Petr Paulczyňski: homepage

Pietní akt nebo komančská provokace?

O umístění srpu a kladiva na pomník padlých vojáků (a podle historických pramenů nejenom rudoarmějců)v Brně Kr.Poli  už byla svedena nejedna mediální bitva. Ba dokonce bitva s bruskou.

Do kauzy podivného obnovení uvedeného symbolu promluvil nejeden historik,  Svaz politických vězňů, různé ústavy, různí historici. A výsledek? Včera v poledne se bolševický vercajk vrátil na pomník.

Nemám nic proti uctění památky mužů, kteří padli při osvobozování Brna. To co se však odehrávalo včera, nebylo nic jiného, než setkání komančů rozradostněných tím, že 20 let po převratu dokázali zorganizovat renovaci svých symbolů.

A tak se pietní akt změnil v demonstraci komančů všech věkových vrstev. Těm starým se nedivím. Ty nepředěláme. Ale ti mladí pomatenci ze zakázaného KSM, těm prostě nerozumím.

A ještě nerozumím Policii. O víkendu zatkli a vyhostili Američana, kvůli jeho názorům. Dnes bylo konstatováno, že vydání knihy kvůli které to bylo je právně nezávadné. A tady se producírují a bezostyšně narušují pietní akt rudí blouznivci a nic. Ale divíte se? Na rudé fangli měli stejný vercajk jako se vrátil na pomník.

U nedalekého kostela se shromáždili Odpůrci srpu a kladiva z výzvy www.poctapadlym.cz

Před ně si však provokativně stoupli členové Svazu mladých komunistů Československa, kteří vytáhli vlajky právě s komunistickým symbolem. Rozpoutala se slovní přestřelka, kterou uklidnil až farář, ketrý pomatené Mladé komunisty vykázal ze soukromého farního pozemku.

Perličkou bylo, že v noci z neděle na pondělí, se k památníku vydala brněnská disidentka Jana Soukupová, která pod hvězdu přilepila plakáty obětí komunizmu. "Chtěla jsem na pomník vyvěsit oběti komunistických zločinů, aby vedle komunistických symbolů srpu a kladiva byly i následky této ideologie. Byl to můj osobní nápad, nemohu se dívat na to, že si zde dvacet let po pádu komunismu necháme vyvěšovat v tichosti takové symboly," komentovala to Soukupová.

A tak se těšme na další vývoj. Už jsem jenom čekal, že na závěr pietního aktu kromě hymny zazní i Hydrocentrála. Pardon Internacionála.

Celkový pohled na pomník

Naši staří komanči. Sranda je, že stojí pod pravoslavným křížem a ne pod vercajkem.

Pomatení mladí komanči,

Socialistický primátor-profesionální kladeč.

Čestná salva.

Jak je to s tím vercajkem

Pan farář co vyhnal mladé pomatence z církevního pozemku.

A čím dozdobila pomník paní Soukupová

 

K problematice se vztahuje  i článek
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/80856/Dneska-je-krasny-den-dneska-by-to-slo.html

A jedno foto dne, tentokrát nic oddechového.
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--a-zase-o-zradle.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2208x, známka: 2.9
Kategorie: Z brněnského dění
online: 35
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist