Petr Paulczyňski: homepage

Dobře to dopadlo. Střelba nebyla.

Ve čtvrtek slavil známý zpovědník z Křížového výslechu na Frekvenci 1 Luboš Xaver Veselý čtyřicítku. A protože je Brňák, z Brna vyrazil autobusek se zhruba dvacítkou gratulantů,

 počítaje v to i čtyři hostesky ze stáje B51Jardy Ráce, který jako známý šoumen připravil pro oslavence i další překvapení.

Poté co jsme dorazili do Práglu a předali oslavenci dary, vzal si mne Luboš stranou a pěkně poprosil:
" Petře, prosím Tě, Asi přijde i Paroubek, neudělej nějakou ostudu."
 Povídám: "Neboj, já ho nelísknu jak Macek pazdRatha".
"To vím", povídá Lubin. "Já jen abys neměl některou ze svých známých replik."
"Tak to se ho ani nesmím zeptat, jestli dneska bude zase střelba?" ptám se.
"Byl bych rád", povídá Luboš.

A Paroubek opravdu přišel. A já měl skoro zkažený večer. Ve tváři měl výraz jak kdyby mu emigrovalo včelstvo, se zářící Petrou po boku. Ale splnil jsem úkol. Máma doma povídala, kdyby puchejř jak mu doma říkáme přišel, koukni, jestli má nabarvený vlasy. Tak jsem mu zblízka prozkoumal hára a s pravděpodobností hraničící s jistotou sděluji všem koho to ještě zajímá, že je nabarvený má.

Jinak večírkové obsazení jak je asi v Praze zvykem. Jen tak namátkou:Helenka Vondráčočková se svým manželomanažerem, která později i zazpívala, malíř Kristián Kodet který se standardně poctivě věnoval docela pitelnému vínku, Petr Janda, Petr Novotný, ve svém tralaláčku s rozkrokem džín u kolen a jako noc černou krasavicí nescházel Sámer Issa, Zdeněk Srstka , Jirka Krytinář, Václav Upír Krejčí, s liftingem našponovaným ksichtem Jirka Krampoul,  a mnoho dalších. Akorát bab bylo málo, nepočítám-li Asterku. Jídla více než dost, pití jakbysmet. S narůstajíci hodinou, narůstalo i mísení přítomných. Jediný, kda se nemísil, byl Jirka Paroubků, kterého si kromě Luboše a Krampoula nikdo nevšímal.  Tak to zapíchl a šel do pryč.

Jeden z přítomných mi ukazoval SMS manželky, které sdělil, že tam Paroubek je. SMS zněla: přerušit zábavu, přistoupit k němu a lištit ho. Tak to vidíte. A to Luboš zapřísahal mně.

Jo a to překvapení? Lubošův nový projekt, web o celebritách Čert na koze, připomněla jedna z děvčat převlečená za čertici, která byla k Lubošovi připoutána bytelnými pouty s řetězem. Když jakýmsi "nepochopitelným" nedopatřením nebyly náhle k nalezení klíče, bylo zajímavé, jak rychle jinak suverénní a nekompromisní zpovědník LXV začal ztrácet dobrou náladu, protože připoutaná čertice ho opouštěla maximálně na půl metru. Na společnou návštěvu oné místnůstky však nedošlo.

No, pak jsme ho osvobodili. Mezitím nějaký dobrák nasadil pouta jedné z hostesek, aby jí tam nakonec zalomili klíček, takže s nasazenými pouty chudera odcestovala až domů.

A závěr? Vzhledem k tomu, že jsme domů dorazili ve tři ráno a já měl v osm jednání, sděluji, že časy kdy jsme tři dny chlastali a pak den odpočívali jsou beznadějně ve pryč. Dneska po jednom večírkovém dni třeba tři dny odpočívat.















 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2014x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 69
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist