Petr Paulczyňski: homepage

Tak co bude s tou Jaltou?

Jalta. Podivná kauza. Dnes už nikdo neřekne, co je a co není pravda. Z transakce, která má své jasné vyčíslení a kterou schválilo Zastupitelstvo byť v tajném hlasování se stal symbol korupce,

aniž by kdokoliv  byl ochoten komukoliv do očí říci: tys vzal od toho a toho, tolik a tolik za to a za to. Mimochodem nevím, co má někdo proti tajnému hlasování, já osobně ho považuji za demokratičtější než hlasování "aklimatizací". Nechápu, jak mohl pan soudce tajné hlasování v odůvodnění rozsudku komentovat slovy: že tajné hlasování je netransparentní.

Někteří si z toho dokonce udělali dlouhodobě politické berličky. Korunu tomu dal soudce, který měl soudit poškození na cti a místo toho do televize promluvil o korupčních rysech kauzy na což se ho nikdo neptal. Was ist das - korupční rysy?

Čert vem všechny tyto politické hrátky. Zajímá mne, co bude dál. Vyzývám vedení města, aby zaujalo k tomu baráku jasné stanovisko, co bude dál.

Možností mnoho není. Zbořit, prodat, opravit. Ale jednat.

A klidně někoho žalovat, což si někdo prosadil dokonce do programového prohlášení Rady ( Dořešíme kauzu Jalta včetně ohledu na pravomocný výrok soudu o korupčních rysech této kauzy. ) Mimochodem i tato věta je více než zkreslená. Dovoluji si proto citovat z odůvodnění rozsudku:
Je nesporným faktem, že v řízení nevyšel najevo žádný přímý důkaz o korupční činnosti jednotlivých na směně Jalta zůčastněných osob(t.j. ani žalobců) a rozhodnutí soudu proto nelze vnímat tak, že by jím byla deklarována skutečnost, že by se některý z žalobců v souvislosti se směnou Jalta pasáže korupce dopustil. No prosím.
O půl stránky dá se pak praví:Kauza  Jalta pasáž vykazuje natolik podezřelé indicie(znaky možné korupce), že ji lze v rámci ústavně garantovaného práva na svobodu projevu v RÁMCI HODNOTÍCÍHO ÚSUDKU jako korupční skutečně označit.
Takže : Korupce nebyla prokázána, ale může se říkat že jsou tam znaky korupce.
Takže blbovzdorně: Korupce nebyla , ale říkat se to smí.
A tahle strhující právnická klička se dostane do programového prohlášení.

 Pokud je mi známo, soud nesoud, nikdo nic nedořešuje. Že by  se jak už je zvykem, nemohli hoši(a dívky)z vládnoucího slepence  domluvit?

Nebo někdo čeká, že si z toho zase udělá na podzim volební kampaň?



zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2212x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnské radnice
online: 30
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist