Petr Paulczyňski: homepage

"Holomek do hrobu" křičeli Olaši v Brně.

Dnešní demonstrace Romů na brněnském náměstí Svobody proti rasizmu a na podporu odsouzení žhářského útoku na romskou rodinu ve Vítkově měla být podle romských představitelů důstojná.

Já tam sice nebyl, ale prý důstojná moc dlouho nebyla.   Romové svoji pospolitost předvedli například tím, že volali na jednoho ze svých vzdělaných zastánců pana Holomka jak je uvedeno v titulku. A poté prý přešli od slovních útoků i k fyzickým. Naštěstí mezi sebou a dnes samopaly jako nedávno na Cejlu na pořad dne nepřišly.

Prvomájová demonstrace Dělnické strany od níž bych očekával násilnické excesy byla svou disciplinou proti této demonstraci v přímém protikladu. Psal mi jeden z kamarádů co bydlí nedaleko: "Nějaký řev jsem slyšel dnes až domů, ale v pátek jsem neslyšel nic, tak nevím jak to je. Asi za to může vzrůstající rasizmus ve společnosti."

Neschvaluji jakýkoliv projev extremizmu a násilí. V jakékoliv podobě. Akce ve Vítkově je hrůzný čin, ať jsou jeho příčiny jakékoliv. Ale řešit ho mají orgány k tomu kompetentní. Nemyslím, že jakákoliv demonstrace pomůže řešit kriminální čin a jeho příčiny. Tyto demonstrace jsou jenom důvodem pro přilévání oleje do ohně nesnášenlivosti s většinovou společností.

A ani s tím rasizmem společnosti to nebude tak zlé , jak se nám snaží media a establishment namlouvat. Většině lidí nevadí barva kůže, odlišné oblečení či kulturní zvyky. Většině lidí vadí chování, které se liší od většinového.  Je to nedostatek hygienických návyků, život ve špíně, rozsévání nepořádku do svého okolí,hlučnost, agresivita,míra kriminality a parazitování na sociálním systému.

Podle britského týdeníku The Economist v Česku žije čtvrt milionů Romů, kteří žijí v chudobě, nedostatku vzdělání, v předsudcích.

A tak se ptám těch vzdělaných Romů. Nechcete raději místo poskakování po pódiích začít svoji misi ve vyloučených komunitách a na pozitivním příkladě vlastního úspěchu ukazovat, že lze žít i jinak? Že vzdělání a práce je cesta z vyloučení, z ghett ? Protože Kocábovská gesta, kdy obětem věnuje 100 000 Kč nic neřeší.

A na okraj, pokud by zase někdo chtěl ze mně dělat rasistu či xenofoba jak je zvykem  konstatuji, že v mé firmě Romové kteří chtějí pracovat zaměstnání dostali.

Dovoluji si také upozornit na články které jsem napsal v době, kdy jak je v Čechách zvykem jste byli na prodlouženém volnu.

http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/82026/Kdo-vylidnil-na-1maje-Brno.html
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/81988/1maj-lasky-cas-A-Macha-se-v-hrobe-obraci.html
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/81984/Zase-Zelene-zviditelnovani.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2325x, známka: 2.8
Kategorie: Z brněnského dění
online: 43
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist