně dlouho tvářili, že runway místo centrálního náměstí je ve druhém největším městě v republice naprosto normální, pravděpodobně konečně uznali, že je ještě co vylepšovat.

Jen aby to s výsadbou stromů a se zaléváním muškátů nepřehnali. Kromě zamilovaných Romanů a Barbor by do té stromové džungle, která na náměstí vyroste, mohli ze zoo (po vzoru opičáka Heiko a jeho extempore z loňského podzimu) utéct ti malí medvědi nebo klokani. A jestli se všichni budou jmenovat Barbora, pomáhej nám s jejich hledáním sám Roman. A nebo rovnou hejtman a miss. Ti se tam s těmi svými žlutými kytkami budou ostatně hodit.

Rovnost 7/4


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2053x, známka: 2.8
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 76
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist