Petr Paulczyňski: homepage

Otevřený dopis Jiřímu Zlatuškovi

Pane Jiří Zlatuško, v úterý 21.4.2009 jste svým podnětem a výroky, kterými jste znevážil mou osobu na zasedání Rady města Brna, zásadně přispěl ke zrušení výběrového řízení na vedoucího Odboru kultury Magistrátu  města Brna.

Toto výběrové řízení jsem ve dvou kolech a z 23 uchazečů řádně vyhrál. Komise tohoto výběrového řízení byla složená mimo jiné i z některých členů Rady města Brna, kteří jeden den vyberou vítěze výběrového řízení a druhý den na základě vaší intervence  rozhodnou o jeho zrušení. Ve svém veřejném vyjádření jste doslova uvedl: „To že komise navrhovala jako vítěze pana Hladkého, svědčí o tom, že výběrové řízení bylo postaveno špatně. Mám na něj reference od předchozího zaměstnavatele a slyšel jsem dost na to, abych se mohl takhle vyjadřovat.“ Již samotná skutečnost, že považujete výběrové řízení za špatně koncipované, protože komise nevybrala uchazeče s nímž jste vy osobně  spokojen, je alarmující. Napadáte totiž samotný proces rovných šancí v demokratickém výběru. Ukazuje vás to jako člověka, který není schopen přijmout výsledky transparentního demokratického postupu.  


Pane Jiří Zlatuško, prohlašuji, že mám čisté svědomí a kdybych si byl vědom nějakých oprávněných negativních referencí či jiných pochybení, nikdy bych se do výběrového řízení nepřihlásil. Navíc se mě mohl v průběhu tohoto řízení kdykoliv na cokoliv zeptat, včetně některých členů Rady města Brna, kteří byli členy této komise.


 Pane Jiří Zlatuško, demokracie je nádherná v tom, že v ní každý může hájit svůj názor. Ovšem také si za tímto názorem musí plně a zodpovědně stát a být schopen jej kdykoliv nejen obhájit, ale také doložit.  


 Proto vás, pane Zlatuško, vyzývám, abyste svá vyjádření okamžitě doložil. Píšete, že jste SLYŠEL dost na to, abyste se o mně mohl negativně vyjadřovat. Proto své údajné výhrady a poznatky, věrohodně doložte.


Pokud svá vyjádření k mé osobě do 24 hodin, od uveřejnění tohoto otevřeného dopisu věrohodně a prokazatelně nedoložíte, pak jsem já slyšel dost na to, abych vás vyzval k okamžitému odchodu ze všech veřejných funkcí, včetně členství v Radě města Brna.
Nevím, jestli si uvědomujete, že argumenty a postupy, které používáte, ničí lidské osudy a životy.


Doba se však změnila a já jsem hluboce přesvědčen, že pro metody aparátčíků a jejich nepotrestatelných špinavostí, už není v našem městě, ani v této zemi, místo.

Marek HLADKÝ
 


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2867x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 51
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist