Petr Paulczyňski: homepage

Paroubkovi a Rathovi žáci nás vedou do pekel.

Veřejné průzkumy, veřejné mínění, sběr podpisů. To je to čím se socialisti řídí. Tak je to Paroubek učí, tak je Rath vede. Vzali si vzor a v Brně vyhráli krajské volby na téma Úrazovka.

Ukazuje se, že jásání po krajských volbách nad takzvanou záchranou Úrazovky má druhou stranu mince. Úspěšný předmět volebního boje - úrazovka vyvzdorovaná na ministru Julínkovi - se pomalu stává kamenem na krku, který táhne město pod hladinu. Jásání vedení města se mění v překvapené mlčení, v lepším případě v čekání na Godota. Godot jak známo však nepřišel A nepřijde ani tady. Doufání včera jmenovaného ředitele, že získá zpět status traumacentra je spíš z kategorie zbožných přání, než reálných očekávání.
Také mi není jasné, kde se bere optimizmus při tvrzení, že někdo donutí VZP udělat něco jiného, než dělá dosud. Úrazovka status traumacentra  nemá, tudíž peníze nedostane.
Včerejším zastupitelstvem schválený rozpočet Úrazovky  je podle výše naznačeného pouze Potěmkinovou vesnicí. Rozpočet je totiž na papíře vyrovnaný, zatímco vrabci na střeše už dnes cvrlikají o 50-ti milionové „sekeře“.
Proto jsem požádal, aby příjmy, uvedené jedinou položkou byly detailně rozvedeny. Nemá přece smysl schovávat po pštrosím způsobu hlavu do písku a průšvih řešit až bude. Tak se ekonom nechová. A nový ředitel Úrazovky přece ekonom je.
Nebo má nějaké jiné pokyny? Kdyby se totiž v době, kdy vypukne volební šrumec do předčasných voleb ukázalo, že někdo opíjel veřejnost „úrazovkovým“ rohlíkem bez ohledu na skutečnost, mohlo by to pro něho mít fatální důsledky. Hlava v písku ještě nikdy ovšem problém nevyřešila.
A protože nevěřím, že koaliční malování si růžovými barvami, že ministerstvo změní názor, nebo že VZP se zželí brněnských radních má reálný základ, maluji černými barvami očekávaný finanční propad. A pak si řekněme, jak díru zapravíme, nebo zda jí nemáme předejít. A proto se ptám opakovaně, poněvadž se zdá, že moje otázky vyzněly do virtuálního prostoru bez účinku.
A myslím, že tytéž otázky by si měla položit koalice. Nejsou to otázky složité. Je však třeba na ně odpovědět rychle, než se průšvih prohloubí.
1.Městská Nemocnice Milosrdných bratří město zatěžuje jak provozně, tak investičně. Není provozování druhé nemocnice (po převodu traumacentra)  nadbytečné i při její specializaci na ambulantní chirurgii ?
2.Nelze běžnou  ambulantní péči rozdělit mezi ostatní nemocnice?
3.Nepřekračují náklady na  potřebnou rekonstrukci budov  na Ponávce a Kolišti  investiční schopnosti města?
4.Kolik bude dělat finanční deficit vyplývající z přesunutí traumacentra do Bohunic?
Položí si tyto otázky někdo?

Na obrázku ukázka, kde je pacient v Úrazovce.


A jako bonus přikládám odkaz na typický důkaz oteplování
http://www.paulczynski.cz/24530.html


A jedno foto dne – Obamův ostřelovač.
http://www.paulczynski.cz/24526.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2124x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 31
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist