Petr Paulczyňski: homepage

Drby o novém místopředsedovi

Nový první místopředseda David Vodrážka je dle některých medií člověk venkoncem veřejnosti neznámý, ale zdá se, že tomu tak není a hlavně nebude.

Ihned mi totiž začaly chodit sms a maily, které o něm přinášejí informace i drby a předpokládám, že také investigativní novináři nespí.

Zatím jsem se dozvěděl: je to syn vysokého policejního důstojníka, vystudoval Vysokou školu finanční a správní (kde je kancléřkou Pavla Topolánková), před politickou kariérou prodával vysavače, úředníci v jeho úřadu mu za zády říkají "Gumový Ken" a jeho místostarostka Gabriela Kloudová, je též ředitelkou kanceláře premiéra Topolánka. Také je třetinou stodůlecké KGV, což je lidová zkratka z příjmení šéfa Hospodářské komory Kužela, předsedy oblastní ODS Gregara a právě starosty Vodrážky, kteří úspěšně opečovávají veřejné zakázky.
A přestože to zákon o střetu zájmů vylučuje, sedí Vodrážka v představenstvech dvou firem vlastněných městem. V dalších dvou společnostech je v dozorčí radě. Za to získává každý rok tučné odměny.

Zájmy města by přitom měl hájit bezplatně - za plat starosty. Vodrážka však využil díry v zákoně a ve společnostech zasedá nikoliv coby starosta, ale coby zastupitel hlavního města Prahy.

(Že je do kšeftu, potvrzuje ovšem sám v rozhovoru pro včerejší Lidovky: "Další důležitou věcí je, že bychom asi měli více zprofesionalizovat prodávání našich programových tezí a reforem, které děláme. A to by také mělo být víc v rukou profesionálů než hlavní kanceláře strany.")

Public relations prý však umí dobře sám: za několik radničních milionů vydává měsíčník STOP, který chodí zdarma do všech schránek občanů v Praze 13 a také kabelové vysílání má pod palcem sedm dnů v týdnu.

Jen doufám, že mně začnou chodit i veselejší informace a drby.... 

www.viditelnymacek.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2544x, známka: 2.8
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 40
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist