Petr Paulczyňski: homepage

Bacha na toho Klause

Prezidentův puč, aneb Klaus horší Havla napsal na svém blogu na ihned jistý Petr Kamberský. A pak rozvíjí teorii kterak je Klaus zosnoval pád vlády a je ve svém aktivizmu horší Havla.

http://blog.ihned.cz/c3-36346850-YKambe_d-prezidentuv-puc-aneb-klaus-horsi-havla

Zkrátka Klaus coby Deux ex Machina a strůjce Topolánkovy prohry a jeho očekávané temné kroky.

Autor zcela opominul některé jiné faktory pádu vlády. Třeba jak daňová reforma neodpovídala programu ODS - 15% rovná daň a jak se celá reforma zjednodušila na poplatky ve zdravotnictví. Nebo že předseda vlády měl být schopen vysvětlit kroky svého kabinetu veřejnosti. Nic takového se nestalo. I díky tomuto voliči uvěřili populistické kampani sociální demokracie. Jejich laciná hesla mluvila za vše. Výsledek - 13:0.

Všichni komentátoři se předhánějí v odhadech a výčtu možností, co všechno teď Klaus může nebo nemůže udělat. Že Topolánka nemá v oblibě je známo již od pověstné SMS-ky o prázdném a falešném Topolovi. Na konci pak korunu této animozitě dodal fakt , že na kongresu ODS nebylo prezidentovu think-tanku CEP umožněno otevřít stánek s knihami.

A protože naše ústava je v současné situaci docela volná, otevírá pro prezidenta docela zajímavé pole pro jeho aktivity. A někteří se děsí pana prezidenta puštěného se řetězu.

Myslím, že by se měla sešikovat Národní fronta pravdoláskovníků a společně s vláděvěrnými sestavit  Výbor pro prezidentskou kontrolu. Ten by mohl být sestaven z nezpochybnitelných osobností, které prokazují dlouhodobě negativní afinitu ke Klausovi.. Šéfovat by mohl exsenátor Jirka Zlá tuška,jeho zástupce by mohl být další Jirka - Pehehe. Za Zelináře bych navrhoval přímo Bursíka za výrok Klaus se chová jak zmrzlinář z Tirany. Samozřejmě by mu sekundovala Katka řečená Jaujau. Zahraniční rádce by mohl zastupovat pan Švejnar.
Dále doporučuji dalšího exsenátora Mejstříka. Media by mohli zastupovat pan Moravec. Jeho výběr hostí Moravcospeciálů by Klausovi pěkně ukázal cestu. Sekundovat by mohl Kraus a vzít si k tomu Holubovou. Doplňoval by to Zdeněk Svěrák.
Hotová squadra azurra.

Prezident by byl povinen předávat  s dostatečným předstihem  ke schválení veškerou  agendu.  Takže projevy, cesty, koho přijmout a koho zase ne, samozřejmě také koho vyznamenat, jmenovat soudcem a podobně.
Kolega Blogger Hermánek doporučuje, aby jakákoli prezidentská aktivita, pokud by nebyla výborem schválena, tak by ji Václav Klaus prostě nesměl uskutečnit a místo toho by se musel povinně dívat na film Marečku, podejte mi pero nebo si číst Havlovo spisy. U toho by se nesměl flákat, musel by si dělat výpisky a nesměl by tento volný čas využívat ke psaní dalších, oteplovací ideologii zesměšňujícich spisků.
Jmenování nového předsedy vlády by mohl vetovat jeden každý člen výboru samostaně. Jeho rozhodnutí by bylo konečné.

Pokud by se prezident vzpíral, nebo jinak protestoval, byl by odvezen k pozorování rozpouštějících se ledovců.

Já bych mu dal, hrátky se jmenováním kdovíjakého premiéra.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2303x, známka: 2.8
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 56
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist