Petr Paulczyňski: homepage

Napsali mi z Altermedia

Do diskuzního fóra mi přišla anonce z portálu Altermedia, v níž mne upozorňují na svoji reakci na filipiku, která se rozpoutala okolo převzetí multikulti slovníku, který jsem od nich převzal. Zajímavé na tom je, že mne upozorňují i na reakce, o nichž jsem nevěděl.

Multikulturní ikonoklasmus jako kacířství 21. století

Slovní přestřelka, týkající se otištění Slovníku multikulturních výrazů a politické korektnosti nabývá na obrátkách. Jak se na náš extrémistický a “žumpa-styl” web sluší a patří, dalo by se to po našem označit jako systém “padajícího nepohodlného člena ODS”. Pro ty, kdo to nezaregistrovali uvádíme znovu ve stručnosti: člen zastupitelstva města Brna Ing. Petr Paulczyňski uveřejnil na svém osobním webu výše zmíněný slovník, zanedlouho následoval štvavý článek jakéhosi Šimona Kleina (jidiš verze Ondřeje Cakla) na extrémistickém a nenávistném serveru Eretz.cz. Souběžně dorazil i udavačský dopis Mgr. Zdeňka Kvasničky (že by civilní alter ego Šimona Kleina?) předsedovi brněnské ODS o kacířském činu jeho brněnské ovečky. Petr Paulczyňski, mysle si že odpovídá nějakému nýmandovi, ho setřel odpovědí ve stylu “máme svobodu slova a na web si můžu dát co chci”, nicméně tuše blížící se nepříjemnosti, pro jistotu dodal, že byl v Izraeli a že přebírá i materiály z Eretz.cz, nejen z Altermedií (takovéto přirovnání jsme si ale nezaslouřili pane inženýre - pozn. redakce). Po několika dnech následovala reakce “židovského Fredericka Forsytha”, pisálka erotického škváru zabaleného do akčního celofánu, Břetislava Olšera pod názvem “Je ODS před volebním krachem jen kvůli zhůvěřilosti svých členů…?”. Nebohý inženýr Paulczyňski, vida že tentokrát nestřílí do nebohých Romáků, ale do značně vyšších pater a přišel s klasickou odrhovačkou “já to tak nemyslel, ne všichni jsou špatní, dokonce jsem byl v Izraeli”. Jelikož Břetislav Olšer je tvrdý jako Hanzi Ševal s “jeho křesťanským…”, tak ještě vystřelil ránu z milosti v podobě článku “Jako další zrádná Bitva u Lipan…?”. Petr, evidentně uštvaný a vystrašený demokratickou a objektivní reakcí “nedotknutelných” vytáhl poslední trumf - fotku u Zdi nářků. Stačilo to? Jistěže ne. Znelíbíte-li se těm, kteří kážou vodu tolerance a pijí víno etnické exkluzivity, nemůžete počítat jen tak s nějakým “obyčejným trestem”. Obzvláště prohlašujete-li hrdě o sobě, že jste členem poradního týmu Vlastimila Tlustého v době, kdy zuří vnistrostranický boj o koryta a každá špína (i ta uměle vytvořená), která se dá použít přijde vhod. Možná toto bylo důvodem štvanice, protože zmínka o členství v poradním týmu Tlustého z životopisu Paulczyňského zmizela (a odkaz na životopis v souvislosti s Tlustým z prvního článku na Eretz.cz již nedává smysl). Chybí vám v této taškařici něco? Respektive někdo? Ano, jistě - kde je Věra?


Věra zřejmě zaspala dobu, což jí ovšem nebránilo přijít s dvěma brilantními články o ODS a brněnském zastupiteli. V prvním přirovnává (stejně jako Olšer) inkriminovaný slovník k propagaci genocidy a pedofilie (kdyby existovala nějaká mezigalaktická genocidní nekrofilní pedofilie, tak by ji k tomuto výčtu jistě připojila také) a píše, že si citací ze slovníku nebude “špinit” blog (a pro jistotu zcela logicky přidá odkaz na Paulczyňského stránky, kde je slovník kompletní). To že v následujícím článku “V Brně na radnici sedí křupan” z tohoto slovníku bez zábran cituje, to už by se možná dalo přirovnat ke ztrátě krátkodobé paměti, nebo snad k prosté hlouposti. Článek pokračuje klasickým redukčním srovnáváním slovníku k “rasismu, antisemitismu, nacismu” ovšem novinkou jsou “dobré mravy České republiky”. Kdo jsou reprezentanti těchto dobrých mravů? Hulváti Paroubek, Topolánek, Rath nebo snad prodejné šiksy, přebíhající z jednoho poslaneckého klubu do druhého? Jako perlička na závěr, ilustrující Věřinu žurnalistickou zručnost může posloužit její křečovitá snaha nejmenovat náš server, zmařená následnou citací Paulczyňského odpovědi Mgr. Kvasničkovi.

Jelikož však Věře nejspíš přes noc řádně zhořkla žluč, rozhodla se vypusti do oběhu další klenot, již zmiňovaný článek “V Brně na radnici sedí křupan”. Je zřejmě v pořádku, někomu vyčítat hulvátství a žehrat na “dobré mravy” a vzápětí ho označit za křupana. Zřejmě je i u duševně chorých akceptovatelné, když jeden den někomu vyčítají narážky na pravopis a druhý jeho jméno opakovaně zkomolí na “Paulszynský”. Co je však neakceptovatelné, je její srovnávání “předkládání různých politických názorů, dávání prostoru i těm, o kterých se málo ví, nabízení jich k diskusi a to bez komentáře” s propagací “genocidy nebo dětské pornografie” (že ona se potkala s Olšerem?). Znamená to, že v pojetí “lidskoprávních aktivistů” à la Věra Tydlitátová je svobodná diskuse svobodná pouze do té doby, než se dotkne “nedotknutelných” a nebo otázek protibílého rasismu? Poté už je jen zkratkovitá cesta k “genocidě a pedofilii”? Jistě, protože jak dále uvádí “Svoboda slova je samozřejmě modla všech krajních liberálů”. Což Věra evidentně není. Přece jen je potřeba těm gójům trochu utáhnout ohlávku. Co takhle antidiskriminační zákon? To je modla všech proizraelských krajních konzervativců. Na závěr druhého opusu je pak zcela logicky připojeno varování, před “levicí, komunisty a sebevražednou proruskou zahraniční politikou”.

Co dodat? Zřejmě je zbytečné psát o tom, že nikdo z výše zmíněných se nesnažil jakkoli kontaktovat Altermedia se žádostí o vysvětlení pohnutek vedoucích k publikování Slovníku multikulturních výrazů a politické korektnosti. Dopustili by se tak zásadní “demokratické” chyby, že by tím akceptovali druhou stranu jako rovnocenného partnera v diskusi. To nám ovšem nebrání v tom, abychom vybrané inkriminované pasáže slovníku okomentovali sami v některém z budoucích článků na Altermediích. S pozdravem

“Papír a tužka, to je moje puška”

Redakce AM ČR

http://cz.altermedia.info/uvahy-a-komentare/multikulturni-ikonoklasmus-kacirstvi-21-stoleti_4699.html#comment-233435


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2248x, známka: 2.8
Kategorie: Z mého života
online: 37
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist