Petr Paulczyňski: homepage

Sněm ODS v Brně - žádná řež se nekonala.

Volební sněm ODS v Brně  mnozí očekávali s napětím. Předcházela mu totiž mediální přestřelka mezi šéfem regionu Milanem Venclíkem a jeho místopředsedou Tomášem Julínkem.

Předmětem sporu nebylo nic menšího, než to, kdo může za prohru v krajských volbách. Samozřejmě, že jádrem pudla byly poplatky a úrazovka. Oba aktéři od kecpultu řekli své. Venclík se ohradil proti Julínkovým útokům, Julínek v poměrně smířlivém projevu obracel pozornost spíše do budoucnosti, než do minulosti. Venclíkovu výzvu aby když už chce radit kandidoval na předsedu nepřijal.

Předsedou byl bezproblémově drtivou většinou zvolen Pavel Blažek, distinguovaný, nekonfliktní právník. Muž jehož zrání a růst se zájmem pozoruji. Pravdou je, že je podepřen největším sdružením v Brně, což má svoji váhu.

Poté došlo na volbu místopředsedů, jejichž počet byl navýšen na šest. Důvodem je zastoupení většího počtu MČ v Oblastní radě jako takové, takže pro více slimáčků bylo zapotřebí předložit více kapustičky. Zajímavá nová jména: René Pelán z Kr.Pole a Vít Blaha z Brna Jihu.

Poté proběhla volba zbytku OR, bez větších zádrhelů. V této OR se objevila další tři nová jména. Čtvrtinová obměna složení OR je sama o sobě věcí neobvyklou a některá nová jména ukazují, že pověstné zasypávání příkopů zdá se začalo.

Je pravdou, že nebyli uspokojeni někteří věční nespokojenci, kteří za každou volbou v níž neuspějí vidí spiknutí nějaké mafie. A jsou i takoví a jsou to staří harcovníci, kteří když není po jejich zavelí k odchodu celému svému delegátskému sdružení. Ale taková už je politika. Zajímavé na tom je, že se přitom jedná  o zastupitele, loajalita jehož mnohých hlasování  je více než podivná.

Ale každé stádo má svoji černou ovci.

Závěrem bych si dovolil poznamenat, že uvedená obměna by mohla signalizovat svítání na lepší časy. A zakončit tento popis včerejších dějů výzvou staronového předsedy Blažka: Hlavu vzhůru přátelé, ale ne nos nahoru.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2305x, známka: 2.8
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 56
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist