Petr Paulczyňski: homepage

Kontrolní výbor? Ať si trhnou.

Prý otevřená, průhledná politika. Tak  nějak oblbovali koaličníci občany i zastupitele. Poslední zasedání Kontrolního výboru mne vede k tomu, že si kladu otázku, jaký tento výbor má smysl, když si z něho Rada města tropí šoufky.

Proč tady brečím jako želva při kladení vajec? Posuďte sami, a budete brečet taky. 4.6.2007. požádal Kontrolní výbor technického náměstka primátora "aby se zabýval novelizací Metodiky investičního procesu města Brna za účelem jasného definování povinností a odpovědnosti v investičním procesu."
Přeloženo do lidštiny: ukázalo se, při reklamacích Reduty, že si všichni přehazovali tento horký brambor a nikdo nevěděl co s tím. Čili důvod pro změnu pravidel jako vyšitý.

Do dnešního dne nic. Na požadavek bylo reagováno hlubokým mlčením, v hantecu se říká, že na to hodili kakáč.
Prostě vidíte, že nadpis "Kontrolní výbor? Ať si trhnou." není nic přehnaného.

Místo toho vydali nová pravidla, kde si tak jako v celé řadě dalších případů stáhli kompetence pouze na Radu a zastupitelstvo odsoudili do role ubohých statistů.

A teď si přečtěte co  napsali v koaliční smlouvě:
Vstřícnost a otevřenost radnice občanům
Budeme prosazovat maximální otevřenost v oblasti poskytování informací občanům. Veřejně přístupné bude vše, co není ze zákona chráněno. Zprovozníme on-line přenosy ze zasedání zastupitelstva. Na internetu zveřejníme podklady pro jednání i záznamy o hlasování zastupitelů. Na internetu dostupný bude i registr městských smluv a aktuální přehled investičních akcí. Zřídíme funkci protikorupčního ombudsmana. Zprůhledníme výběrová řízení. Budeme pracovat na zvýšení komfortu pro občany při vyřizování žádostí na magistrátu. Standardy otevřenosti vůči občanům přijmou také obchodní společnosti ve vlastnictví města. O zásadních otázkách rozvoje města vyhlásíme referendum, jehož výsledkem se budeme řídit.

Myslíte si jako já že toto prohlášení se dá kvalifikovat jako splněné? Zkusíme anketu: Dělá si Rada z Kontrolního výboru šoufky?


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1976x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 42
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist