Petr Paulczyňski: homepage

Primátor a zvířátka.

Dvouletá radniční koaliční spolupráce se Zelenými zanechává zjevné stopy na primátorovi největšího města v republice, jak on sám s oblibou říká, protože Praha prý je kraj. Asi nám zelená.

Jak jinak si vysvětlit zničehož nic zveřejněnou tiskovou zprávu ČSSD která před chvílí vyběhla. Při všech starostech které pan primátor má s koalicí, některými jejími urvanými členy i sám se svým soukromím, si stačil udělat čas na zvířátka. Jako na konci zpráv Novy.

Je třeba chránit životy lidí i zvěře říká primátor.
 
Počet případů, kdy se auto střetne se zvěří, v poslední době stoupá. To nejen na silnicích I. a II. třídy, ale také na dálnicích. Výsledkem jsou škody na vozidlech, zranění a v krajních případech smrt.
 
Je na čase vyvolat společenskou diskusi o tom, jakým způsobem je možné ochránit nejen lidské životy, ale také zvěř, která se často stává obětí srážek. Nestačí ale jen mluvit, je třeba jednat, a to co nejdříve. V tomto případě se nabízí mimo jiné možnost čerpání peněz z Evropské unie.
 
Problémem jsou především starší úseky komunikací, kritický je stav na hlavní tepně ČR dálnici D1. V době jejich projektování nikdo nemyslel na to, že je třeba postavit biokoridory, aby měla zvěř kudy přecházet. Vyděšená zvířata se tak často vrhají střemhlav pod kola projíždějících aut.
 
Roman Onderka
stínový ministr dopravy


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1836x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 48
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist