Petr Paulczyňski: homepage

Rozhodný Onderka, zhulené žabičky a vinné mušky

Ve svém sobotním zápisníku reaguje na klíčový článek o 2 letech vlády Romana Onderky. Neznámo proč, v další části glosy si všímá mé maličkosti. Nedá se nic dělat, musím reagovat Pavoukovým dodatkem

Na předchozí stránce si můžete přečíst rozhovor s brněnským primátorem Romanem Onderkou. Četli jste ho? Pokud ne, tak ho vřele doporučuji. Musím totiž přiznat, že jestli udělal první sociální demokrat v čele radnice za dva roky pokrok, tak je to státnické řečnění a sebeprezentace. Uznejte, že dostat do jedné odpovědi důraz na vlastní rozhodnost, citlivý přístup k nemocným dětem a pokoru v kostele chce hodně tréninku.

Tak jen panu primátorovi popřejme, ať to s tou sebeprezentací nepřežene. Protože v jistou chvíli přestávají být vznosné řeči imponující, ale směšné. Roman Onderka se podle mého skromného názoru pohybuje po dvou letech na hraně.

Proměnou prošel i bývalý radní Petr Paulczyňski (ODS) přezdívaný Pavouk. Dva roky po volbách je víc glosátorem než politikem. Asi mu na stará kolena (kterými se sám rád ohání, takže jej toto rčení jistě neurazí) vyhovuje tato role víc.

Minimálně proto, že jeho webové výkřiky bolí jeho nepřátele jistě méně než reálná politická rozhodnutí. Což otevírá cestu ke smíření s dávnými nepřáteli. Mezi ty největší jistě patří Jiří Klestil alias Leon, přispěvatel webu informacezbrna.cz, který dříve pro město obhospodařoval výlepové plochy.

Ještě před pár lety si s Paulczyňským nemohli přijít na jméno. Klestil tehdejšího radního usvědčil, že pod pseudonymy publikuje na jeho webu vulgární urážky, Paulczyňski kontroval kultovním výrokem o zelených zhulených žabičkách.

Ve čtvrtek vyrazil Leon na otevírání Champion's baru, kde vystoupil Bruno Ferrari. Pavoukův web se v pátek ráno nápadně odmlčel. Až ve schylujícím se dopoledni politik přiznal, že se dává dohromady právě po Brunově koncertu.

Paulczyňski i Klestil mají glosátorské weby. Chodí na stejné koncerty. Dokonalá symbióza. Skoro. To by ještě museli vyřešit akademický spor, zda holdovat zeleným žabičkám, nebo raději vinným muškám. Nebo to kombinovat.

Už se zase rozfoukalo. Vypadá to, že si na to budu muset zvyknout, i když po jarní Emmě, která smetla pětinu střešních tašek ze střechy na střechu mého auta, mě každý poryv větru a zahvízdání budí. Nemilá situace, zvlášť když bydlíte v podkrovním bytě obráceném do údolí řeky Svratky severozápadním směrem a máte takovou smůlu, že vám předměty rozpohybované větrem zničily za posledních pět let už druhé auto.

Sjednal jsem si živelní pojištění, ale nepomohlo to. Větrné noci jen trávím místo strachu utěšováním sebe sama.
*************************************************************
Pavoukův dodatek. Milý pane redaktore Smetano. Nevím, jak jste přišel k závěru, že jsem víc glosátorem, než politikem. Asi jste si nevšiml, že mé glosy zhusta mají vliv na reálnou politiku, protože to nejsou glosy nějakého mimo politiku žijícího důchodce, ale glosy aktivního politika-zastupitele. A jestli jste si nevšiml, mnohdy mé glosy inspirují Vás novináře k volbě témat, která jsou veskrze politická. Tolik k politice.
 A teď k Vámi vzpomenutému smiřování a koncertu Bruno Ferrariho. Pana Klestila jsem na otevírání Championś baru určitě neviděl, protože zcela jistě mezi pozvanými nebyl. A o koncertu jeho Vámi vzpomínaný web sice psal, leč nebyl si jist. A že bych chodil na stejné koncerty jako Leon, tak to ani náhodou. Můj hudební vkus je zcela jiný. Já vyrostl na Broucích, Valících se šutrácích a tak. Já totiž do Intru určitě nešel na Bruna, ale na pokec se zajímavými lidmi a přáteli. A s lidmi, kteří mají podle všech indicií na svědomí černý výlep v Brně  se rozhodně usmiřovat nehodlám. Naopak. Boj s tímto fenoménem bude mým tématem a zdá se že konečně nejen mým.
Ale jinak Vaše glosa byla pane redaktore docela "ftipná". Až na to, že to byla spíš sci-fi, než  literatura faktu.

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2629x, známka: 2.9
Kategorie: Nalezeno v tisku
online: 21
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist