Petr Paulczyňski: homepage

Další Venclík sesazen

Není to tak dávno, co byl z kandidátky do parlamentu sesazen starší z bratří Venclíků - Milan. Vyčteno mu bylo kdeco. Porážka v krajských volbách, nemravná koalice se socanem, pokus zůstat i radním kraje i stát se poslancem.

Kauza není dořešena, protože má ultimatum aby odstoupil i ze zastupitelstva. Uvidíme, jaký bude další vývoj.

Ve čtvrtek večer proběhlo druhé dějství dramatu zvaného "dost bolo Venclíků". V obvyklém čase, to jest čtvrtek před zastupitelstvem jsem jako tajemník svolal klub aniž bych tušil, že předseda klubu , mladší z Venclíků Leo je na dovolené. Tento mi sdělil, že vzhledem k tomu, že materiály do zastupitelstva neobsahují nic kontroverzního, mám klub změnit na úterý ráno.

A v té chvíli nastalo vzbouření na vsi. Telefon střídal telefon, SMS stíhala SMS. Členové klubu trvali na tom, aby klub byl svolán v původním čtvrtečním termínu. Bylo zřejmé, že většinové stanovisko stojí proti předsedovi. Co si budeme povídat. To, že předseda je řadě lidí trnem v oku už si cvrlikali vrabci na střeše. A spor o termín konání klubu se stal onou pověstnou rozbuškou.

Klub samozřejmě proběhl v obvyklém termínu. A na něm padl návrh na odvolání předsedy. Návrh byl odůvodněn špatným vedením klubu, který nenalezl svoji opoziční roli a stal se a priori v rámci zastupitelstva osamělým, bez jakýchkoliv vazeb na okolí. Protože i v koaliční vládě se dají nalézt lidé, se kterými stojí za to hledat sbližovací stanoviska.

A bylo tajně hlasováno. Výraznou většinou byl poté Leo Venclík odvolán. A o fous větší většinou byl zvolen, či vlastně zvolena nová předsedkyně klubu, starostka Brněnských Ivanovic Jana Bohuňovská.

Můj návrh na odstoupení z funkce tajemníka klubu kolegové nepřijali.

Myslím, že Leo Venclík udělal chybu, že na klub nepřišel, i když by mu to asi nebylo nic platné. Uvidíme, jestli touto změnou dojde v posledním roce před volbami k očekávanému oživení činnosti klubu a jeho přiznivějšímu vnímání vnějším okolím. Protože to je na všech, ne jenom na panu či paní předsedkyni. Uvidíme jaká bude reakce okolí a jaká bude hlavně reakce  uvnitř 19 hlavého tělesa Modrého ptáka.


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2470x, známka: 2.8
Kategorie: Svět Modrého ptáka
online: 47
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist