Petr Paulczyňski: homepage

Fifty - fifty

To není jen název nového CD Zory Jandové. Jmenoval se tak i její koncert který uspořádala se svým manželem Zdeňkem Mertou na scéně Městského divadla Brno, jak my brňáci říkáme "U Moši".

A byl to koncert k jejímu výročí. Věřte-nevěřte, Zora Jandová měla padesátku. Sice už v září, ale ona příprava takového koncertu navíc natáčeného ČT1 asi nějaký čas sebere. Já bych mohl vyprávět, protože už šestý rok pořádám druhou adventní neděli Adventní koncert "Advent, andělé a děti",  na němž samozřejmě Zora s celou rodinou nemůže chybět. Zorčin koncert měl téměř rodinnou atmosféru. Vtipně a uvolněně ho komentoval sám manžel Zorky,  Zdeněk Merta.

Zora Jandová  je  sportovkyně, textařka, skladatelka, moderátorka, herečka a v neposlední řadě velmi zajímavá zpěvačka. Je cvičitelka a úspěšná  českou reprezentantka v čínském bojovém umění tai-chi.

Městské divadlo je její téměř mateřskou divadelní scénou.

Na přiložených fotkách od Tina Kratochvila ( syna legendárního brněnského fotografa Jefa) byste neřekli, že tato subtilní osůbka má oněch vzpomínaných 50. Nejenom vzhledem, ale hlavně svou vitalitou.

Myslím, že budu muset svého scénáristu Vladimíra Koudelku požádat, abychom Zoře 7.prosince v Brně na Hudební scéně pogratulovali ještě jednou.

Moderátor, manžel a můj kamarád Zdeněk Merta

Oslavenkyně

Tai-či v písni

Prý vypadá jak Chantal, říkal Zdeněk

Zorka coby cigánka

Gratulanti ALL X

Pohár Slavie, které Zorka cvičí

Byli i jiní gratulanti

Rodinka pohromadě

Takhle vypadá padesátnice se čtyřletou dcerkou

A tady s mojí maličkostí.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2207x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 71
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist