Petr Paulczyňski: homepage

Bobo píše Topolovi.

Komunistická kandidátka na prezidenta najela na protiněmeckou strunu. Jeden by řekl, že se při té kandidatuře od těch bolševiků nakazila. Sepsula vládu počínaje Topolem, přes knížete a Lišku až po Džamilu.

Jo abych nezapomněl. Do talónu přihodila i Cyrdu. Divím se, že nepřibrala Vaška Klause. Mirku, chtělo by to nějaký prostředník. Jako že je jednička.

Dopis Jany Bobošíkové předsedovi vlády ČR Mirkovi Topolánkovi

Vážený pane premiére,
obracím se na Vás jako na předsedu vlády, která je zodpovědná za zahraniční politiku České republiky (ČR) a žádám Vás o jasné vyjádření k informacím, které na adresu členů Vaší vlády zazněly z úst předsedy vlády Spolkové země Bavorsko Gunthera Becksteina a poslance Evropského parlamentu (EP) a mluvčího Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SDL) Berndta Posselta dne 11. května 2008  na 59. sudetoněmeckém srazu v Norimberku v SRN.

Dle tvrzení uvedených bavorských politiků, jejichž oficiální projevy přikládám, jste se s nimi Vy i ministr zahraničí ČR Karel Schwarzenberg měli opakovaně setkat. Jednali jste prý o poválečném odsunu a dekretech prezidenta Beneše, které tito politici vytrvale označují za bezpráví, za masivní narušení evropského a mezinárodního práva a požadují jejich zrušení. Bavorští politici vyzdvihují fakt, že ministr zahraniční Schwarzenberg hovoří o odsunu jako o vyhnání. Ministr školství Ondřej Liška měl přislíbit, že bude s bavorskou vládou jednat o spolupráci ve školství a zapracuje do českých školních učebnic poválečný odsun a vše, co s ním souvisí.

Ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková údajně na Nový rok zaslala pozdrav Němcům a měla potomkům odsunutých sudetských Němců vzkázat, že ČR má vůči nim velký morální dluh. Za zvláště významné a vstřícné pak považují slova a dopisy ministra Cyrila Svobody, předsedy Legislativní rady Vaší vlády. Bavorský premiér Beckstein a mluvčí Posselt si v dokumentech pochvalují zejména fakt, že byl za Vaší vlády otevřen dialog o poválečném odsunu s vládou Spolkové země Bavorsko.
  
Doposud jsme byli ujišťování, že pro vládu ČR, jejímž jste předsedou, je na německé straně jediným partnerem k jednání vláda Spolkové republiky Německo. Proto se Vás ptám, zda jsou výše zmíněné informace pravdivé a zda ministři Vaší vlády jednají s představiteli bavorské vlády nebo SDL o otázkách, týkajících se bytostně české státnosti, majetkových a právních jistot občanů ČR a interpretace historických událostí, jejichž zdrojem byl německý nacismu.
  
V této souvislosti připomínám, že SDL, o jehož zájmech údajně jednáte s bavorskými politiky, má ve svých stanovách zakotveny územní a majetkové požadavky vůči České republice. U jeho zrodu stáli nacisté. SDL pravidelně kritizuje Postupimskou dohodu a požaduje zrušení dekretů prezidenta Beneše. Takový krok by, jak jste jistě informován, zásadně ovlivnil územní celistvost a majetkové a právní jistoty občanů ČR. Poslanec EP a mluvčí SDL Posselt protestoval proti přijetí ČR do EU. 

Vážený pane premiére,  
V souvislosti s aktuálním politickým problémem ČR, kterým jsou církevní restituce, si Vás dovoluji upozornit, že představitelé SDL trvale udržují pevné kontakty se špičkami české katolické církve a navzájem se podporují při uplatňování svých požadavků.  V roce 1997 interpeloval v souvislosti s vypořádáním majetku mezi katolickou církví a Českou republikou mluvčí SDL Posselt Evropskou komisi. V roce 2002 na tehdejších 53. Sudetoněmeckých dnech celebroval mši arcibiskup Jan Graubner.

Tehdy tam byl přítomen např. i Siegfried Zogelmann, bývalý nacista a pobočník říšského protektora Franka. Jako novinářka jsem často poukazovala na propojení KDU-ČSL, špiček katolické církve ČR a SDL. Např. Jan Kasal z KDU-ČSL, nabízel českým politikům účast na sudetoněmeckých dnech. Za zveřejňování těchto kdykoliv doložitelných informací jsem byla vyslýchána Policií ČR. Vyšetřovatel mi dokonce vyhrožoval zákazem práce a vězením.
  
Na základě uvedených faktů považuji za velmi podivné, že v čele Církevní komise, kterou považuje Vaše vláda za partnera při jednání o církevních restitucích, stojí právě Jan Graubner. A rovněž není bez zajímavosti, že Jan Kasal je připraven spojovat neschválení církevních restitucí s rozpadem vládní koalice.
  
Pevně věřím, vážený pane premiére, že v odpovědi na můj dopis vyvrátíte veškeré informace a domněnky, které by mohly svědčit o tom, že členové Vaší vlády vykonávají svou funkci v rozporu s ústavním slibem zachovávat věrnost České republice, který složili při svém jmenování do rukou hlavy státu.

S pozdravem
Jana Bobošíková


Převzato z : http://www.ceska-media.cz/article.html?id=238733


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1833x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 57
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist