Petr Paulczyňski: homepage

Potřebuje Brno sochu Jošta?

Bývalý primátor Brna a dnešní senátor Richard Svoboda rozhodně nešetří nápady. Můžeme si o nich myslet co chceme, ale každopádně dokáží buď zaujmout, nebo nadzvednout, podle toho jak koho.

Dělal to už za svého primátorování, pokračuje v tom i dnes. Za vydatného přispění primátora, který třeba vymyslel hodiny na náměstí, které mi připomínají falus. Doufejme, že jde o podobnost čistě náhodnou.

O jednom z jeho posledních nápadů, ke kterému jsem pozdvihl obočí i pero(vlastně klávesnici) byl projekt, zatím spíš malůvka lanovky na Špilberk.
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/75053/Jurodivy-senator-Tentokrat-z-ODS.html

Jedním z jeho nápadů, které bych zařadil do kategorie "jedlé" patřil projekt "Sochy pro Brno". První vlaštovkou byla socha malého Mozarta, která už stojí. Nejsem teoretik umění abych ji hodnotil, ale říkám jí zmrzačený andělíček (má jedno křídlo) s pindíkem.

Jako druhá se chystá jako pocta Edisonovi, protože brněnské Mahenovo divadlo bylo první osvetleno jeho žárovkami. U modelu zkušeně zapózoval současný primátor. Možná čekal, že ho osvítí.

Třetí je socha Spravedlnosti která však připomíná spíš dělníka v cihelně.

Nic proti oživování Brna ať už si o sochách myslíme co chceme.

Dnešní místní noviny jsou plné dalšího Svobodova nápadu. Jezdecké sochy Jošta Moravského.
Tento projekt se objevil zcela mimo projekt "Sochy pro Brno" . Budovat z městských peněz tuto sochu v době, kdy městská kasa dostává souchotě, je slušně řečeno ptákovina říkal mi jeden pragmatický kolega, že by chtěl mít senátorovy a primátorovy  starosti. Protože pro podporu svého projektu získal pan senátor i pana primátora Onderku.
Ti dva, zdá se mi vůbec k sobě mají zvláštně blízký vztah ( jen aby Bára nezačala žárlit  :-)). Jsou tak trochu jako siamská dvojčata - sázejí spolu stromy, téměř v objetí besedují spolu před občany na předměstí, uspořádali spolu téměř v utajení Dny Brna v senátu a teď ta kobyla.

Občanské sdružení Jošt Moravský, kterou senátor k tomu účelu založil, vybralo zatím asi 1,4 milionu. Město prý přihodí 10,7 milionu a bude. Jenom si nejsem jist, zda Brno spíš nepotřebuje ty prachy dát do školství nebo na chodníky..

Potřebuje-li Brno Jošta, kde jsou sponzoři? Takže přátelé sponzoři, jestli Vám nějaké love zbývají, máte možnost. Brno a pánové R+R Vám osobně poděkují. Richard s Romanem šli příkladem a dali každý 50 litrů. Tak se ukažte. Zatřeste marketingovými měšci a k položkám Kometa, 1.FC, Nadační fondy, dětská nemocnice, Masarykův onkologický ústav, tenisové a golfové turnaje a co já vím kam ještě sypete, si připište Jošt.

 

Současně si dovoluji laskavému čtenáři článek, který jsem zavěsil o půlnoci a který se zvolna zasouvá na další stránky, protože kolegové bloggeři jsou dnes plodní jako lidovečtí politici.
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/76274/Tak-nam-zastrelili-Ferdinanda.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2226x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 45
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist