Petr Paulczyňski: homepage

Lidovci od válu aneb tak svět odplácí.

Tak svět odplácí říkal starý lišák v Erbenovi, když ho sedlák zastřelil. Tohle by si mohl říci jediný lidovecký hejtman v minulém volebním období - Standa Juránek.

Oranžová smršť smetla i tohoto v minulosti úspěšného matadora s nejvyššími preferencemi. Rybník mu totiž vypálili svojí dohodou pánové Hašek a Venclík, kteří provedli nečekaný (no, jak pro koho)sňatek z rozumu, který teprve čas rozluští. Zdánlivě nemravná mesaliance, proti které se zvedla vlna odporu jak na straně modrého ptáka, tak na straně oranžové růže, může totiž ukázat, že politologické úvahy o velkých koalicích mohou v krajském měřítku být k ničemu.

Že se chystá koalice sociálních a občanských demokratů na jižní Moravě, jsem věděl od první hodiny po volbách. To prohlásil dosluhující hejtman Stanislav Juránek. Před novináři promluvil poprvé po několika týdnech, dosud se totiž ke koaličním jednáním nevyjadřoval. Napsali na iDnes.

"Se sociálními demokraty jsme žádné koaliční jednání vůbec nevedli. Přesto jsem se snažil o vyjednávání," popsal Juránek uplynulé dny. A doplnil, že pokud by lidovci do koalice se sociálními demokraty vstoupili, bylo by to bez něho.

"Považuji to za nespravedlivé, stejně jako to, že jsme nedostali nabídku na vedení finančního výboru ani výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost," konstatoval Juránek.

Více na :

http://zpravy.idnes.cz/juranek-koalice-cssd-a-ods-byla-od-zacatku-pripravena-pct-/brno.asp?c=A081119_153019_brno_luv

*************************************************************
Pavoukův dodatek. To máš Stando těžký. Vzpomínáš, jak v komunálkách v Brně před dvěma roky, ještě o půlnoci byla domluvená koalice s Vámi a jak jste pak zlomili v noci Báru, aby cukla a pak jste to upletli bez nás? Tak teď vidíš, jak to chutná, když naráz jsi v čisté opozici. A to my byli suverénní vítězové voleb. Ale  na opozici vy lidovci moc zvyklí nejste, že? Vy jste zvyklí vždy být přitom. Tak teď holt být při tom zkusil Venclík a je to zrovna to stejný. On si sice asi ještě bude muset projít vnitrostranickým očistcem, ale uvidíme za 4 roky, kdo měl pravdu.
Ale o Tebe Stando strach nemám. Sice říkáš, že se vrátíš do lesa, ale tomu moc nevěřím. Z toho lesa jsi už tak dlouho pryč, že bys v něm mohl zabloudit. Na rozdílod politiky. A vzhledem ke kvalitám svého stranického kolegy Čunka, by ses nám mohl nakonec vynořit i ve vládě. A proč ne, ptám se. Alespoň tam budeme mít někoho z Brna. Protože Tomáš Julínek jakoby na Brno zapomněl. Jinak by nám to tak nepotento s tou Úrazovkou.


obr.: http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?r=brno&c=A081119_153019_brno_luv
foto: Monika Tomášková


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2009x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist