Petr Paulczyňski: homepage

O pitomečcích a prasatech.

Delší dobu mne rozčilují individua, kterým říkám imbecilní patlalové. Oni si říkají street artoví umělci. Drtivá většina jejich  výtvorů nemá žádnou uměleckou hodnotu,

ani neupozorňuje na nějaký místní problém a jejich krátkodobá existence slouží k samoúčelnému zviditelnění se jejich autorů. Umění prý má provokovat a to se street artistům daří. Alespoň u mne.Umění prý má provokovat a to se street artistům daří. Alespoň u mne.

Bez úcty k cizímu majetku znehodnocují veřejný prostor  svými zcela idiotskými značkami stylem, kterému moje babička říkala "jména hloupých na všech sloupích". Podle některých to svědčí o živém městě. Panenko skákavá. Dle mne to svědčí o tom, že někdo doma zanedbal výchovu. Napravil bych to buď několika hodinami veřejných prací při odstraňování této nelegální ba co dím protizákonné činnosti, nebo několika pěknými na prdel, navzdory popletené dámě Džamile.

Co že mne tak nadzvedlo? Na prvním obrázku vidíte, jak vypadá většina odpadkových košů (a nejenom košů) na brněnském náměstí Svobody. Takhle nám je vyzdobuje skupina oněch streetařů.  Já říkám, že jsou to pitomečci, kteří kdyby věnovali takto promrhaný čas a peníze něčemu rozumnějšímu, udělali by lépe.

Na druhém obrázku vidíte koše čerstvě instalované. Jsem zvědavý, jak dlouho vydrží v tomto panensky nedotčeném stavu.

Za zmínku stojí, že těsně vedle čerstvého koše, vlastně hned čtyř, se válí na zemi pohozený papír. Ten kdo ho hodil na zem nebyl pitomeček, ale prase. I takové spoluobčany máme.

Na co ovšem máme instalován drahý kamerový systém, když si v naprostém centru města lepí plakáty a samolepky každý jak ho napadne, nevím. Nejsem obdivovatelem islámu, ale někdy by šaríja neškodila. Nebo aspoň veřejně prospěšné práce. Třeba odstraňování všech těchto výtvorů na vlastní náklady.

Podle jedné redaktorky místního tisku která obhajuje ty vyhulené imbecilní patlaly, si prý si značkují území. Území si značkují paní redaktorko boží hovádka, ne lidi. Prý uniformní prostor. Jasně. Boží hovádko nemůže vidět kousek čisté fasády, nejlépe cizí, pod heslem uniformní prostor.  Prý vyroste v kvalitního umělce, co místo nesrozumitelných hovadin časem bude stříkat na tytéž cizí fasády svoji stupidní báseň. Já bych mu nastříkal řemenem řiť, jedna báseň.

 Prý překročí hranice paradigmatu( typ, vzor). Já bych raději, kdyby překročili hranice polepšovny, kde by je naučili úctě k cizímu majetku a cizí práci, když je to nenaučili doma.

Tak se podívejte, jak vypadá "street art". Ti pitomečci co to dělají, mají na to dokonce své webové stránky, kde se tím chlubí. Takhle "zdobí střed města. Kdyby to aspoň bylo pěkné nebo vtipné. Ale toto?

 

 

Myslíte, že to jsou umělci, nebo vandalové? Můžete o tom hlasovat v nové anketě        


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2235x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 79
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist