Petr Paulczyňski: homepage

Nikde o Svobodných nepíší?!

Možná i kvůli tomuto: Úřady na zrušení! Výběr z opravdu dlouhého seznamu...

Česká plemenářská inspekce
Počet zaměstnanců: 62
Výdaje: 34 milionů Kč
Z toho na platy: 25 milionů Kč
Činnost: Úřad zaměstnává 17 úředníků a 45 inspektorů, kteří kontrolují farmáře, zda pravidelně sledují a zapisují „užitkovost“ krav, koz, ovcí a prasat. U krav se např. kontroluje kontrolování dojivosti. Pokud farmáři nemají dojivost přesně zapsanou a jen ji pro potřeby inspektorů odhadují, ukládá úřad sankce. Např. koz v roce 2005 úřad zkontroloval 73 u 6 různých majitelů koz, z toho u 11 koz na 3 místech zjistil nedostatky v označení koz značkou (od 9.7. 2005 vznikla v důsledku vstupu do EU povinnost všech chovatelů koz označovat a evidovat všechny kozy, byť máte třeba jen jednu kozu). Úřad může při zjištěných nedostatcích v dodržování předpisů udělovat pokuty 1 tisíc až 200 tisíc korun.
Hodnocení: Dojivost a další ukazatele užitkovosti jsou věcí jednotlivých farmářů a stát detaily o dojivosti ke svému fungování vědět nepotřebuje. Je v zájmu samotných farmářů, aby jim zvířata byla užitečná a existence úřadu a evidenčních povinností zemědělce zbytečně zatěžuje byrokracií a vystavuje zbytečným sankcím.
Verdikt: Úřad lze zrušit bez náhrady. Zrušení umožní úsporu 34 milionů korun ročně, navíc 14 regionálních poboček a pražské ústředí by mohl stát prodat resp. pronajmout a ušetřit tak další peníze daňových poplatníků.

Ústav zemědělských a potravinářských informací Praha
Počet zaměstnanců: 121
Roční náklady: 90 milionů
Z toho na platy: 40 milionů
Činnost: Provoz knihovny zemědělské literatury. V rámci projektu EU „Nitrátová směrnice“ zakoupení literatury za 80 tisíc. Pořádání kurzů „Znalosti práce sWordem“ a „Kurz znalostí o EU“ pro úředníky Ministerstva zemědělství. Příprava kurzů „Welfare v chovu prasat“ a „Welfare v chovu drůbeže“. Kontrola zemědělských vzdělávacích akcí v rámci evropského dotačního titulu SA - PARD pořádaných jinými subjekty.
Hodnocení: Pořádání kurzu psaní na počítači pro úředníky Ministerstva zemědělství je zbytečné, všichni úředníci, kteří neumí základní práci s počítačem by měli být propuštěni. Místo kurzů Welfare v chovu prasat a drůbeže pro úředníky a úřednice by stačilo doporučit četbu Orwellovy Farmy zvířat.
Verdikt: Zrušit bez náhrady. Budovy, kde úřad sídlí, privatizovat.

Výzkumný ústav práce a sociálních věcí
Počet zaměstnanců: 74
Rozpočet: 50 milionů
Z toho na platy: 32 milionů
Forma: Z příspěvkové organizace Ministerstva práce a sociálních věcí transformován na novou právní formu, „veřejnou výzkumnou instituci“
Činnost: Úřad publikuje studie jako „Měření kvality pracovního života“, „Gender v managementu“, „Role rovných příležitostí v prosperitě společnosti“, „IQ servis – Systém pro úspěšné uplatnění Romů“, „Směřování české sociální politiky s důrazem na agendu Lisabonské strategie“, „Podpora vyvážené účasti žen a mužů v rozhodovacích procesech“, „Early assessment a profiling ve službách zaměstnanosti“, „Představy českých věřících o mrtvém těle a zacházení s ním“ či „Informační otevřenost VÚPSV“. Úřad též provozuje knihovnu, kde si lze tyto a podobné publikace zapůjčit.
Hospodaření: Úřad hospodaří s dotací ze státního rozpočtu ve výši 50 milionů. 400 tisíc tvořil příspěvek z fondu EU „Equal“.
Hodnocení: Úřad – pozůstatek komunismu – je zbytečný a je ostuda, že ještě nebyl zrušen. Daňovým poplatníkům jeho výzkum nic nepřináší. Závěry studií jsou ubohé. Např. závěrem studie o Lisabonské strategii je že „ČR je v celkovém úsilí sociální politiky... zatím na nižší úrovni než představuje průměr zemí EU-15, přibližuje se však postupně tomuto evropskému standardu“ a že „nejvíce v porovnání se zeměmi EU-15 zaostáváme v oblasti aktivních sociálních výdajů, když na tyto oblasti ČR vydává 1,5 % HDP proti průměru 3,4 % v zemích EU-15.“
Verdikt: Úřad by měl být okamžitě zrušen a pracovníci propuštěni.


A PERLIČKA PRO DNEŠEK NA ZÁVĚR:

Ústav pro hospodářskou úpravu lesů
Počet zaměstnanců: 482
Roční rozpočet: 190 milionů Kč
Z toho platy: 120 milionů Kč
Financování: Dotace ze státního rozpočtu
Majetek: Úřad má sídlo v Brandýse nad Labem a 15 poboček v dalších českých městech v účetní hodnotě 400 milionů Kč
Činnost: Ústav samozřejmě neupravuje lesy, jak by se mohl někdo domnívat z jeho názvu. Jde o klasický socialistický výzkumák. Hlavní činností je „národní inventarizace lesů“, úřad publikuje pravidelné zprávy o rozloze a struktuře lesů na území České republiky. Ze zpráv vyplývá, že v českých lesích převládá smrk. Úřad také provádí pravidelné dotazníkové šetření, ze kterého vyplývá, že se v českých lesích nasbírá ročně 2,61 kg borůvek na jednu domácnost. Úřad dále organizuje školení a vysílá své pracovníky na zahraniční konference typu „Venkov jako motor pro splnění obnovené Lisabonské strategie“. Ústav mj. dokončil tříletý projekt „Zavedení lesního lovu v Maroku“. Projekt, který byl darem České republiky Marockému království, ukázal, že marocká poušť není pro myslivost vhodná a tak bylo výsledkem alespoň darování softwaru „statistika myslivosti“ marocké státní správě. Nyní se ústav chystá začít zpracovávat „Národní lesnický program pro léta 2007-13“.
Hodnocení: Úřad lze považovat za nadbytečný. Sesbíraným údajům o nasbíraných borůvkách se stejně nedá věřit. Zrušením úřadu by se dalo získat pro státní rozpočet jednorázově 400 milionů za prodej budov a ušetřilo by se ročně 200 milionů nákladů. 482 zaměstnanců by mohlo odejít pracovat do soukromého sektoru, mohli by se např. pokusit poskytovat poradenství Maroku nebo prodávat zprávy o sběru borůvek na komerční bázi.


Tak to jen abyste věděli, co jsou mimo jiné skutečné cíle STRANY SVOBODNÝCH OBČANŮ…

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/86991/Nikde-o-Svobodnych-nepisi-Mozna-i-kvuli-tomuto-Urady-na-zruseni.html


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2191x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 44
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist