Petr Paulczyňski: homepage

Prý lepší náměstí.

To bylo keců, jak jsme ze Svoboďáku udělali letiště nebo buzerplac a jak se to spraví a zcivilizuje .  Vedení města přikleplo na tu slibovanou civilizaci 5 milionů.

Kdo že je to vedení města ? To jest dneska už jen a jen Rada města, která si odsouhlasila pravomoce v rozsahu jaký toto město dosud nepoznalo. To udělat ODS, tak novinám nestačí počet stran jak by na nás naplili. Ale zpět k náměstí.

Prý se přemění náměstí Svobody na  zajímavé a příjemné centrum města. Takže k ceně 180 milionů, které to celé stálo, se přihodí dalších 5. A co že se za ně pořídí?

Dlažba zůstane šedivá, jen se vyznačí jakousi barvou obrys někdejšího kostela svatého Mikuláše. To jsem zvědav, jak dlouho to vydrží, než se to bude loupat.

Někam se zasadí pár stromečků, které oživí náměstí poletujícím opadaným listím. Kytky kromě sloupů (a to je taky můj nápad) nepřibudou.

Přibýt by měly  odpadkové koše, doufám, že k osazeným moderním, leč nedostatečným, ke kterým někdo přidal staré příšery to bude zase něco jiného.

Přibýt by měly lavečky, i když nevím kam, protože zrovna laveček si myslím, že není málo.

Sakryš, není toho za pět milionů nějak málo?

Můj námět na nasvícení Morového sloupu, na který jsem přišel při slavnostním otevírání náměstí někde zapadl. A přitom pro Technické sítě by to neměl být problém.

Také námět na oživení pomocí velké obrazovky umístěné na palác OMEGA Marketingová rada města zamítla se stupidními argumenty. To, že by to město nestálo ani korunu a navíc by tam mělo svůj prostor nikdo nevzal na vědomí. To, že v čele náměstí řádí podobná  obrazovka s výhradně komerční reklamní náplní nikomu zdá se nevadí.

Takže čím se to letiště promění na "punkt vstréči" ? Nějak mně to uniká.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1976x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 51
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist