Petr Paulczyňski: homepage

Klausovi to kleslo

Aby ovšem nedošlo k mýlce, musím předeslat, že se jedná o nedávno zveřejněné průzkumy veřejného mínění jimiž se zkoumala prezidentova popularita, která je jinak dlouhodobě dost vysoká.

A hned se vyrojili mnozí osvědčení politologové se svým obvyklým patentem na rozum a ačkoliv nebylo uvedeno, které skupiny obyvatel byly tázány, hnedle byli se svými obvyklými soudy hotovi. Prý Klausovu oblibu srazily názory Jakla, Hájka i chilské pero pravili dědové vševědové. Opravdu si páni politologové myslíte, že bez specifikace otázky a uvedení složení elektorátu je možno určit důvod poklesu? Nebo je tu přání politologa otcem myšlenky? Jako obvykle se nezapomněla vyjádřit nejfrekventovanější politická analytička Dvořáková, která oznámila, že popularita prezidenta je  dána i tím, že český státník na nejvyšší úrovni neřeší každodenní starosti vlády.

Sancta simplicitas, co je to za politologa, který činí prezidenta odpovědným za konání vlády? Zvláště když někteří její kolegové naopak přičítají pokles prezidentových preferencí naopak jeho "vměšování se" do vládní krize? A aby expozé uvedené politoložky mělo svůj Finis coronat opus, přidala k tomu poznatek, že prezident má neúctu k právu.

Tak a máš to Klausi. Nelíbí se Ti politická stanoviska Ústavního soudu? Máš neúctu k právu což respondenti jejichž kvalitu lze nejlépe vysledovat v Krampolově sondě do hlubin neznalosti českého národa okamžitě vyhodnotí.

Paní profesorka Dvořáková, někdejší odborná asistentka na katedře vědeckého komunismu musí být ozdobou jakéhokoli diskuzního pořadu, který pořádají její parteigenosse v České, tedy jejich, televizi. Ostatně její neláska ke Klausovi je jen drobným kamínkem. Mnohem víc tato dáma kalí vodu provoláním  o tom, že lidé půjdou do ulic, čehož se na sobotní odborářské taškařici chytilo uskupení proAlt, které její kecy o přímé demokracii tvořivě rozvedlo až do strategie svržení nejen vlády, ale REŽIMU.

A to je oč tu běží. Už nejde o Klausovy preference, o ODS nebo ČSSD, ale politiky vůbec. To že po svržení vlády pravice čirou náhodou moc uchopí levice je zastřeno tajemstvím. LID se uchopí moci, lžou lidem. Dvořáková, Zavadil, Sobotka, Filip i ta holubička Tánička Fišerová ženou lidi do ulic a sugestivně dávají "Lidu" pocit obrovské moci. Dej praseti sedlo, ani čert ho nedohoní. Lidé bděte. Ti "ctihodní" chystají velkou generální revoluci. Cesta do Řecka je otevřená.

A proti tomu je fakt, že to Klausovi kleslo kvůli rafinovaně nafouknuté aféře s perem naprostou marginálií.

Psáno pro blog.iDnes.cz


zpět | tisk | poslat odkaz
Ohodnotit: 1 | 2 | 3 | 4 | 5, hodnoceno: 2330x, známka: 2.8
Kategorie: Politická scéna
online: 86
návštěv:

Locations of visitors to this page blog.idnes.cz
odkazy
Václav Klaus
eStat.cz
Město Brno
Moderní Brno
   ODS
   ODS Brno
   
   
   
   
odjinud aktuálně

TOPlist