Petr Paulczyňski: homepage

ZMB 15.4.2008 - on-line

Zítra nás prý čeká „superúterý“ a pořádné horko z ožehavých kauz jak napsala dnešní MFD. Pan redaktor Smetana má asi důvěrné informace, neboť avizuje představení Programového prohlášení (po roce a půl planých slibů), my (to jest modří ptáci) o něm nevíme nic.

8,35 Pokračuji po pauze, která byla vyvolána tím, že námi navrhovaný bod nebyl přijat, i když chyběl jenom jeden hlas. Poté, co koalice opět projevila svojoi aroganci jsme demonstrativně opustili zasedání. Holt když si stačí sami, tak ať to předvedou. Je třeba vyjádřit protest proti neprůhlednému rozhodování vedení města.

8,10 Navrhujeme zařazení bodu na zrušení Metodiky investičního procesu. O této tzv. Metodice jsem již informoval.

8,05 Primátor tiší sál. Projíždí technické body a program.

Dobré ráno Brno. Tak je osm pryč a primátor nikde. Zlatuška taky ne. Že by se drželi pod krkem? To byl vtípek. Primas už je tu a zvoní.

Pro lepší hygienu čtení, budu psát tak, že nejnovější bude vždy nahoře. V sále ja kupa nějakých studáků. Ti si chudáci udělají představu.

To, že se do něj pořádně pustíme však odhadl dobře. Dále napsal: Projednávat se má také výrazné zdražení plánované stavby bazénu v Kohoutovicích a na řadu mají přijít i odstoupení první náměstkyně primátora Barbory Javorové, která odchází kvůli vztahu s prvním mužem Brna Romanem Onderkou, a volba jejího nástupce.(Veterináři shledali, že lední medvědi z brněnské ZOO jsou kluci. Odvážné plány, že se budou jmenovat Roman a Barbora, se tak trochu komplikují. )
Barbořiným nástupcem  se má stát lidovecký kolega  Daniel Rychnovský. Plán na jeho zvolení by teoreticky mohlo narušit koaliční sdružení Brno 2006 senátora Jiřího Zlatušky. Podle koaliční smlouvy má totiž nárok na místo jednoho náměstka . A navíc na něj má i kandidáta - radní Jiřinu Belcredi, která ve čtvrtek přišla o post starostky Líšně. Tady se pan redaktor utnul - já t u dohodu četl a je tam jen o uvolněném radním, nikoliv o náměstkovi.
Lídr sdružení Jiří Zlatuška včera podmiňoval hlasy pro Rychnovského schválením programového prohlášení. „Jasně jsme deklarovali, že o personálních otázkách se budeme bavit, až bude hotov program,“ uvedl Zlatuška.

Zlatý Jirka, zlatá slova. Přímo koaliční postoj. Napřed naklade do programu svoje miny a pak se diví, že do toho minového pole nikdo nechce

Ostrá slova si vedení radnice vyslouží určitě i za zvýšení rozpočtu na stavbu kohoutovického akvaparku. Původně měl stát sto třicet milionů, nyní se má zdražit na stopětadevadesát milionů. Město navíc hodlá celou stavbu zaplatit samo, přestože původně počítalo s příspěvkem od státu a kohoutovický bazén se pokusilo „protlačit“ do státního rozpočtu.

Vedení radnice vůbec exceluje ve svých slovech i činech Včerejší glosa na Moderním Brně si například všímá přímo zlatuškovského slovního kroužení: Brněnští radní došli k závěru, že směna tří městských domů za budovu Jalty je korupční. Trestní oznámení, na základě kterého by policie celou záležitost znovu prošetřila, však nepodali.
Je velká otázka, proč se radní takto rozhodli. Že by bylo jejich jednání korupční?

A tak si počkejme na zítra. Prý jsou možná i jiná překvapení. Ráno v 8 začínáme.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2085x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 63
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist