Petr Paulczyňski: homepage

...jó, nepřizpůsobivým, těm je hej!

Aneb něco o benevolenci našeho sociálního systému. Záchytná síť se tomu říká.

Osoba ve věku 23 až 26 let, svobodná nebo rozvedená, popřípadě manžel v kriminále, tři děcka, ona sama na mateřské dovolené nebo bez práce... V tu chvíli dostává od nás všech, z našich kapes:

7.400 Kč příspěvek na bydlení
8.700 Kč sociální dávky
1.700 Kč přídavky na děti - pokud má "pouze" 3 děti
7.600 Kč rodičovský příspěvek do 3 let věku dítěte.

K tomu můžeme pro pořádek přičíst 13.000 Kč příspěvek při narození dítěte a jednorázové podpory na nákup potravin" ve výši cca 6.000 Kč při každé návštěvě celé famílie s hordou uřvaných děcek v prostorách úřadu.

Rodičovský příspěvek se vyplácí pouze do čtyř let věku dítěte, ale je nastaven na tři "rychlosti vyplácení" a může být vyplácen do dvou, tří nebo čtyř let dítěte. Pokud si je žadatelka jistá, že bude mít za dva roky další děcko, může si vybrat vysokorychlostní nastavení příspěvků a v tom případě od nás dostane měsíčně 11.400 Kč.

Pokud bude mít další děcko až za tři roky, bude pobírat výše kalkulovaných 7.600 Kč a pokud trpí nízkou plodností, pak může pobírání příspěvku rozvrhnout na čtyři roky a pobírat 3.800 Kč měsíčně.
Ať tak nebo tak, má po dobu „výchovy“ děcek od nás všech zajištěn solidní měsíční příjem jen za to, že „vychová“ dalšího pouličního zlodějíčka, flákače a kriminálníka, v lepším případě pak kopáče kanálů nebo přidavače na stavbě.

Celková suma, kolik nás stojí jedna taková žadatelka každý měsíc, se tedy vyšplhá na asi 25.400 Kč v závislosti na počtu děcek a jejím zařazení v tabulkách, ale může to být taky třeba 30.000 Kč nebo i víc, záleží na vychytralosti, hlučnosti a sprostotě konkrétní žadatelky. Tak takovou sumu dostává většina těch co v tom umí chodit, ať už formou podpor v nezaměstnanosti nebo dávek v pracovní neschopnosti.

Jak dlouho na tento finanční obnos pracujete právě vy? A vyděláte vůbec tolik?        

P.S. Podobnost s netem běhajícím materiálem je "čistě náhodná".

 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 1757x, známka: 2.9
Kategorie: Politická scéna
online: 34
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist