Petr Paulczyňski: homepage

Rozpustit exekutorskou komoru?

Nedělní Moravcův pořad na téma poměry v exekutorské komoře byl velmi poučný. Vedl jsem o něm řeč s řadou kolegů- daňových poradců a probrali jsme zkušenosti, které v praxi u svých klientů nasbírali.

Musím říci, že jsem nenašel ani jednoho z kolegů, kteří by nefandili stanovisku ministra Pospíšila. Ano, tuto komoru je potřeba rozpustit.

Informace, které byly  zveřejněny jsou natolik závažné, že doslova otřásají základy všeho, co jsme zde od roku 1989 vybudovali. Pokud si dovolíme veřejně prohlásit, že Komora exekutorů používá mafiánské praktiky, je nezbytné učinit další krok a okamžitě (na nejbližším zasedání 3.4.2009) tuto komoru zrušit.

Uvědomujete si , jak strašnou výkonnou moc mají exekutoři v tomto státě?  Mohou naprosto neoprávněně ničit životy slušných lidí. Mohou bez rozhodnutí soudu zabavit majetek naprosto nevinným lidem, kteří se možná ve snaze svůj majetek bránit proti tomuto bezpráví dopustí nechtěně v afektu i protiprávního jednání.

Jednomu člověku na dluh blbých 25000 Kč obstavili osobní účet, barák a chatu. Vše, aniž by mu cokoli kdokoliv oznámil.

Zákon o veřejných exekutorech v současném znění je jednou z největších chyb polistopadové legislativy. Je to promyšlená komunistická provokace,  implementovaná do legislativy  za vlády sociální demokracie.

Pokud bude tato moc jakkoliv zneužita v neprospěch nevinných občanů, jedná se o nejhrubší provinění vůči demokracii od roku 1948. Stát, ve kterém je byť jediná složka justice podezřívána z korupce, nemůže nadále fungovat v okolním demokratickém světě. A to se ještě hoši sami mezi sebou řežou o nějaké lukrativní zakázky. A sazebník odměn této profese je kapitola sama pro sebe.  Jistě, dlužit se nemá. Ale aby se dluh v pár tisících korun rozrostl na pár desítek tisíc asi normální není.

Je nezbytné předat moc zpět do rukou komunistů, okamžitě zrušit kapitalismus, nechat  zde levicových 70 % národa, ať obnoví socialismus, po kterém tak touží  a odstěhovat se do jiného státu, nejlépe na jiný kontinent.

Když jsem tento text konzultoval s jedním z kolegů o nichž jsem hovořil, napsal mi: "Asi to tam nevěš, stejně to tady jde všechno někam úplně jinam než jsme před 20 lety chtěli. Ten národ prostě kapitalismus nechce. Můj  názor je, že na podzim to vyhrají komunisti se soc. dem. s těma 70 %. Zelení zaniknou a lidovci se dle svého starého zvyku spolčí s oranžovo rudou bandou.  Proti tomu se už nedá bojovat, to je většina.

Ale když se nad tím zamyslím, jsem moc rád, že jsem tuto dobu prožil. Určitě na mně vyšlo lepší období, než např. 1948-1968. Za mou někdy nevymáchanou hubu by mně určitě šoupli do uranu. Ale zase pokud bych to přežil, svítily by mně v noci  struny na kytaře.

Obr.: http://mm.denik.cz/1/76/vtip_exekutor.jpg
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2558x, známka: 2.8
Kategorie: Z mého života
online: 23
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist