Petr Paulczyňski: homepage

Výrok týdne - 30.týden

Těžký výběr. Adepti na titul perlili o sto šest. Já vidím na vítěze Zaorálka, který pravil v Otázkách Václava Moravce s výrazem antického tragéda ve tváři:

"Pan prezident Klaus je nešťastná postava".

Nevymyslel bych lepší komentář, než jistý Karel Růžička, jeden ze solidních diskutérů na Česká media k článku paní Dědečkové:Soudný národ ví, že Zaorálek jenom žvaní. Jen debilní novináři na to doposud nepřišli a cpou ho, vola, do novin a do televize.

O první místo usiloval i Václav Havel, který  se zúčastnil jakéhosi hudebního festivalu v Trenčíně a vyslovil tam rozhodnou podporu slovenské opoziční kandidátce na prezidentský úřad. Pravil:

 "Myslím, že by mohla být výbornou prezidentkou, držím jí palce" .

Nešťastnice to možná ještě netuší, ale česká zkušenost praví, že její osud je zpečetěn.

Jako kontrapunkt zařazuji pana prezidenta. Snad se na mně nebude zlobit, že ho přiřazuji k Havlovi a Zaorálkovi, ale jako kontrast k tomu Zaorálkovu kváku ho sem musím dát.  Výrok týdne zahrnuje zásadně bláboly, zatímco tohle je svatá pravda. VK glosoval snahy o revizi irského No v refrendu o Euroústavě.

"My jsme také všichni plakali, když jsme v posledních dvou minutách prohráli s Tureckem na mistrovství Evropy (ve fotbale) 0:2, ale jenom málokdo z nás snil o tom, že by dvě hodiny poté mohla jury rozhodnout, že to bylo špatně odehráno a že platí úplně jiný výsledek. A já myslím, že pravidla platí ve fotbalu i v mezinárodních referendech," vysvětlil český prezident.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1851x, známka: 3
Kategorie: Politická scéna
online: 80
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist